Το νέο κομμωτήριο της Amazon έρχεται στο Λονδίνο 

Η Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να ανοίξει το πρώτο της κομμωτήριο στο Ανατολικό Λονδίνο, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζει να διερευνά νέες επιχειρηματικές δυνατότητες και να προωθεί ορισμένα από τα είδη που πουλάει στην πλατφόρμα του.

Το λανσάρισμα του Amazon Salon πλησιάζει, καθώς πολλοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο δυσκολεύονται να κλείσουν ραντεβού για κουρέματα ως αποτέλεσμα καθυστερήσεων που προκλήθηκαν από το lockdown. Ειδικότερα, το Amazon Salon θα εκτείνεται σε δύο ορόφους ενός κτηρίου στο Spitalfields, μια μοντέρνα συνοικία κοντά στην πόλη του Λονδίνου, και θα περιλαμβάνει κάποιες τροποποιήσεις πολύ υψηλής τεχνολογίας στα παραδοσιακά κομμωτήρια. 

Τα κυριότερα σημεία θα περιλαμβάνουν την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που θα επιτρέπει στους πελάτες να δοκιμάσουν τα χρώματα μαλλιών ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα, οι πελάτες θα μπορούν να δείξουν ένα προϊόν για το οποίο ενδιαφέρονται, και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό θα εμφανίζονται σε μια οθόνη. Θα μπορούν επίσης να παραγγέλνουν προϊόντα απευθείας από την Amazon, σαρώνοντας κωδικούς QR που εμφανίζονται κατά μήκος των ραφιών. Φαίνεται πως αυτός ο μοναδικός χώρος θα φέρει την Amazon ένα βήμα πιο κοντά στους πελάτες, καθώς θα είναι ένα μέρος όπου θα μπορούν να δοκιμάσουν τις νέες τεχνολογίες. 

Ο χώρος των 450 τετραγωνικών μέτρων, λιγότερο από πέντε λεπτά με τα πόδια από τα κεντρικά γραφεία της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχικά θα είναι ανοιχτός μόνο στους υπαλλήλους της Amazon. Μέλη του κοινού θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις τις “επόμενες εβδομάδες” τηλεφωνώντας, στέλνοντας e-mail ή επισκεπτόμενοι το κομμωτήριο. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για άνοιγμα οποιουδήποτε άλλου Amazon Salon πέρα από αυτό στο Λονδίνο. 

Αυτό το νέο κατάστημα παρέχει στις επιχειρήσεις μαλλιών και ομορφιάς εύκολη πρόσβαση στην επιλογή της Amazon για περισσότερα από δέκα χιλιάδες προϊόντα και προμήθειες κομμωτηρίου και σπα, από ίσιωμα και κουρευτικές μηχανές έως σίδερα και στεγνωτήρες μαλλιών. Το κατάστημα θα προσφέρει πολλά οφέλη στους επαγγελματίες του χώρου, όπως χονδρική τιμολόγηση, γρήγορη παράδοση και πολλά άλλα. Οι υπηρεσίες περιποίησης μαλλιών και styling στο Amazon Salon θα παρέχονται από την Elena Lavagni, ιδιοκτήτρια της περίφημης Neville Hair & Beauty στο Λονδίνο.