19 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Η Gucci στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς μάρκες πολυτελείας στο διαδίκτυο

2 MIN READ

Έρευνα | Η Gucci στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς μάρκες πολυτελείας στο διαδίκτυο

Έρευνα | Η Gucci στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς μάρκες πολυτελείας στο διαδίκτυο

Σε ένα χρόνο που η ισχυρή παρουσία του ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν κρίσιμη για τις μάρκες, η Luxe Digital διαπίστωσε ότι οι αναζητήσεις Gucci αποτελούν το 15,2% όλων των ερωτημάτων αναζήτησης για είδη πολυτελείας, καθιστώντας την την πιο περιζήτητη μάρκα πολυτελείας στο διαδίκτυο. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ήταν οι Chanel (11,6%) και Hermès (10,2%), σύμφωνα με την έρευνα.

Οι Versace και Hermès έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη από πέρυσι. Ωστόσο, η Balenciaga κατέβηκε στον αριθμό 12 στη λίστα, την οποία η έκθεση αποδίδει εν μέρει στη μείωση της δημοτικότητας των αθλητικών παπουτσιών της.

Η Luxe Digital προβλέπει ότι η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά πολυτελείας στον κόσμο έως το 2025. Οι μάρκες χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες Tmall’s Luxury και WeChat, οι πιο δημοφιλείς, για να συνδεθούν με Κινέζους καταναλωτές, σύμφωνα με την έρευνα. Η βιομηχανία πολυτελείας δεν είναι απαλλαγμένη από τις τάσεις που έχει δει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο κατά το παρελθόν έτος.

Η βιωσιμότητα είναι επίσης ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών σημάτων της λίστας, σύμφωνα με την Luxe Digital, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να αναζητούν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον παρά την πανδημία. Η Luxe Digital εξέτασε περισσότερα από 3.000 σημεία δεδομένων από διάφορες πηγές, παρακολουθώντας το ενδιαφέρον αναζήτησης και την προσέγγιση κοινωνικών μέσων, για να εντοπίσει τις πιο επιθυμητές μάρκες πολυτελείας.

Η Adobe υπολόγισε ότι οι διαδικτυακές δαπάνες θα φθάσουν μεταξύ 850 δισεκατομμυρίων και 930 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος και θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2022.Εκτός από τις ανησυχίες για την υγεία που προκαλούνται από την πανδημία του ιού του  πολλοί καταναλωτές δεν ξοδεύουν τόσο μεγάλο μέρος των εσόδων τους λόγω απρόβλεπτων οικονομικών συνθηκών. Αν και τα ρούχα αντιμετώπισαν κάποια δυσκολία πριν από την πανδημία, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η ζήτηση για μόδα θα επιστρέψει.

Η δέκα πέντε πρώτες θέσεις στη λίστα είναι ως εξής.

1.GUCCI

2.CHANEL

3.HERMES

4.DIOR

5.LOUIS VUITTON

6.ROLEX

7.TIFFANY

8.PRADA

9.VERSACE

10.ARMANI

11.VALENTINO

12.BALENCIAGA

13.CARTIER

14.BURBERRY

15.OMEGA

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.