24 Απρ 2024
READING

Η Gen Z “ακυρώνει” γρήγορα τις μάρκες και συνεχίζει χωρίς υπομονή

3 MIN READ

Η Gen Z “ακυρώνει” γρήγορα τις μάρκες και συνεχίζει χωρίς υπομονή

Η Gen Z “ακυρώνει” γρήγορα τις μάρκες και συνεχίζει χωρίς υπομονή

Η γενιά Ζ είναι γνωστή ως «digital natives» που σημαίνει ότι η γενιά αυτή γεννήθηκε μετά την έλευση του διαδικτύου και μεγάλωσε χρησιμοποιώντας smartphone, κοινωνικά δίκτυα και άλλες εφαρμογές. Καθώς λοιπόν οι καταναλωτές της συγκεκριμένης γενιάς φτάνουν στην ενηλικίωση και αρχίζουν να ψωνίζουν από το διαδίκτυο, απαιτούν άμεση ικανοποίηση από τις ψηφιακές τους εμπειρίες. Γι’ αυτό το λόγο οι έμποροι λιανικής και τα brands δεν πρέπει να αγνοήσουν την δύναμη των κακών ψηφιακών εμπειριών όσον αφορά στην γενιά Ζ και τις συνήθειες αγορών της.

Η Gen Z δεν είναι πιθανό να δώσει στους λιανοπωλητές μια δεύτερη ευκαιρία όταν αντιμετωπίζουν μια κακή διαδικτυακή εμπειρία.Το ένα τρίτο των αγοραστών Gen Z θα εγκαταλείψει μια αγορά ή θα δημοσιεύσει αρνητικά σχόλια λόγω μιας κακής εμπειρίας αγορών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης ψηφιακών εμπειριών Sitecore. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η Gen Z, η οποία έχει εκτιμώμενη αγοραστική δύναμη έως και 143 δισεκατομμύρια δολάρια, “ακυρώνει” γρήγορα μάρκες και προχωρά.

Με την Gen Z, οι μάρκες πρέπει να το κάνουν σωστό ή να υποστούν τις οικονομικές συνέπειες, σύμφωνα με την έρευνα. Το 50% είναι λιγότερο πιστοί σε μάρκες από ό, τι πριν από την πανδημία και το 80% είναι πλέον πιο πρόθυμο να δοκιμάσει νέες μάρκες στο διαδίκτυο. Οι έμποροι λιανικής δεν έχουν περιθώρια για λάθη, ωστόσο, καθώς το 38% των αγοραστών Gen Z επιτρέπουν μόνο σε μια μάρκα μια δεύτερη δεύτερη ευκαιρία πριν στραφούν σε έναν ανταγωνιστή.

Η ταχύτητα παράδοσης είναι κρίσιμη, με το 80% να απαιτεί από τους λιανοπωλητές να είναι σε θέση να παραδώσουν σε λιγότερο από 24 ώρες. Επιπλέον, το 37% αναγνωρίζει τη δωρεάν παράδοση ως το πιο σημαντικό στοιχείο κατά τις αγορές μέσω διαδικτύου. Και αν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν είναι διαθέσιμο, το 74% του Gen Z θα μετακινηθεί σε άλλο κατάστημα λιανικής.

Πριν από την πανδημία, σχεδόν το ένα τρίτο (31%) της Gen Z δεν είχε αγοράσει ποτέ τίποτα στο διαδίκτυο. Μετα΄την πανδημία η συντριπτική πλειοψηφία (87%) δηλώνει ότι οι διαδικτυακές τους δεξιότητες αγορών έχουν βελτιωθεί, με το 26% να χρησιμοποιεί μια κινητή συσκευή για να κάνει μια αγορά για πρώτη φορά.Το. 63%  βρίσκει ότι οι διαδικτυακές αγορές είναι πλέον πιο ευχάριστες και σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) να θέλουν να συνεχίσουν να αγοράζουν σχεδόν τα πάντα στο διαδίκτυο.

Αλλα βασικά ευρήματα από την έρευνα είναι παρακάτω.
• Η συντριπτική πλειοψηφία (83%) της Gen Z βλέπει τις διαδικτυακές αγορές ως εμπειρία και όχι ως συναλλαγή και έχει υψηλές προσδοκίες. Τα τρία τέταρτα θέλουν νέες και συναρπαστικές εμπειρίες όταν κάνουν αγορές στο διαδίκτυο και το 71% αναμένει μια εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία.

• Για να βελτιώσει την εμπειρία, η Gen Z θέλει τις μάρκες να αναλάβουν δράση για να διασφαλίσουν ότι ο ιστότοπός τους λειτουργεί καλά σε κινητές συσκευές (53%), θυμάται τις προτιμήσεις αγορών (46%) και παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις (43%).

• Το 76% πιστεύει ότι οι αγαπημένες τους μάρκες θα πρέπει να τους ανταμείψουν για την πιστότητα τους.

Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει ότι οι μάρκες δεν μπορούν να αγνοήσουν τη δύναμη των κακών ψηφιακών εμπειριών όσον αφορά την Gen Z και τις συνήθειες αγορών του.Αυτή η γενιά έχει μετατοπίσει γρήγορα τις αγορές της στο διαδίκτυο και η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνεται στους λιανοπωλητές έως ότου μπορούν να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία. Η αφοσίωση στην μάρκα αδυνατίζει και δεν υπάρχει πλέον περιθώριο σφάλματος από την περιήγηση έως την παράδοση.Η συνεχής δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση των πορτοφολιών της Gen Z και αυτό θέτει την τεχνολογία σταθερά στο επίκεντρο.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.