19 Απρ 2024
READING

Η P&G δοκιμάζει μια νέα μέθοδο στην Κίνα επιδιώκοντας να προσεγγίσει περισσότερους καταναλωτές 

2 MIN READ

Η P&G δοκιμάζει μια νέα μέθοδο στην Κίνα επιδιώκοντας να προσεγγίσει περισσότερους καταναλωτές 

Η P&G δοκιμάζει μια νέα μέθοδο στην Κίνα επιδιώκοντας να προσεγγίσει περισσότερους καταναλωτές 

Η Procter & Gamble δοκιμάζει μια νέα μέθοδο στην Κίνα που αφορά στη λήψη δεδομένων από iPhone για στόχευση διαφημίσεων, μια πιθανή λύση στα νέα εργαλεία απορρήτου της Apple. Η P&G είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Δύσης, η οποία εκτίθεται σε μεγάλο βαθμό στις αλλαγές λογισμικού της Apple και περιλαμβάνει μάρκες όπως τα απορρυπαντικά Tide και τα ξυράφια Gillette. 

Η P&G συγκαταλέγεται σε μια ομάδα κινεζικών εμπορικών ενώσεων και εταιρειών τεχνολογίας που συνεργάζονται με την China Advertising Association και εργάζονται σε μια τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων συσκευής που ονομάζεται CAID. Η τεχνολογία CAID που αναπτύσσεται στην Κίνα δεν είναι ασυνήθιστη καθώς οι έμποροι, οι εταιρείες και οι εταιρείες τεχνολογίας διαφημίσεων παγκοσμίως εργάζονται προκειμένου να αναπτύξουν μεθόδους παρακολούθησης κοινού που επιτρέπουν στους καταναλωτές να προστατεύουν τις προσωπικές τους αναγνωρίσιμες πληροφορίες (PII). 

Η τεχνολογία CAID μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας των καταναλωτών, ακόμη και αν έχουν επιλέξει να μην μοιράζονται τα αναγνωριστικά συσκευών τους με εφαρμογές και ιστότοπους. Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση στα iPhone, η οποία θα ειδοποιεί τους πελάτες κάθε φορά που οι εφαρμογές θα θέλουν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες τους.

Η P&G πέρυσι δαπάνησε 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει την στόχευση των διαφημίσεων που προωθεί διασφαλίζοντας ότι προσεγγίζει τους σωστούς καταναλωτές. Με πολλούς πελάτες της Apple που αναμένεται να εξαιρεθούν από την παρακολούθηση συσκευών λόγω ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων, οι διαφημιζόμενοι έχουν εκφράσει μια ανησυχία σχετικά με το ότι οι αγορές πολυμέσων τους θα γίνουν λιγότερο αποτελεσματικές, καθώς προβάλλουν τις ίδιες διαφημίσεις στους ίδιους καταναλωτές ξανά και ξανά χάνοντας εντελώς το κοινό στο οποίο θέλουν να απευθυνθούν. 

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη στόχευση διαφημίσεων, η P&G εργάστηκε προκειμένου να δημιουργήσει τη δική της βάση δεδομένων. Η βάση δεδομένων της P&G αποτελείται από ανώνυμα αναγνωριστικά συσκευών και δεδομένα που κοινοποιούν οικειοθελώς οι καταναλωτές. Το 2019, η P&G ανέφερε ότι είχε συγκεντρώσει 1,5 δισεκατομμύριο αναγνωριστικά παγκοσμίως. Αυτές οι πληροφορίες θα γίνουν ακόμη πιο πολύτιμες, καθώς εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google και η Apple λαμβάνουν μέτρα για να δώσουν στους καταναλωτές μεγαλύτερο έλεγχο του απορρήτου τους.

Φαίνεται πως η P&G υπογραμμίζει τόσο την πολυπλοκότητα όσο και την σοβαρότητα του ζητήματος δεδομένων για τους εμπόρους, καθώς οι ψηφιακές πλατφόρμες και οι ρυθμιστικές αρχές λαμβάνουν ισχυρότερη στάση σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.