25 Απρ 2024
READING

Οι κατηγορίες των προϊόντων που σημείωσαν μεγάλη ανάκαμψη στις πωλήσεις τους

4 MIN READ

Οι κατηγορίες των προϊόντων που σημείωσαν μεγάλη ανάκαμψη στις πωλήσεις τους

Οι κατηγορίες των προϊόντων που σημείωσαν μεγάλη ανάκαμψη στις πωλήσεις τους

Οι αγοραστές και οι καταναλωτές αρχίζουν να επιστρέφουν σιγά σιγά στις αγορές και να αισιοδοξούν ότι όσα αγοράζουν θα μπορέσουν να τα φορέσουν ξανά σε κοινωνικές εκδηλώσεις και συνευρέσεις. Έτσι, καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι εμβολιασμοί αυξάνονται οι καταναλωτές βλέπουν όλο και πιο θετικά μία βόλτα σε ένα εμπορικό ή την κράτηση ενός ταξιδιού ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,8% τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Τμήμα Εμπορίου.

Ως εκ τούτου, καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στις αγορές οι δαπάνες τους προσανατολίζονται από την μία στα ίδια τμήματα της αγοράς και από την άλλη σε κάποια διαφορετικά.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα στοιχεία που σημείωσαν υψηλές πωλήσεις τον τελευταίο καιρό:

Φούστες

Οι φούστες ήταν το κορυφαίο προϊόν που «ξεπουλούσε» από τα ράφια τους τελευταίους μήνες, αφού πωλούνταν με τον υψηλότερο ρυθμό από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv, μιας εταιρείας δεδομένων χρηματοπιστωτικών αγορών και της StyleSage, μιας εταιρείας αναλύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.Μάλιστα, οι δύο εταιρείες ανέλυσαν τις μέσες τιμές πώλησης ενδυμάτων και άλλων εμπορευμάτων σε περίπου 20 ιστοσελίδες λιανοπωλητών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 21 Μαρτίου. Αυτοί οι λιανοπωλητές περιλάμβαναν μεγάλα καταστήματα όπως το Kohl’s και καταστήματα ειδών ένδυσης όπως η H&M και η American Eagle.

Jeans

Καθώς οι αγοραστές αναζητούν την ανανέωση, πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται προς το denim.Όταν η Levi Strauss κοινοποίησε τα αποτελέσματα της νωρίτερα αυτό το μήνα, φάνηκε ότι ενισχύθηκαν οι προοπτικές των πωλήσεων και των κερδών για το πρώτο εξάμηνο του έτους και δήλωσε ότι αναμένει να δει ισχυρότερη από την αναμενόμενη καταναλωτική ζήτηση για τα Jeans της. Η συγκεκριμένη τάση οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τους έφηβους και τα άτομα της γενιάς Ζ οι οποίοι αναζητούν κυρίως τα mom jeans για να τα συνταιριάξουν με τα crop tops τους.

Μάλιστα, η American Eagle Outfitters εντοπίζει μια παρόμοια αύξηση των προτιμήσεων προς το denim και αναμένει μια έκρηξη στις δαπάνες των καταναλωτών, με τους αγοραστές να επιστρέφουν ξανά στα εμπορικά κέντρα.Σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι το Denim είναι ένας τέλειος τρόπος για τους καταναλωτές να απομακρυνθούν από αντικείμενα όπως τις φόρμες προς κάτι που μοιάζει πιο στιλάτο, αλλά είναι ταυτόχρονα άνετο.

Σαμπάνια

Είτε πρόκειται για την επανένωση με τους φίλους και την οικογένεια, είτε ο εμβολιασμός, οι Αμερικανοί έχουν περισσότερες αφορμές για να γιορτάσουν τον τελευταίο καιρό και μερικοί το κάνουν ανοίγοντας σαμπάνιες.Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις σαμπάνιας αυξήθηκαν κατά περίπου 103% στις ΗΠΑ για την περίοδο των τεσσάρων εβδομάδων μέχρι και τις 3 Απριλίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη NielsenIQ.

Μάλιστα, ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας LVMH δήλωσε πρόσφατα ότι οι πωλήσεις σαμπάνιας αυξήθηκαν κατά 22% τους πρώτους τρεις μήνες αυτού του οικονομικού έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της εταιρείας στο τρίμηνο αυτό ξεπέρασαν και τους προ-πανδημικούς αριθμούς, σημειώνοντας κέρδος 15% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Παπούτσια

Οι πωλήσεις σε δολάρια για υποδήματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 17% αγγίζοντας τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια για τους 12 μήνες μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών καταναλωτών NPD.

Ωστόσο, οι πωλήσεις των υποδημάτων βελτιώθηκαν από τον Μάρτιο και μετά — όχι μόνο σε σύγκριση με το 2020, αλλά και σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με την NPD. Με τις πιο ηλιόλουστες και θερμές μέρες του καιρού μπροστά,οι καταναλωτές σχεδιάζουν εκ νέου τις βόλτες και τα εξόδους τους και τα παπούτσια είναι σίγουρα αναπόσπαστο μέρος αυτών.

Το μέσο ποσοστό των ψηλοτάκουνων παπουτσιών που πωλήθηκαν σε όλες τις ιστοσελίδες των λιανοπωλητών αυξήθηκε από 8% το Μάρτιο του 2020 σε 22% το Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με ανάλυση της StyleSage.

Μαγιό

Εταιρείες όπως η Gennette της Macy αποκάλεσε πρόσφατα τα μαγιό ως μία από τις κατηγορίες εμπορευμάτων που αρχίζουν να σημειώνουν μια δυναμική ανάκαμψη στις πωλήσεις τους μαζί με τις αποσκευές και τα φορέματα.Η Summersalt, μια εταιρεία απευθείας πωλήσεων με είδη κολύμβησης και ένδυσης, δήλωσε ότι οι πωλήσεις της μέχρι στιγμής τον Απρίλιο αυξήθηκαν περισσότερο από 850% σε σχέση με  την ίδια εποχή πριν από ένα χρόνο. Όπως συνέβη και με πολλούς άλλους λιανοπωλητές, η Summersalt είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται την άνοιξη του περασμένου έτους, αλλά πλέον οι πελάτες είναι πρόθυμοι να αγοράσουν πολύχρωμα μαγιό και άλλα είδη κολύμβησης για να νιώσουν και πάλι την αισιοδοξία του καλοκαιρινού κλίματος.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.