18 Απρ 2024
READING

Η Nike εγκαινιάζει πιλοτικό πρόγραμμα για ελαφρά μεταχειρισμένα προϊόντα

2 MIN READ

Η Nike εγκαινιάζει πιλοτικό πρόγραμμα για ελαφρά μεταχειρισμένα προϊόντα

Η Nike εγκαινιάζει πιλοτικό πρόγραμμα για ελαφρά μεταχειρισμένα προϊόντα

Η κορυφαία παγκόσμια αθλητική μάρκα υποδημάτων / ενδυμάτων δίνει στα προϊόντα της μια δεύτερη ευκαιρία.Αναζητώντας νέους τρόπους για να δώσει στα προιόντα μεγαλύτερο κύκλο ζωής , η Nike λανσάρει το πρόγραμμα Nike Refurbished, το οποίο αφορά ελαφρώς φθαρμένα,σχεδόν σαν καινούργια παπούτσια, τα επιδιορθώνει εάν είναι απαραίτητο και τα καθαρίζει για να πωληθούν σε καταστήματα της Nike με έκπτωση.

Το πρόγραμμα ξεκινά σε 15 καταστήματα Nike στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, με σχέδια επέκτασης αργότερα μέσα στο έτος. Τα second hand προϊόντα θα πωλούνται στα καταστήματα Nike Factory, στα Nike Unite και Nike Community αν και τα περισσότερα από τα αρχικά 15 καταστήματα βρίσκονται σε outlet.

Τα προιόντα που μπορούν να αποκατασταθούν σε “όσο το δυνατόν πλησιέστερη σε καινούργια” κατάσταση επαναφέρονται ως προϊόντα Nike Refurbished, ενώ αυτά που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν σε αυτό το επίπεδο μπορούν να δωρηθούν ή να ανακυκλωθούν.

Η τακτική έχει υιοθετηθεί από αρκετούς λιανοπωλητές τα τελευταία χρόνια, καθώς αυτές οι εταιρείες τείνουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των περιβαλλοντικών προβλημάτων θέλοντας να υποστηρίξουν στόχους βιωσιμότητας .Η North Face το 2018 άρχισε να διαθέτει μια σειρά προϊόντων second hand και η Patagonia δοκιμάζει ακόμη και καταστήματα για την επιχείρηση μεταπώλησης Worn Wear.

Καθώς το ενδιαφέρον για αγορές από βιώσιμες μάρκες αυξάνεται παρά την πανδημία, η τάση έχει προχωρήσει.Το EBay τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ξεκίνησε ένα πρόγραμμα “Certified Refurbished” για να μεταπωλεί μεταχειρισμένα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να καθαριστούν και να ελεγχθούν πριν να μεταπωληθούν στους καταναλωτές και η Nordstrom τον Ιανουάριο του περασμένου έτους παρουσίασε ένα κατάστημα μεταπώλησης ενδυμάτων εφοδιασμένο με επισκευασμένα και ανακαινισμένα προϊόντα.

Για τη Nike, η προσπάθεια αποτελεί μέρος των μεγαλύτερων στόχων της για την αειφορία, που περιλαμβάνουν τη δωρεά, την ανακαίνιση ή την ανακύκλωση σε 10 φορές περισσότερα χρησιμοποιημένα ή ελαττωματικά προϊόντα έως το 2025 από ότι σήμερα. Η Nike επικεντρώνεται στο να καταστήσει τα υλικά της πιο βιώσιμα, καθώς αποτελούν το 70% του αποτυπώματος άνθρακα. Αυτή τη στιγμή, το 78% των προϊόντων περιέχει κάποιο ανακυκλωμένο υλικό, αλλά η εταιρεία θέλει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.