25 Απρ 2024
READING

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας θα φτάσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024

2 MIN READ

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας θα φτάσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας θα φτάσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024

Η κινεζική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου προβλέπεται να αυξηθεί στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, σύμφωνα με εκτίμηση της GlobalData.Οι κινεζικές διαδικτυακές πωλήσεις αναμένεται επίσης να αυξηθούν 17,2% και θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις στα φυσικά καταστήματα για πρώτη φορά το 2021, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το eMarketer.

Η έκθεση εκτιμά ότι το 52% των πωλήσεων της Κίνας θα πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο, από 44% το 2020, αφού η πανδημία επιτάχυνε την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.Οι γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Alibaba και η JD.com, αντιπροσώπευαν πάνω από το 75% των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου το 2019, με το τελευταίο να εξασφαλίζει πρόσφατα συνεργασία με την πολυτελή δυτική μάρκα Louis Vuitton.

Οι εθνικές στατιστικές της Κίνας διαπίστωσαν ότι οι συνολικές λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν κατά 3,9% πέρυσι, ωστόσο οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις φυσικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 14,8%.Το συνεχιζόμενο κινέζικο μποϊκοτάζ των εμπορικών σημάτων μόδας, όπως η Nike και η H&M, για τις φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κυβέρνησης, δεν επηρέασε την αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το κινεζικό ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίχθηκε ταχέως τα τελευταία πέντε χρόνια, υποστηριζόμενο από την υψηλή διείσδυση στο διαδίκτυο και τα smartphone, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές, την εμφάνιση πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου και τη διαθεσιμότητα εναλλακτικών λύσεων πληρωμής όπως η Alipay και η WeChat Pay.Η πανδημία COVID-19 επιτάχυνε περαιτέρω αυτήν την τάση καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο διαδικτυακό κανάλι για τις αγορές τους.

Οι Alipay και WeChat Pay συλλογικά αντιπροσωπεύουν πληρωμές σε πάνω από το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα.Τα προγράμμτα “Αγοράστε τώρα, πληρώνετε αργότερα” ενσωματώνονται επίσης ως δημοφιλείς μέθοδοι πληρωμής σε ιστότοπους κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου.Η Alipay προσφέρει μια υπηρεσία που ονομάζεται Huabei και η εταιρεία τεχνολογίας Tencent εισήγαγε κάτι παρόμοιο στο χαρακτηριστικό της στην εφαρμογή WeChat.

Ενώ η Alibaba κατέχει μεγάλο μέρος του μεριδίου αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου, η κινεζική κυβέρνηση τιμωρεί σκληρά την εταιρεία τεχνολογίας, με τις ρυθμιστικές αρχές να της εκδίδουν πρόστιμο αντιμονοπωλιακών προστίμων ύψους 2,8 δισ. δολαρίων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.