26 Απρ 2024
READING

Η M&S με μεγάλη καμπάνια για την ποιότητα των τροφίμων της

3 MIN READ

Η M&S με μεγάλη καμπάνια για την ποιότητα των τροφίμων της

Η M&S με μεγάλη καμπάνια για την ποιότητα των τροφίμων της

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, στην αρχή του πρώτου lockdown η M&S δημιούργησε έναν λογαριασμό Facebook για κάθε ένα από τα καταστήματά της στην Αγγλία. Η αρχική πρόθεση ήταν να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να επικοινωνήσει με τις τοπικές κοινότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ώστε να τους να ενημερώνει για την διαθεσιμότητα των προϊόντων αλλά και για άλλες χρηστικές πληροφορίες. 

Τώρα, αυτοί οι λογαριασμοί στο Facebook έχουν εξελιχθεί σε ένα αμφίδρομο κανάλι επικοινωνίας για την εταιρεία, προσεγγίζοντας 2 εκατομμύρια πελάτες την εβδομάδα. Κατέστη σαφές μέσω αυτών των αλληλεπιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι πελάτες της ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το από πού προέρχονται τα τρόφιμα της και πώς παράγονται.Οι πελάτες λένε ότι θέλουν να μάθουν την ιστορία πίσω από αυτό που τρώνε και θέλουν να διασφαλίσουν ότι προμηθεύονται για την οικογένειά τους την καλύτερη ποιότητα, από την καλύτερη πηγή, το πιο νόστιμο φαγητό.

Ως αποτέλεσμα, η M&S ξεκίνησε εκ νέου την εκστρατεία «Fresh Market Update» για ένα ακόμη έτος, για να δείξει στους καταναλωτές πόσο μακριά φτάνει να διασφαλίσει ότι τα τρόφιμα προέρχονται από παραγωγούς και εταιρείες με ηθική και υπευθυνότητα.

Η πολυκαναλική καμπάνια θα “τρέξει” για τους επόμενους τέσσερις μήνες, με μια τηλεοπτική καμπάνια ενώ παράλληλα οι διαφημίσεις θα προβάλλονται επίσης στο YouTube. Η M&S έχει δημιουργήσει συνολικά 19 διαφημίσεις για να ενημερώσει τους πελάτες της για τους αγρότες, τους παραγωγούς και τους καλλιεργητές της.

Η τηλεοπτική εκστρατεία θα υποστηρίζεται από ένα μηνιαίο περιοδικό in-store με τίτλο “What’s Fresh” και μια ειδική έκδοση 40 σελίδων. Υπολογίζεται ότι το 50% του πληθυσμού θα δει την τηλεοπτική καμπάνια 18 φορές επιτυγχάνοντας τεράστια εμβέλεια.

Πρόσθετη δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί μέσω απευθείας αλληλογραφίας, κοινωνικής δικτύωσης και βέβαια στα καταστήματα σε όλη την Αγγλία.Είναι η μεγαλύτερη καμπάνια “ποιότητας” από ποτέ της εταιρείας, με στόχο τη βελτίωση της αντίληψης για την μάρκα  μεταξύ των καταναλωτών. Η M&S θα αναλύσει επίσης πώς επηρεάζεται η αντίληψη της μάρκας από την καμπάνια και θα παρακολουθεί τον αριθμό των οικογενειακών πελατών που προσελκύει – τον κύριο στόχο της μάρκας.

Παράλληλα με τη νέα εκστρατεία, η M&S επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη βρετανική γεωργία με την πρωτοβουλία «Farming with Nature», υποστηρίζοντας τους αγρότες της ενάντια στην περιβαλλοντική πρόκληση του μειούμενου πληθυσμού των μελισσών.

Η M&S δεν χρησιμοποιεί μόνο το Facebook για να αλληλεπιδρά με τους πελάτες της. Η μάρκα βρήκε επίσης ένα ίσως εκπληκτικό πεδίο ενδιαφέροντος στο TikTok, με μέχρι στιγμής 100.000 οπαδούς.Μέσα από αυτό το κανάλι βλέπει όλο και περισσότερη σύνδεση με τους νέους που οδηγούν σε νέους οικογενειακούς πελάτες.Η μάρκα η οποία έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία με τα ρούχα αλλά και τα τρόφιμα στην Αγγλία προσπαθεί να ανανεώσει την εικόνα της η οποία για πάρα πολλά χρόνια παρέμενε συντηρητική και χωρίς ουσιαστική σύνδεση με τις νεότερες γενιές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.