25 Απρ 2024
READING

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με τις στρατηγικές ψηφιακού marketing

3 MIN READ

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με τις στρατηγικές ψηφιακού marketing

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με τις στρατηγικές ψηφιακού marketing

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις σχετικά με τις στρατηγικές ψηφιακού marketing, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών εξατομίκευσης των εμπειριών των πελατών. Οι άνθρωποι ξοδεύουν καθημερινά όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, δημιουργώντας τεράστιες ποσότητες πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητές τους.

Η εξατομίκευση απαιτεί πιο εξελιγμένες τεχνολογίες όπως την τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση, οι οποίες βοηθούν στην γρήγορη επεξεργασία δεδομένων. Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση και υποστήριξη των πελατών. Ωστόσο, η τελευταία έρευνα της Gartner δείχνει ότι οι εταιρείες έχουν απογοητευτεί περισσότερο με την εξατομίκευση τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας η παγκόσμια πανδημία προκάλεσε μια μαζική αλλαγή στην κατανάλωση και τις συνήθειες αγορών των ανθρώπων. Ειδικότερα, μόνο το 17% των υπευθύνων marketing χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση παρόλο που αυτές οι τεχνολογίες βελτιώνουν την ικανότητα παράδοσης εξατομικευμένων εμπειριών σε πραγματικό χρόνο. 

Τα τελευταία ευρήματα της εταιρείας δείχνουν ότι το 80% των εταιρειών θα εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους για εξατομίκευση έως το 2025. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί έχει αυξηθεί η δυσπιστία των καταναλωτών σχετικά με την ανταλλαγή των προσωπικών τους πληροφοριών. Οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν καθημερινά να περιορίσουν την παρακολούθηση κοινού στο διαδίκτυο. Επιπλέον, η αύξηση του Walled Garden, ενός κλειστού οικοσυστήματος στο οποίο όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από τον διαχειριστή του οικοσυστήματος, καθιστά δυσκολότερο για τις εταιρίες να γνωρίζουν εάν η διαφήμισή τους προσεγγίζει συχνά διαφορετικούς καταναλωτές ή τις ίδιες ομάδες.

Περίπου το 63% των ηγετών του ψηφιακού marketing δήλωσαν ότι συνεχίζουν να αγωνίζονται με την εξατομίκευση, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Gartner σε μια έρευνα 350 στελεχών. Η έρευνα έδειξε επίσης, πως το 22% των καταναλωτών άλλαξε τις προτιμήσεις του σχετικά με την παρακολούθηση περιεχομένου κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η επεξεργασία και η ανάλυση των δεδομένων των καταναλωτών παραμένουν σημαντική πρόκληση. 

Φαίνεται πως οι εταιρείες ύστερα από τις προσπάθειες τους για εξατομίκευση, μπορούν να επιτύχουν τα σωστά αποτελέσματα μόνο με την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής εξατομίκευσης. Ωστόσο οι περισσότεροι οργανισμοί δεν διαθέτουν αποτελεσματική στρατηγική εξατομίκευσης, πόσο μάλλον μια που να συνδέεται ρητά με τους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες. 

Για να αντιμετωπίσουν το δίλημμα εξατομίκευσης οι εταιρείες, προτείνεται να αναπτύξουν πλαίσια που συνδέουν την ανάπτυξη τεχνολογίας με στόχους, ενώ παράλληλα να συνυπολογίσουν το κόστος και την απόδοση επένδυσης, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα εργαλεία πριν δοκιμάσουν τις νέες τεχνολογίες. Ύστερα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο της νέας τεχνολογίας στους οργανισμούς, και το να κατανοήσουν τις ανάγκες στελέχωσης και κατάρτισης με στελέχη που θα γνωρίζουν νέες τεχνολογίες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.