18 Απρ 2024
READING

Η Florida είναι μία ακόμη πολιτεία που θεσπίζει φόρο ηλεκτρονικού εμπορίου

2 MIN READ

Η Florida είναι μία ακόμη πολιτεία που θεσπίζει φόρο ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Florida είναι μία ακόμη πολιτεία που θεσπίζει φόρο ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Florida θεσπίζει στους πωλητές εκτός πολιτείας να εισπράττουν φόρους επί των πωλήσεων, καθώς θέλει να εισπράξει έσοδα και να ισορροπήσει το πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των διαδικτυακών και φυσικών λιανοπωλητών.Ο κυβερνήτης Ron DeSantis υπέγραψε ένα νομοσχέδιο αυτήν την εβδομάδα που προσθέτει φόρο 6% στις πωλήσεις από πωλητές εκτός πολιτείας από την 1η Ιουλίου, τον οποίο οι πωλητές πρέπει να εισπράξουν και να αποδώσουν.

Ο φόρος στη Florida κατέστη εφικτός με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του 2018 η οποία δεν επιτρέπει στους διαδικτυακούς λιανοπωλητές να αποφύγουν τον φόρο επί των πωλήσεων.

Για χρόνια, οι πολιτείες και οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές υποστήριξαν ότι η ανισότητα στην είσπραξη φόρων έδωσε στο ηλεκτρονικό εμπόριο ένα πλεονέκτημα έναντι των τοπικών φυσικών καταστημάτων και δημιούργησε έλλειμα εσόδων για τις πολιτείες.Η U.S. Government Accountability Office υπολογίζει ότι οι πολιτείες έχαναν 8,5 δισεκατομμύρια έως 13 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε μη εισπραχθέντες φόρους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο τελικά υποστήριξε τις πολιτείες και τους εμπόρους λιανικής στην απόφασή του στη South Dakota κατά της Wayfair, στην οποία η πολιτεία της South Dakota ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να είναι σε θέση να εισπράττει φόρους από πωλητές με «οικονομική» παρουσία στο κράτος και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν φυσική παρουσία.

Η απόφαση άνοιξε το δρόμο για τοπικούς φόρους επί των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και σύντομα τα οι πολιτείες άρχισαν να αλλάζουν ανάλογα. Από τις 45 πολιτείες που εισπράττουν φόρο επί των πωλήσεων, το Missouri είναι πλέον το μόνο που απομένει χωρίς την διαδικασία είσπραξης που επιτρέπει φόρους επί των πωλήσεων ηλεκτρονικού.

Αυτή η διαδικασία είσπραξης είναι το κλειδί για την πρακτική εφαρμογή ενός φόρου επί των πωλήσεων. Οι Floridians, ως καταναλωτές, είχαν προηγουμένως υποχρεωθεί να καταβάλλουν οικειοθελώς τους φόρους επί των πωλήσεων για αγορές που δεν εισπράττονται από τον πωλητή. Αυτό σχεδόν δεν συνέβη ποτέ στην πράξη.Λίγοι καταναλωτές γνώριζαν αυτήν την απαίτηση, λίγοι συμμορφώθηκαν και το κράτος έκανε λίγα για να το επιβάλει.Τώρα οι πωλητές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε πλατφόρμες όπως η τεράστια αγορά ανεξάρτητων πωλητών του Amazon, υποχρεούνται να κάνουν τη συλλογή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.