25 Απρ 2024
READING

Η PepsiCo συνεργάζεται με startup εταιρείες προκειμένου να συμβαδίζει με τις τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας

4 MIN READ

Η PepsiCo συνεργάζεται με startup εταιρείες προκειμένου να συμβαδίζει με τις τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας

Η PepsiCo συνεργάζεται με startup εταιρείες προκειμένου να συμβαδίζει με τις τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας

Η PepsiCo, η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τροφίμων σνακ και αναψυκτικών που εδρεύει στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, παράγει, εμπορεύεται και διανέμει snack, αναψυκτικά και άλλα προϊόντα. Φαίνεται πως έχει σημειώσει σημαντική ανέλιξη στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς σιγά σιγά στοχεύει σε ένα μέλλον με ψηφιακό προσανατολισμό. Η εταιρεία βασίζεται στην εξωτερική τεχνογνωσία προκειμένου να βοηθήσει τις μάρκες της και βασικός στόχος της εταιρείας είναι η άμεση σύνδεση με το κοινό, που είναι απαραίτητη για την εξέλιξη οποιασδήποτε εταιρείας.  

Η εταιρεία πριν από δύο χρόνια, δημιούργησε ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα που ονομάζεται PepsiCo Labs, προκειμένου να αναζητήσει νεοσύστατες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για να συνεργαστούν με την PepsiCo και να αναπτυχθούν μαζί στο μέλλον. Οι πρόσφατες συνεργασίες μέσω της επιχείρησης PepsiCo Labs εστιάζουν σε εικονικές εμπειρίες και νέες μεθόδους προβολής προϊόντων, αναζητώντας ιδέες και σκέψεις πέρα από τις παραδοσιακές διαφημίσεις. Η πανδημία ενίσχυσε την αξία του προγράμματος, καθώς δημιουργήθηκαν νέες ψηφιακές τάσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν από πολλές εταιρείες. Ο τρέχων γύρος συνεργασιών της PepsiCo Labs εστιάζει στις διαταραχές που προκάλεσε η COVID-19, καθώς δίνει έμφαση στις εικονικές εμπειρίες, επιτρέποντας ταχύτερες αποφάσεις για την παραγωγή και τον σχεδιασμό. Ωστόσο, οι στρατηγικές που χρησιμοποιούνται σε οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να εξετάζονται συχνά προκειμένου να υπάρχει συνεχής εξέλιξη και επιτυχία. 

Φαίνεται πως το κλειδί για να επιτύχει ακόμα περισσότερο η PepsiCo είναι να προωθήσει την καινοτομία της. Η εταιρεία αναζητεί καινοτόμους επιχειρηματίες τεχνολογίας με λαμπρές ιδέες και τολμηρές φιλοδοξίες προκειμένου να αναπτύξουν έργα που θα μπορούσαν να αλλάξουν το μέλλον της βιομηχανίας της PepsiCo. Η εταιρεία προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα μέρος για να μάθουν, να αναπτυχθούν και να συνεργαστούν με ομάδες σε όλη την επιχείρησή της, καθώς θα έχουν άμεση πρόσβαση σε αγορές σε όλο τον κόσμο, εντοπίζοντας νέες ευκαιρίες προκειμένου να αυξήσουν την παρουσία της εταιρείας τους. 

Η PepsiCo Labs ακολουθεί ένα πρόγραμμα τεσσάρων φάσεων στην αναζήτηση , δηλαδή ευκαιρία, ανακάλυψη, δοκιμή και κλίμακα. Μια μικρή ομάδα της PepsiCo αρχικά στοχεύει στον εντοπισμό κοινών προκλήσεων μεταξύ των νεοσύστατων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, η ομάδα μιλά με δεκάδες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και επιχειρηματίες προκειμένου να προσδιορίσουν τους σωστούς συνεργάτες. Εκατοντάδες νεοσύστατες εταιρείες μπορούν να εξεταστούν κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς, αλλά μόνο πολύ λίγες συνήθως φτάνουν στην τελική διαδικασία. Η διαδικασία, συνολικά, διαρκεί συνήθως έξι έως 10 μήνες, ανάλογα με την start up.

Η Mountain Dew είναι μια μάρκα ανθρακούχων αναψυκτικών που παράγεται και ανήκει στην PepsiCo, η οποία συνεργάστηκε με το Green Park, μια πλατφόρμα εικονικών εμπειριών, με αποτέλεσμα η μάρκα σόδας να αναπτυχθεί γύρω από την τρέχουσα σεζόν του ΝΒΑ, συμπεριλαμβανομένης της χορηγίας της. Μέσω της προσφοράς του Green Park, οι οπαδοί μπορούσαν να στοιχηματίσουν και να προβλέψουν τα πλάνα των παικτών, καθώς και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για προηγούμενα παιχνίδια. Έτσι, το Mountain Dew έγινε χορηγός της εκδήλωσης που προβλήθηκε το περασμένο έτος.

Η CreativeX, ένας άλλος συνεργάτης, χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να προβλέψει πού θα αποδώσουν καλύτερα οι ψηφιακές διαφημίσεις και επίσης αναλύει την επιτυχία προηγούμενων προσπαθειών. Επίσης, η PepsiCo έχει συνεργαστεί με μια εταιρεία που ονομάζεται Mirriad, η οποία εφαρμόζει τεχνολογία υπολογιστικής όρασης προκειμένου να εισαγάγει προϊόντα και μηνύματα στο υπάρχον περιεχόμενο. Η PepsiCo επέλεξε την συγκεκριμένη εταιρεία, γιατί συνεργάζεται με πολλούς κορυφαίους παρόχους περιεχομένου και χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει το περιεχόμενο και να προσδιορίσει το πιο σχετικό πλαίσιο για τα brands. Ως αποτέλεσμα, τα brands μπορούν να επικοινωνήσουν με το κοινό τους και να δημιουργήσουν ποιοτικές καμπάνιες. Στόχος της PepsiCo είναι να ενσωματώσει και το δημιουργικό κομμάτι στα προϊόντα της, αφού πλέον έχει μια ισχυρή ψηφιακή παρουσία. 

Φαίνεται πως με τον ίδιο τρόπο που οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δίνουν στην PepsiCo την ευκαιρία να εξελιχθεί σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά, έτσι και η PepsiCo μπορεί να προσφέρει στις νέες επιχειρήσεις μια μεγαλύτερη εμβέλεια και έκθεση που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί.

Η PepsiCo προχωρά περαιτέρω στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις προσφορές DTC, Direct-To-Consumer, προκειμένου να καλύψει αγοραστές που είναι πλέον άνετοι να αγοράζουν snack και αναψυκτικά στο διαδίκτυο. Η δημιουργία ενός σαφέστερου συνδέσμου μεταξύ περιεχομένου και άμεσων πωλήσεων, δίνει πλεονέκτημα απόδοσης. Ωστόσο, άλλες εταιρείες προσπαθούν να ξεπεράσουν ορισμένα εμπόδια προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τα μηνύματα τους. Για παράδειγμα, η Yum Brands, ιδιοκτήτης των KFC, Taco Bell και Pizza Hut, στράφηκε σε εξαγορές προκειμένου να ολοκληρώσει τις δυνατότητές της. Η εταιρεία αγόρασε πρόσφατα την επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης Kvantum, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τον σχεδιασμό των διαφημιστικών μέσων της. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.