19 Απρ 2024
READING

Η Starbucks συνεργάζεται με πανεπιστήμιο για να φτιάξει πλήρως βιώσιμα καταστήματα

3 MIN READ

Η Starbucks συνεργάζεται με πανεπιστήμιο για να φτιάξει πλήρως βιώσιμα καταστήματα

Η Starbucks συνεργάζεται με πανεπιστήμιο για να φτιάξει πλήρως βιώσιμα καταστήματα

Η Starbucks και το πανεπιστήμιο της Αριζόνα συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα κέντρο καινοτομίας  με στόχο να επηρεάσουν θετικά το μέλλον του πλανήτη αλλά και να βρουν τρόπους να δημιουργήσουν καταστήματα με στόχο την βιωσιμότητα.Η εταιρεία καφέ και το πανεπιστήμιο ενώνουν τις  δυνάμεις τους για τη δημιουργία του ASU-Starbucks Center for the Future of People and the Planet, κέντρο έρευνας και καινοτομίας που στοχεύει στην εύρεση νέων τρόπων σχεδιασμού, κατασκευής και λειτουργίας καταστημάτων Starbucks.

Έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τον Δεκέμβριο στην πανεπιστημιούπολη ASU στο Tempe της Αριζόνα. Η εγκατάσταση θα βασιστεί στις ίδιες αρχές με το Starbucks Tryer center, ένα εργαστήριο επώασης ιδεών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Seattle, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν, να μάθουν και να προσαρμόσουν ιδέες γρήγορα για πιο γρήγορη λήψη αποφάσεων.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, το νέο κέντρο θα επικεντρωθεί σε πιο “πράσινα” καταστήματα. Θα υλοποιήσει το πρόγραμμα Greener Stores το οποίο βρίσκει νέες ιδέες και λύσεις για τα καταστήματα Starbucks αλλά και να εμπνέει άλλους να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να λειτουργούν χαρτοφυλάκια κτιρίων και καταστήματα που ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Το πρόγραμμα Greener Stores ξεκίνησε το 2018 και έχει δημιουργηθεί για να θέσει ένα νέο πρότυπο για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία καταστημάτων Starbucks, με δέσμευση να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει 10.000 “Greener Stores” παγκοσμίως έως το 2025.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας, θα αναπτυχθεί ένας χάρτης πορείας για τις εκπαιδευτικές προσπάθειες του Greener Stores, με μια εργαλειοθήκη και μια βιβλιοθήκη εκμάθησης. Θα διατίθεται για τα ενδιαφερόμενα τμήματα της Starbucks και άλλους ενδιαφερόμενους στον κλάδο.

Τα εννέα καταστήματα Starbucks που βρίσκονται στις τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις της ASU  θα χρησιμεύσουν ως εργαστήρια καινοτομίας για τη δοκιμή και την αξιολόγηση στρατηγικών που προκύπτουν από την έρευνα του κέντρου. Οι δοκιμές στο κατάστημα θα περιλαμβάνουν νέες προσφορές τροφίμων και ροφημάτων με βάση τα φυτά, στρατηγικές για τη βελτίωση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας και νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση. Το νέο κέντρο θα επικεντρωθεί επίσης στα τρόφιμα γενικότερα ως μέρος της διατροφής και την ευεξία.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία σχεδιάζει εκ νέου τη Starbucks για το μέλλον και  επικεντρώνεται συνεχώς στην βελτίωση της εμπειρίας Starbucks, στην εισαγωγή νέας και συναρπαστικής καινοτομίας ροφημάτων και στον επαναπροσδιορισμό πιο εξατομικευμένων ψηφιακών σχέσεων με τους πελάτες.

Το κέντρο θα περιλαμβάνει επιστήμονες, ερευνητές και προσωπικό υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων στελεχών από Starbucks. Αρχικά, περισσότεροι από 15 καθηγητές και προσωπικό από ολόκληρο το πανεπιστήμιο θα υποστηρίξουν τις δραστηριότητες του ASU-Starbucks Center. Καθώς το κέντρο θα επεκτείνεται, το πεδίο εφαρμογής και η χωρητικότητά του θα αυξηθούν αξιοποιώντας την ευρεία εμπειρία και την ισχύ του ASU στην καινοτομία.

Η Starbucks συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το ASU το 2014 για να αναπτύξει το πρόγραμμα υποστήριξης σπουδών στους εργαζομενούς της και από τότε η συνεργασία επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει το Pathway to Admission, το Starbucks Global Academy και ένα πρόγραμμα αειφορίας.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.