Οι πωλήσεις κάνναβης στον Καναδά διπλασιάστηκαν το 2020 φτάνοντας τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Το 2020 οι πωλήσεις κάνναβης στον Καναδά διπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αγοράς κάνναβης στον Καναδά, αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αυξημένη πρόσβαση στα φυσικά καταστήματα λιανικής ειδικά στο Οντάριο, τη Βρετανική Κολομβία και το Κεμπέκ, στην επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου και στις τιμές που είναι πιο ανταγωνιστικές από την παράνομη αγορά.

Οι λιανοπωλητές προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες κατά την διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν τις πωλήσεις τους παρά το lockdown και το κλείσιμο καταστημάτων. Καθώς η επιλογή των προϊόντων εξακολούθησε να διαφοροποιείται και υπήρχε ανταγωνισμός σχετικά με τις τιμές στην αγορά κάνναβης στον Καναδά, προέκυψε μια σειρά από επώνυμα προϊόντα. Φαίνεται πως οι χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα οδήγησαν στην μετάβαση των πελατών σε νόμιμες αγορές και όχι παράνομες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επισκεψιμότητα νεών καταναλωτών, καθώς οι λιανοπωλητές μείωσαν τις τιμές των προϊόντων τους. 

Η αγορά κάνναβης στον Καναδά έχει σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη, αφού όλο και περισσότεροι ενήλικες αγοράζουν κάνναβη με αποτέλεσμα να υπάρχει ανταγωνισμός στις αλυσίδες εφοδιασμού. Μια άλλη μεγάλη τάση του 2020 ήταν εκείνη των Καναδών παραγωγών, οι οποίοι εστίαζαν στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους, της μάρκας τους και των εμπειριών των καταναλωτών. Φαίνεται πως τα brands θα επιδιώξουν να προσελκύσουν μια πιο διαφορετική ομάδα καταναλωτών στοχεύοντας στις μοναδικές προσφορές προϊόντων και στα μηνύματά τους. 

Οι πωλήσεις κάνναβης στους ενήλικες αυξήθηκαν σημαντικά, από περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια 2020 και αναμένεται να αυξηθούν κατά 60% έως το τέλος του 2021. Επίσης, η αυξημένη πρόσβαση στα φυσικά καταστήματα λιανικής και οι πτώσεις τιμών έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη της αγοράς το 2020, ειδικά στο Οντάριο και τη Βρετανική Κολομβία. Προβλέπεται επίσης το μερίδιο αγοράς των ποτών με κάνναβη στον Καναδά να αυξηθεί σε 7% έως το 2026.Φαίνεται πως η αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, καθώς η αυξημένη πρόσβαση στα φυσικά καταστήματα λιανικής και η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τιμών καθιστούν την κάνναβη πιο προσιτή για τους καταναλωτές του Καναδά.