27 Απρ 2024
READING

Η Apple θα επιτρέπει στους podcasters να προσφέρουν συνδρομές επί πληρωμή

2 MIN READ

Η Apple θα επιτρέπει στους podcasters να προσφέρουν συνδρομές επί πληρωμή

Η Apple θα επιτρέπει στους podcasters να προσφέρουν συνδρομές επί πληρωμή

Η Apple σκοπεύει να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέπει στους podcasters να χρεώνουν τους ακροατές για το περιεχόμενο τους, προσφέροντας συνδρομές επί πληρωμή. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Apple, κάποτε κυρίαρχη στη βιομηχανία των podcasting, αντιμετωπίζει έναν αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Η Apple υπήρξε εδώ και καιρό η κορυφαία πλατφόρμα για ακρόαση podcast, αλλά έχει αρχίσει να αποκτά ανταγωνιστές και δεν είναι κανείς άλλος από την εφαρμογή Spotify, την υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής που έχει επενδύσει σημαντικά στο podcasting τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία έρευνας αγοράς eMarketer προβλέπει ότι το Spotify πρόκειται να προσπεράσει την Apple σε ακροατές podcast φέτος.

Άλλες τεχνολογικές υπηρεσίες ακολουθούν το ίδιο επεκτείνοντας τις προσφορές τους στο podcast. Για παράδειγμα, η Stitcher, η οποία αποκτήθηκε από την SiriusXM πέρυσι για 325 εκατομμύρια δολάρια, προσφέρει μια premium συνδρομή με αποκλειστικά επεισόδια και ακρόαση χωρίς διαφημίσεις. Το Amazon απέκτησε το podcast studio Wondery για 300 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο προσφέρει επίσης premium συνδρομή για ακροατές με αποκλειστικό περιεχόμενο.

Φαίνεται πως τα podcast μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη μέσω διαφημίσεων, ωστόσο αυτό αρχίζει να αλλάζει αφού πολλοί podcasters έχουν λιγότερη απήχηση στο κοινό το οποίο δεν είναι πρόθυμο να πληρώσει για περιεχόμενο.

Για podcasters που θέλουν να προσφέρουν συνδρομές στους ακροατές τους, η Apple θα προσφέρει στους δημιουργούς μια συνδρομή με 19,99 $, η οποία θα περιλαμβάνει εργαλεία ανάλυσης και μετρήσεις απόδοσης. Τα καταστήματα που σκοπεύουν να προσφέρουν συνδρομές κατά την έναρξη του προγράμματος τον επόμενο μήνα περιλαμβάνουν το NPR, τους Los Angeles Times και το Athletic.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.