19 Απρ 2024
READING

Έρευνα | 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αποταμιεύσεις θα βγουν να ξοδέψουν οι Αμερικανοί μετά τον Σεπτέμβριο

2 MIN READ

Έρευνα | 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αποταμιεύσεις θα βγουν να ξοδέψουν οι Αμερικανοί μετά τον Σεπτέμβριο

Έρευνα | 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αποταμιεύσεις θα βγουν να ξοδέψουν οι Αμερικανοί μετά τον Σεπτέμβριο

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορικών ακινήτων στον κόσμο προβλέπει ότι η επαναφορά στην κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό θα επιτευχθεί έως τον Σεπτέμβριο, η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου / λιανικής θα σταθεροποιηθεί και ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να βγουν και να ξοδέψουν τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια τους σε αποταμιεύσεις που έκαναν στην πανδημία.

Πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ από την Cushman & Wakefield αποτύπωσε ότι οι πληρωμές υποστήριξης από το κράτος αύξησαν τα εισοδήματα σε διψήφιο ποσοστό και προκάλεσαν την ισχυρότερη αύξηση αποταμιεύσεων που έχει καταγραφεί ποτέ. Ο πλούτος των νοικοκυριών ανήλθε σε ρεκόρ ύψους 116,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020, και οι μεσαίοι και υψηλού εισοδήματος καταναλωτές είναι έτοιμοι να βγουν και να ξοδέψουν πολλά από αυτά σε εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους, εστιατόρια και κέντρα ψυχαγωγίας.

Η Cushman & Wakefield υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές θα ξαναρχίσουν τις δαπάνες με ρυθμό ετήσιας αύξησης 3,7% που υπήρχε πριν από την πανδημία, αλλά και ότι θα συμμετάσχουν σε ένα ξέσπασμα δαπανών μόλις δηλωθεί επανέλθει η κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό – κοντά στο Σεπτέμβριο σύμφωνα με την έρευνα .

Το πιο σημαντικό, οι λιανοπωλητές θα μπορούν γρήγορα να προσαρμοστούν στη σταθερή  αγοραστική συμπεριφορά. Το διαδικτυακό εμπόριο αυξήθηκε σε μερίδιο ρεκόρ περίπου 23% το 2020, αλλά θα παρουσιάσει απότομη πτώση όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να επιστρέφουν  στα καταστήματα, σύμφωνα με την Cushman & Wakefield , η οποία προβλέπει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα έχει μια πιο σταθερή πορεία και όχι τόσο μεγάλη ανάπτυξη.

Τα άδεια καταστήματα λιανικής έχουν φτάσει στο υψηλότερο ποσοστό, 12%, αλλά προβλέπεται θα πέσει στο 10% τα επόμενα τέσσερα χρόνια καθώς οι καθιερωμένοι λιανοπωλητές επεκτείνονται. Θα μπορούσε να συμβεί και πιο γρήγορα, καθώς τα ενοίκια μειώνονται από 5% σε 10% σε κάθε μία από τις κορυφαίες 60 αγορές των ΗΠΑ.Η Cushman & Wakefield δραστηριοποιείται σε 60 χώρες και είχε πέρυσι περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.