24 Απρ 2024
READING

Η Ocado θα επενδύσει σε αυτοκινούμενα φορτηγά και ρομπότ

1 MIN READ

Η Ocado θα επενδύσει σε αυτοκινούμενα φορτηγά και ρομπότ

Η Ocado θα επενδύσει σε αυτοκινούμενα φορτηγά και ρομπότ

Η Βρετανική εταιρεία online super market Ocado επενδύει 12 εκατομμύρια ευρώ στην Oxbotica, η οποία αναπτύσσει λογισμικό για αυτόνομα φορτηγά και ρομπότ.Σε συνεργασία, οι δύο εταιρείες θέλουν να κατασκευάσουν αυτόνομα οχήματα για τον εαυτό τους και για άλλες εταιρείες, όπως φορτηγά παράδοσης και ρομπότ αφού θέλουν ολόκληρη η εφοδιαστική λειτουργία από άκρο σε άκρο, τελικά, να είναι αυτόνομη – από την παραλαβή του αποθέματος στην αποθήκη μέχρι την πόρτα του πελάτη.

Η συνεργασία μεταξύ Ocado και Oxbotica δεν είναι νέα. Πριν από τέσσερα χρόνια, το διαδικτυακό σούπερ μάρκετ είχε ήδη δοκιμάσει την τεχνολογία της εταιρείας που εδρεύει στην Οξφόρδη για ένα έργο με παραδόσεις χωρίς οδηγούς στο Λονδίνο και η επένδυση  δείχνει ότι αυτές οι δοκιμές ήταν ικανοποιητικές.

Ακόμα περισσότερο, η Ocado εξελίσσεται από ένα διαδικτυακό super market σε μια πλατφόρμα τεχνολογίας που αναπτύσσει επίσης λύσεις logistics για χρήση από άλλες εταιρείες. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τα δικά της ρομπότ για να μαζεύει και να συσκευάζει είδη παντοπωλείου στα κέντρα διανομής υψηλής τεχνολογίας. Ακόμα και οι αμερικανοί γίγαντες λιανικής όπως η Kroger χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Ocado στην αλυσίδα εκπλήρωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.