24 Απρ 2024
READING

Είναι τα AirTags η επόμενη εμπορική επιτυχία της Apple;

4 MIN READ

Είναι τα AirTags η επόμενη εμπορική επιτυχία της Apple;

Είναι τα AirTags η επόμενη εμπορική επιτυχία της Apple;

Κατά τη διάρκεια των χρόνων λειτουργίας της η Apple έχει κάνει τεράστια άλματα: από το να είναι μια εταιρεία υπολογιστών μέχρι το να δημιουργεί και παραδίδει στους καταναλωτές ένα πλήθος εξαιρετικών προϊόντων που κάνουν “επανάσταση”  στην κατηγορία τους.

Φυσικά, τόσο το iPad όσο και το Apple Watch, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν και τα δύο μια CPU, και με αυτή την έννοια, είναι και αυτά υπολογιστές, ωστόσο σε πολύ διαφορετική μορφή. Πιο αναλυτικά, η πρώτη απόκλιση της Apple από τα βασικά της προϊόντα, τους προσωπικούς, δηλαδή υπολογιστές, ήρθε με την εισαγωγή του iPod το 2001.

Μάλιστα, ήταν η επιτυχία του iPod του επέτρεψε τελικά στην Apple να μετονομαστεί. Για τα πρώτα 24 χρόνια της ύπαρξης και της λειτουργίας της, η εταιρεία ήταν γνωστή ως Apple Computer. Ωστόσο, το ρίσκο και τελικά η δημιουργία, η κυκλοφορία και η επιτυχία ενός προϊόντος που δεν αφορούσε αποκλειστικά σε υπολογιστές παρείχε στην εταιρεία την ευκαιρία να μετονομαστεί σε Apple και να αποβάλει τον χαρακτηρισμό του «υπολογιστή» συνολικά.

Όλες αυτές οι ενέργειες άρχισαν να ανοίγουν τον δρόμο για την Apple, ούτως ώστε να δημιουργήσει πολλές νέες γραμμές επιχειρήσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, από τότε που το iPod κυκλοφόρησε στην αγορά, η Apple έχει δημιουργήσει μια σημαντική σειρά επιτυχημένων προϊόντων και υπηρεσιών που αποδεικνύουν ταυτόχρονα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει μια ιδιάιτερη ικανότητα να ευημερεί. 

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, ο δρόμος των προϊόντων της δεν ήταν όλος στρωμένος με επιτυχίες, αφού υπήρξαν και κάποιες αποτυχίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα το Homepod. Από την άλλη πλευρά, το iPad, το Apple Watch, τα Air Pods, οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες και πολλά άλλα είναι από κάθε άποψη μεγάλες εμπορικές και επιχειρηματικές επιτυχίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, η επιχείρηση των εφαρμογών και των υπηρεσιών της εταιρείας από μόνη της θα αποφέρει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, το οποίο, αν συμβεί, το τμήμα αυτό και μόνο θα συμπεριληφθεί στην λίστα του Fortune 100!

Αυτή την εβδομάδα, η Apple κυκλοφόρησε κάτι που φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη τεράστια εμπορική επιτυχία της εταιρείας γνωστό και ως AirTags. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για στρογγυλές ετικέτες, με αφαιρούμενες μπαταρίες που συνδέονται με το λογισμικό αναζήτησης της Apple. Έτσι, τα AirTags μπορούν να τοποθετηθούν σε πορτοφόλια, σε ποδήλατα, σε αυτοκίνητα κ. λπ. και να επιτρέπουν στους χρήστες να τα εντοπίζουν μέσω της εφαρμογής Find My!

Φυσικά, αυτό που κάνει το gadget αυτό ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Apple διαθέτει ήδη πάνω από 1 δισεκατομμύριο συσκευές που έχουν ήδη την εφαρμογή Find My ενσωματωμένη. Έτσι, όταν ένα άτομο αγοράζει ένα AirTag, τότε μπορεί να το συνδέσει με την υπάρχουσα εφαρμογή Find My και τα AirTags είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο ότι η εφαρμογή Find My είναι μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σε οποιαδήποτε συσκευή Mac ή iOS. 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των AirTags είναι ότι χρησιμοποιεί μια μπαταρία αντίστοιχη με αυτήν των ρολογιών χειρός, ώστε να μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί όταν χάσει την ισχύ της, ενώ αυτές οι μπαταρίες στα AirTags διαρκούν περίπου ένα χρόνο. Ακόμη, εκτιμάται ότι εάν η Apple πουλήσει 35 εκατομμύρια AirTags κατά το πρώτο έτος, θα πετύχαινε να συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα. Βέβαια, δεδομένου ότι η Apple έχει ήδη πάνω από 1 δισεκατομμύριο συσκευές που διαθέτουν ήδη την εφαρμογή Find My ενσωματωμένη, είναι εξαιρετικά πιθανό ότι η πώληση των 35 εκατομμυρίων AirTags κατά το πρώτο έτος να είναι εφικτή.

Τέλος, η ικανότητα της Apple να δημιουργεί νέες επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων υποδηλώνει ότι η εταιρεία έχει κάποιου είδους χάρισμα και το AirTag είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα της ικανότητας της Apple να δημιουργεί νέα προϊόντα και να τα συνδέει με το υπάρχον υλικό και τις υπηρεσίες τους αφού αυτό είναι το «κλειδί» που τους βοήθησε τελικά την εταιρεία να γίνει μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στην αγορά σήμερα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.