25 Απρ 2024
READING

Οι Lacoste και Polaroid κυκλοφόρησαν ένα βίντεο για την καινούρια τους καμπάνια 

3 MIN READ

Οι Lacoste και Polaroid κυκλοφόρησαν ένα βίντεο για την καινούρια τους καμπάνια 

Οι Lacoste και Polaroid κυκλοφόρησαν ένα βίντεο για την καινούρια τους καμπάνια 

Η Polaroid η διάσημη στιγμιαία φωτογραφική μηχανή, η οποία χρησιμοποιεί αυτό-αναπτυσσόμενη ταινία για να δημιουργήσει μια χημικά ανεπτυγμένη εκτύπωση λίγο μετά την λήψη της φωτογραφίας, για 73 χρόνια έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να κρατήσουν ορισμένες αναμνήσεις από την ζωή τους σε μια φωτογραφία. Τώρα, φαίνεται πως επιδιώκει να επαναφέρει την αισθητική και τα χρώματα της Technicolor της δεκαετίας του ’60 και του ’70 σε συνεργασία με τη μάρκα ρούχων Lacoste.

Η συνεργασία των Polaroid και Lacoste αποτυπώνεται σε μια νέα καμπάνια marketing, στην οποία τα πλούσια χρώματα του λογότυπου της παλιάς κάμερας είναι ενσωματωμένα σε ένα βίντεο stop-motion, το οποίο περιλαμβάνει διάφορους χορευτές, οι οποίοι είναι ντυμένοι με τα πολύχρωμα ρούχα της Lacoste, προσφέροντας ένα αίσθημα αισιοδοξίας στους ανθρώπους. 

Η βασική ιδέα της Polaroid είναι να αποκαλύψει τα χρώματα σε ένα χαρτί φιλμ και παράλληλα η Lacoste παρουσιάζει τις μοναδικές συλλογές πόλο της, οι οποίες είναι γεμάτες με χρώματα του ουράνιου τόξου. Φαίνεται λοιπόν πως η συγκεκριμένη καμπάνια παρουσιάζει την συνεργασία των δύο διάσημων εμπορικών σημάτων, τα οποία έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τα χρώματα. Στην νέα καμπάνια των Polaroid και Lacoste συνδυάζονται οι συλλογές ρούχων και αντικειμένων της Lacoste με τις έντονες πινελιές και ρίγες ουράνιου τόξου που μεταφέρει το λογότυπο της Polaroid. 

Η Lacoste παρουσιάζει το βίντεο stop-motion στα δικά της κανάλια κοινωνικών μέσων για την προώθηση της συνεργασίας, καθώς και την κατασκευή μεγάλων οθονών σε πολλά καταστήματα. Για παράδειγμα στην Νέα Υόρκη ζωγραφίστηκε ένας διάδρομος ενός καταστήματος με ριγέ ουράνιο τόξο και ένα άλλο κατάστημα παρουσίασε ορισμένες έντυπες διαφημίσεις μιας εικόνας Polaroid, η οποία απεικονίζει έναν από τους χορευτές της ταινίας. 

Η συγκεκριμένη καμπάνια μέσω του χρώματος στοχεύει στην αλλαγή της προοπτικής και στην διαβίωση στο παρόν, τονίζοντας στους καταναλωτές πως έχουν την ευκαιρία αυτήν την άνοιξη να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα δημιουργώντας νέες αναμνήσεις οι οποίες δεν θα θυμίζουν καθόλου την δύσκολη χρονιά του 2020. Η BETC, μια γαλλική διαφημιστική εταιρεία, συνεργάστηκε με τα δύο brands και άρχισαν να αναπτύσσουν τη δημιουργική τους ιδέα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η συγκεκριμένη καμπάνια με την Lacoste φαίνεται πως είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην επιστροφή της ιστορίας της Polaroid. Η έλευση των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και των smartphones ανάγκασε την εταιρεία να υποβάλει αίτηση πτώχευσης δύο φορές μεταξύ του 2001 και του 2009. Ωστόσο, το 2017 η οικογένεια του Διευθύνοντος Συμβούλου Oskar Smolokowski αγόρασε την Polaroid και έδωσε βάση στην μάρκα προκειμένου να καινοτομήσει σε σύγχρονες κατηγορίες προϊόντων, ενώ παράλληλα υιοθέτησε σύγχρονες προσεγγίσεις marketing, όπως την αξιοποίηση των κοινωνικών μέσων, το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, τις βιωματικές δράσεις και την δημιουργία influencer. 

Πέρυσι, η Polaroid ανανεώθηκε ξανά προκειμένου να φέρει περισσότερη σαφήνεια στη θέση της στη σημερινή ψηφιακή εποχή και γι’ αυτό ξεκίνησε μια νέα δημιουργική κατεύθυνση με το “Forever Now”, μια καμπάνια που υπογραμμίζει την ανάγκη να εκτιμήσουμε τις απλές στιγμές της ζωής, ενώ η μάρκα της Lacoste εξελίσσεται σε μια επικοινωνία που αφορά αποκλειστικά τον πολιτισμό και την ποικιλομορφία.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.