27 Απρ 2024
READING

Η συνεργασία της Nike με την μάρκα του Kobe Bryant τελειώνει

2 MIN READ

Η συνεργασία της Nike με την μάρκα του Kobe Bryant τελειώνει

Η συνεργασία της Nike με την μάρκα του Kobe Bryant τελειώνει

Η συνεργασία της Nike με την μάρκα του Kobe Bryant ήταν ένα σημαντικό μέρος της βαθιάς σύνδεσης της Nike με τους καταναλωτές αλλά ολοκληρώθηκε.Σύμφωνα με αναφορές αθλητικών περιοδικών, η χήρα του Kobe Bryant, Vanessa Bryant, επέλεξε να μην ανανεώσει τη συνεργασία εν μέρει επειδή η προσφορά επέκτασης που έκανε η Nike δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τις συνεργασίες που προσφέρθηκαν στους Michael Jordan και LeBron James.

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες συνεργασίας με τον Kobe Bryant και, μετά το θάνατό του το 2020, η συνεργασία της Nike με τον εμβληματικό παίκτη μπάσκετ έληξε.

Ο λιανοπωλητής αθλητικών υπέγραψε για πρώτη φορά με τον Kobe Bryant το 2003, αφού το αστέρι των Lakers πλήρωσε 8 εκατομμύρια δολάρια για να αποδεσμευτεί από μια συμφωνία με την Adidas. Έκανε μια σειρά από δημοφιλή παπούτσια με τη Nike, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Nike Kobe, και πρωταγωνίστησε σε διαφημίσεις της Nike όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά το θάνατό του το 2020, η Nike με μια εκστρατεία προς τιμήν του, ενθάρρυνε όλους να εμπνευστούν από τον Kobe Bryant να γίνουν καλύτεροι.Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί με το μέλλον της μάρκας του Kobe Bryant, η Vanessa Bryant είπε ότι ο στόχος είναι να μπορούν πάντα οι θαυμαστές του να βρουν τα προϊόντα του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια συνεργασία με άλλο retailer αθλητικών στο μέλλον.

Οι συνεργασίες με διασημότητες αποτελούν τεράστιο μέρος της στρατηγικής marketing της Nike και η εταιρεία έχει μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια στον αθλητισμό, όπως οι Serena Williams, LeBron James, Michael Jordan και Tiger Woods. Η μάρκα Jordan από μόνη της έχει γίνει ισχυρός σταθμός για τη Nike, καταγράφοντας το πρώτο τρίμηνο με ένα δισεκατομμύριο πωλήσεις  σε ένα από τα τρίμηνα του 2019.

Η εταιρεία έχει γίνει διάσημη για τις εμβληματικές εκστρατείες marketing με κορυφαίες διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας που κυκλοφόρησε για την υποστήριξη του Colin Kaepernick εν μέσω διαμάχης σχετικά με τη διαμαρτυρία του κατά τη διάρκεια αγώνων και μια άλλη που στοχεύει στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αντιμετωπίζονται στον αθλητισμό, που εξέφρασε η Serena Williams. Η Nike κυκλοφόρησε επίσης μια διαφήμιση που υποστηρίζει την ισότητα στον αθλητισμό μετά την Εθνική Ομάδα Γυναικών των ΗΠΑ που κέρδισε χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA 2019.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.