27 Απρ 2024
READING

Οι μάρκες Direct To Consumer εξακολουθούν να είναι προετοιμασμένες για ανάπτυξη;

2 MIN READ

Οι μάρκες Direct To Consumer εξακολουθούν να είναι προετοιμασμένες για ανάπτυξη;

Οι μάρκες Direct To Consumer εξακολουθούν να είναι προετοιμασμένες για ανάπτυξη;

Ορισμένες μάρκες απευθείας πωλήσεων στους καταναλωτές έχουν κερδίσει έδαφος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ άλλες φαίνεται να έχουν χάσει κάποια πλεονεκτήματα καθώς οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές και περισσότερες παραδοσιακές μάρκες επιταχύνουν τις ψηφιακές αλλαγές.

Μια έρευνα σε 89 μάρκες DTC από την Totem Media που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο έδειξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία διαπίστωσε αύξηση κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, καθώς οι περισσότεροι λιανοπωλητές που εξαρτώνται από αγορές που έγιναν σε καταστήματα παρουσίασαν πτώση. Οι ψηφιακές δυνατότητες και η ευελιξία επέτρεψαν στις μάρκες DTC να κερδίσουν μερίδια στην αγορά.

Ο “Δείκτης πρόθεσης αγοράς DTC 2021 Diffusion” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο έδειξε ότι οι μάρκες DTC “διαπερνούν τη βασική συνείδηση ​​των καταναλωτών”.
Η μελέτη έδειξε ότι το 43% των Αμερικανών γνωρίζουν τουλάχιστον ένα εμπορικό σήμα DTC. Από τους ερωτηθέντες που είναι εξοικειωμένοι με τις επωνυμίες DTC, το 44% πιστεύει ότι οι μάρκες DTC παράγουν ένα προϊόν υψηλότερης ποιότητας σε χαμηλότερη τιμή από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές και το 23% θεωρούν ότι οι μάρκες DTC είναι η επιτομή του τι είναι cool και trendy.

Η ετήσια έκθεση DTC Hype που μόλις κυκλοφόρησε η Scalefast, ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές και οι παραδοσιακές μάρκες έχουν κερδίσει έδαφος τους τελευταίους έξι μήνες καθώς βελτίωσαν τις ψηφιακές τους δυνατότητες. Σε ένα έτος «τεράστιας αβεβαιότητας», οι καταναλωτές βρήκαν επίσης ταύτιση με πιο γνωστές μάρκες, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης για την πλειονότητα των εμπορικών σημάτων DTC γίνονταν πιο περιορισμένες ακόμη και πριν από την πανδημία καθώς η αγορά έγινε πιο ανταγωνιστική και η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε σημαντικά πιο ακριβή.Οι εταιρείες DTC πρέπει να έχουν κάτι πέρα ​​από ένα καλό προϊόν. Πρέπει να έχουν τιμές που ευθυγραμμίζονται με τις νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ ισχυρό marketing περιεχομένου, καθώς και πλεονέκτημα διανομής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.