25 Απρ 2024
READING

Η REI με στόχο την κλιματική ουδετερότητα διπλασιάζει τις πωλήσεις μεταχειρισμένων προϊόντων

2 MIN READ

Η REI με στόχο την κλιματική ουδετερότητα διπλασιάζει τις πωλήσεις μεταχειρισμένων προϊόντων

Η REI με στόχο την κλιματική ουδετερότητα διπλασιάζει τις πωλήσεις μεταχειρισμένων προϊόντων

Η REI παρουσίασε τα οικονομικά της για το 2020, είχε πωλήσεις 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 0 $ σε κέρδη αλλά αυτό έχει να κάνει με την επένδυσή της ύψους 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερους από 400 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι δεν έχει καθόλου χρέη και πολύ ισχυρή θέση σε ρευστότητα.

Η REI, η μεγαλύτερη εταιρεία outdoor ρουχισμού και εξοπλισμού στην Αμερική προσέλκυσε ένα εκατομμύριο νέα μέλη το 2020 και διπλασίασε τις πωλήσεις μεταχειρισμένων προιόντων στο διαδίκτυο.Τα μεταχειρισμένα προιόντα αποτέλεσαν το επίκεντρο της REI τα τελευταία χρόνια, καθώς η εταιρεία εστίασε για να αυξήσει την πρόσβαση σε μεταχειρισμένα προιόντα και ενοικιάσεις προιόντων.

Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ήταν επίσης στο επίκεντρο του περασμένου έτους και όλες οι μάρκες που συνεργάζονται με την REI έχουν πλέον πιστοποιηθεί ως Climate Neutral και η REI σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 55% έως το 2030.Παρά το πλήγμα που έπληξε σχεδόν όλους τους εμπόρους λιανικής από την πανδημία η εταιρεία έκλεισε το έτος σε σχετικά σταθερή θέση και χωρίς να χάσει την έμφαση στο περιβάλλον.

Όπως και η Patagonia, η οποία ξεκίνησε μια πλατφόρμα πολιτικού ακτιβισμού το 2018 με την ονομασία Patagonia Action Works, η REI προσπαθεί να εμπλέξει πιο ενεργά τα μέλη της στον ακτιβισμό.Η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, την Cooperative Action για την αξιοποίηση της συλλογικής δύναμης της κοινότητας των 20 εκατομμυρίων μελών, των 15.000 υπαλλήλων για την καταπολέμηση των πιο πιεστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία και η κοινωνία – την κλιματική αλλαγή και την φυλετική ισότητα.

Σε συνδυασμό με τις προσπάθειες της REI να αυξήσει την πρόσβαση σε μεταχειρισμένα προϊόντα, ο λιανοπωλητής θέλει επίσης τους αγοραστές να αναζητήσουν “εναλλακτικές λύσεις” σε νέα είδη ως μέρος της δέσμευσής τους για πιο βιώσιμες πρακτικές. Σύμφωνα με την REI, κάθε χρησιμοποιημένο προϊόν που αγοράζεται αντιπροσωπεύει μείωση κατά 50% των εκπομπών άνθρακα σε σύγκριση με την αγορά καινούργιου.

Το γεγονός ότι η REI δεν έχει ζημιωθεί από την πανδημία μπορεί να συνδεθεί με το γεγονός ότι η υπαίθρια δραστηριότητα έφερνε το στοιχείο αναζωογόνησης κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης υγείας καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στη φύση για να βγουν από τα σπίτια τους. Η αειφόρος εστίαση της εταιρείας επίσης συμβαδίζει με τους καταναλωτές, μια μελέτη της Kearney κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας έδειξε ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονταν περισσότερο για τη βιωσιμότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης, όχι λιγότερο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.