Η βιωσιμότητα είναι προτεραιότητα για τους πελάτες 

Τις τελευταίες δεκαετίες το εμπόριο έχει σημειώσει σημαντική εξέλιξη, καθώς έχει υποστεί ριζικό ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι έμποροι λιανικής μπορούν πλέον να επικοινωνούν με τους πελάτες τους μέσα από το διαδίκτυο και να ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των πελάτων στα κοινωνικά μέσα. Μέσα από τα social media οι πελάτες μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα με τους εμπόρους αλλά και να δουν τα νέα προϊόντα, τα οποία διαφημίζονται από τους influencers. Φαίνεται πως οι έμποροι λιανικής δεν σκοπεύουν μόνο στην πώληση προϊόντων αλλά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. 

Σήμερα μια νέα αλλαγή εξελίσσει ακόμα περισσότερο τον τομέα του εμπορίου και δεν είναι τίποτα άλλο από την μετάβαση προς την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στις δραστηριότητες των εμπόρων. Ειδικότερα, η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας δεν αποτελεί πλέον παράγοντα για το μέλλον, αλλά παράγοντα προτεραιότητας. Πολλοί πελάτες αναζητούν τώρα τη βιωσιμότητα ως ένα από τα φίλτρα προτεραιότητας για τις αγορές τους, συχνά έναντι της τιμής. 

Φαίνεται πως οι έμποροι στοχεύουν στο να παράγουν βιώσιμα προϊόντα, καθώς το 79% των καταναλωτών έχει αλλάξει τις προτιμήσεις του σχετικά με την αγορά και επιθυμεί να αγοράζει και να καταναλώνει προϊόντα, τα οποία είναι ασφαλή για τον άνθρωπο αλλά και για το περιβάλλον. Οι εταιρείες φέρουν το βάρος μιας σημαντικής νέας ευθύνης, αφού πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν ότι η σωστή βιωσιμότητα είναι αυτή που επιθυμούν οι καταναλωτές. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένα tips για τους εμπόρους που στοχεύουν στην ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στις δραστηριότητες τους. 

Δημιουργία μηνυμάτων με στοιχεία και αποδείξεις 

Σίγουρα πολλές εταιρείες προκειμένου να στοχεύσουν στην βιωσιμότητα, κρίνουν απαραίτητη την τοποθέτηση πράσινων λογοτύπων και σημάνσεων στις συσκευασίες προϊόντων ώστε να παρουσιάζουν με δελεαστικό τρόπο ότι τα προϊόντα που υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες είναι απολύτως βιώσιμα. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς μια παρορμητική κίνηση η οποία μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στις εταιρείες. Για να βεβαιωθούν λοιπόν οι εταιρείες ότι τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν βασίζονται σε στοιχεία, θα πρέπει να δημιουργήσουν στρατηγική βιωσιμότητας ώστε να κατανοήσουν τον πραγματικό αντίκτυπο που έχει η βιωσιμότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού. 

Εστίαση στην διαφοροποίηση

Οι σημερινοί έμποροι θα πρέπει να διαφοροποιηθούν από τους υπόλοιπους προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, κάνοντας την διαφορά και ενημερώνοντας τους καταναλωτές σχετικά με τον τρόπο που μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλάζοντας τις συσκευασίες τους. 

Η τελειότητα δεν είναι το παν  

Ορισμένες εταιρείες έχουν συνηθίσει να δημιουργούν τέλεια βελτιστοποιημένες δημιουργικές καμπάνιες. Ωστόσο, η τελειότητα δεν είναι το παν, καθώς το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να γνωστοποιήσουν την πρόοδο τους. Πρέπει να επικοινωνούν σωστά με τους πελάτες τους στοχεύοντας στην διαφάνεια. 

Φαίνεται πως αυτή την στιγμή παρατηρούμε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες μετράνε την επιτυχία τους, καθώς πλέον πέρα από την άνοδο στα οικονομικά, ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για την περιβαλλοντική και κοινωνική πρόοδο. Η ISS ESG ανέφερε πρόσφατα ότι το 1/5 των επιχειρήσεων συνδέει πλέον τις αμοιβές των στελεχών με περιβαλλοντικές ή κοινωνικές μετρήσεις. Φαίνεται πως η Nike και η Chipotle Mexican Grill έχουν αρχίσει ήδη να στοχεύουν σε αυτήν την προσέγγιση. 

Τα βιώσιμα προϊόντα μπορούν να έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση από τους πελάτες αφού τέτοια προϊόντα δεν ωφελούν μόνο τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον. Ωστόσο, παρόλο που υπάρχουν βραχυπρόθεσμα οφέλη από το marketing που βασίζεται στην βιωσιμότητα, η μέτρηση της επιτυχίας μόνο από τα άμεσα έσοδα θα ήταν αρνητική. Η μέτρηση της επιτυχίας δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στις πωλήσεις αλλά στην επιτυχία μιας επιχείρησης γενικότερα. 

Φαίνεται πως οι έμποροι πλέον έχουν έναν μοναδικό και κρίσιμο ρόλο, δηλαδή να στοχεύουν στην καθοδήγηση της αλλαγής συμπεριφοράς των καταναλωτών, καθώς και στη διαμόρφωση και εφαρμογή αποτελεσματικών εταιρικών στρατηγικών βιωσιμότητας. Όσοι έμποροι δεν έχουν ενσωματώσει ακόμα την βιωσιμότητα στις δραστηριότητες τους, ήρθε η ώρα να εστιάσουν τώρα σε αυτήν.