27 Απρ 2024
READING

Ήρθε η ώρα να δωρίσουμε τα παλιά τουβλάκια Lego

2 MIN READ

Ήρθε η ώρα να δωρίσουμε τα παλιά τουβλάκια Lego

Ήρθε η ώρα να δωρίσουμε τα παλιά τουβλάκια Lego

Η εταιρεία παιχνιδιών Lego συνεργάστηκε με την δανέζικη εταιρεία logistics, Give Back Box, προκειμένου να συλλέξουν παλιά τουβλάκια Lego, να τα μεταφέρουν για πλύσιμο και ύστερα να μοιράσουν τα χρησιμοποιημένα τεμάχια Lego σε παιδάκια που το έχουν ανάγκη. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει ως στόχο την καλύτερη βιωσιμότητα. 

Η εταιρεία Lego λαμβάνει πολλά μηνύματα από οικογένειες οι οποίες αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν τα παλιά τους Lego αντί να τα πετάξουν. Η συμβουλή της Lego είναι να συσκευάσουν οι οικογένειες τα τουβλάκια που έχουν και ύστερα να τα αποστείλουν στην Give Back Box. 

Φαίνεται πως η μεγαλύτερη πρόκληση στην διαδικασία αυτή είναι η ταξινόμηση και ο καθαρισμός όλων των κομματιών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Give Back Box θα συλλέξει τα τούβλα στις εγκαταστάσεις της, όπου οι εργαζόμενοι θα χωρίσουν στη συνέχεια τα σπασμένα τουβλάκια και θα πλύνουν τα υπόλοιπα. Ο στόχος είναι να κάνουν τα δωρεάν παιχνίδια να φαίνονται σαν καινούργια. Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ενθαρρυνθούν και να υιοθετήσουν αυτού του είδους την επαναχρησιμοποίηση. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν τα παιδιά που δεν έχουν τουβλάκια Lego, να αποκτήσουν τώρα χωρίς να χρειάζεται να αγοράζουν καινούρια, δίνοντας πολλά λεφτά και μολύνοντας συνεχώς το περιβάλλον. 

Μετά την επεξεργασία τους, τα τούβλα θα κατανεμηθούν μεταξύ μη κερδοσκοπικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Για την αρχική φάση του προγράμματος, η Lego συνεργάστηκε με το Teach for America και το Boys and Girls Club of Boston. Εκτός από τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά οφέλη που θα μπορούσε να έχει η δωρεά της Lego, υπάρχει και ένα περιβαλλοντικό όφελος. Φαίνεται πως η διαδικασία επαναχρησιμοποίησης των τούβλων εξοικονομεί 80% των πόρων που απαιτούνται για την κατασκευή νέων τούβλων. Ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν προϊόντα που δεν επηρεάζουν το περιβάλλον. 

Η Lego αναφέρει ότι θέλει να καταστήσει τα προϊόντα της εντελώς βιώσιμα έως το 2030. Πέρυσι, η εταιρεία κυκλοφόρησε την πρώτη της παρτίδα κομματιών που κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας πιο βιώσιμα πλαστικά με βάση τα βιολογικά προϊόντα. Το 2017, ανέφερε ότι η παραγωγική της διαδικασία είχε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Φαίνεται πως το πλαστικό βρίσκεται σχεδόν παντού στη Γη και είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθαριστεί, ωστόσο η Lego θέλει να το αντιμετωπίσει προκειμένου οι επόμενες γενιές να ζουν σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.