20 Απρ 2024
READING

Οι προορισμοί που ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερα φιλόξενοι για τις «μοναχικές» γυναίκες ταξιδιώτες

5 MIN READ

Οι προορισμοί που ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερα φιλόξενοι για τις «μοναχικές» γυναίκες ταξιδιώτες

Οι προορισμοί που ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερα φιλόξενοι για τις «μοναχικές» γυναίκες ταξιδιώτες

Οι άνθρωποι που έχουν μυηθεί στην μαγεία του να ταξιδεύεις μόνος έχουν από χρόνια εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα μέλλον όπου ο καθένας θα αντιμετωπίζεται το ίδιο σε αυτές τις συνθήκες, ανεξάρτητα από το φύλο, τη σεξουαλικότητα, τη φυλή ή τη σωματική μας ικανότητα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι προορισμοί που ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερα φιλόξενοι για τις «σόλο» γυναίκες ταξιδιώτες, μια κατηγορία που μπορεί να περιλαμβάνει γυναίκες διαφορετικού χρώματος, γυναίκες με ειδικές ανάγκες και ταξιδιώτες LGBTQI+.

Παρακάτω παρατίθεται ένας  κατάλογος των προορισμών με χρυσά αστέρια που ξεχωρίζουν ως προς την ασφάλεια, την προοδευτικότητα και την φιλοξενία τους.

Ίμπιζα, Ισπανία

Η ευεξία και η διασκέδαση συνυπήρχαν πάντα ειρηνικά σε αυτό το ιδιαίτερα όμορφο νησί των Βαλεαρίδων, αλλά ταυτόχρονα αξίζει να αναφερθεί ότι οι προσφορές του νησιού στο κομμάτι της ευημερίας είναι και το σημαντικότερο πλεονέκτημα του νησιού αυτόν τον καιρό. Στην πραγματικότητα, τα κέντρα γιόγκα της Ίμπιζα, οι υπηρεσίες διαλογισμού, τα εστιατόρια με βιολογικά είδη και τα κοινοτικά αγροκτήματα έχουν καταστήσει το νησί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς ευεξίας στον κόσμο, στο ίδιο επίπεδο με τη Σεντόνα στην Αριζόνα, το Τουλούμ στο Μεξικό και τη Γκόα στην Ινδία.

Έτσι, για τις σόλο γυναίκες ταξιδιώτες που αναζητούν μια φιλική κοινότητα ευεξίας (ή απλά τους αρέσει ο ήλιος, τα vintage ρούχα και τα κοκτέιλ), το hippy spirit αυτού του νησιού φαντάζει ιδανικό. Είναι επίσης ένα αρκετά βολικό μέρος εάν κάποιος θέλει να περιηγηθεί με μοτοσικλέτα ή με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Ακόμα,  και για τις γυναίκες με κάποιου είδους αναπηρία, η ισχυρή τουριστική υποδομή του νησιού προσφέρει μια αξιοπρεπή ποικιλία προσαρμοσμένων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και σχεδόν 30 προσβάσιμες με αναπηρικά αμαξίδια παραλίες.

Πόρτο, Πορτογαλία

Οι γοητείες του Πόρτο είναι κάτι παραπάνω από σαφείς: ο ποταμό Douro, τα δελεαστικά καταλύματα του λιμανιού, τα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου και ο κατάλογος είναι μακρύς. Ωστόσο, είναι αυτό το ξεχωριστό χάρισμα των ντόπιων που αποπλανεί πραγματικά τους σόλο επισκέπτες και κάνει το Πόρτο να ξεχωρίζει από άλλες μεσογειακές πόλεις παρόμοιου μεγέθους και εμπορικής επιρροής.

Οι μοναχικοί ταξιδιώτες ήδη από την πρώτη στάση που θα κάνουν θα αισθανθούν γρήγορα ευπρόσδεκτοι σε οποιοδήποτε μπαρ, στο λιμάνι ή στην υπαίθρια αγορά τροφίμων. Το μόνο που ενδεχομένως να χρειαστούν είναι μερικές πορτογαλικές φράσεις. Η πόλη είναι αρκετά μικρή για να την γυρίσει κανείς ολόκληρη μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες, αλλά πολλοί ταξιδιώτες αποφασίζουν να μείνουν για εβδομάδες. Πρόκειται τέλος για μία πόλη που αξίζει να την γυρίσει κανείς με τα πόδια, με μία μικρή βοήθεια από τους ντόπιους.

Οσάκα, Ιαπωνία

Η Ιαπωνία μπορεί να φαίνεται αποθαρρυντική ως προορισμός για τους σόλο ταξιδιώτες που δεν μιλούν τη γλώσσα, αλλά εκείνοι που αποφασίζουν να το τολμήσουν συνήθως ανταμείβονται με ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα ταξίδια της ζωής τους. Οι ιαπωνικές πόλεις φημίζονται για τον φουτουριστικό χαρακτήρα τους και την πολύ καλή ρυμοτομία τους. Παράλληλα, τα αγγλικά είναι μία γλώσσα που ομιλείται ευρέως σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και στον δρόμο.

Μάλιστα, στην Οσάκα, που είναι αναμφισβήτητα ο πιο συναρπαστικός προορισμός φαγητού της Ιαπωνίας, οι μοναχικοί γευσιγνώστες μπορούν να νιώθουν ήρεμοι και ασφαλείς καθώς ο μοναχικός περίπατος τους θα ενταχθεί απλώς στο υπόλοιπο σύνολο των μοναχικών ανθρώπων που ζουν εκεί και απολαμβάνουν πλήθος δραστηριοτήτων χωρίς την συντροφιά κάποιου άλλου. Το μόνο αρνητικό θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι ιστορικά, η Ιαπωνία δεν φημίζεται ως ο ευκολότερος προορισμός για ταξιδιώτες με αναπηρίες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια συνεχής προσπάθεια να διορθωθεί αυτό και το μέλλον φαίνεται πιο λαμπρό.

Πάλμ Σπρινγκς, Καλιφόρνια

Πίσω στη δεκαετία του 1950 και του 1960, αυτό το καταφύγιο που βρίσκεται 100 μίλια ανατολικά του Λος Άντζελες ήταν η πόλη που επέλεγαν τα αστέρια του Χόλιγουντ και οι διάσημες προσωπικότητες, όπως ο Frank Sinatra. Ωστόσο, και τις τελευταίες δύο δεκαετίες, μια νέα γενιά bon vivants έχει ανακαλύψει ξανά την υπέροχα ρετρό αρχιτεκτονική της πόλης, το χαλαρό vibe και την εκθαμβωτική ομορφιά των γύρω ερήμων και των βουνών. 

Το Palm Springs του σήμερα είναι μια πλούσια, φιλόξενη και προοδευτική πόλη της Καλιφόρνιας, όπου οι εύποροι συνταξιούχοι σμίγουν ευτυχώς με την αναπτυσσόμενη κοινότητα των LGBTQI+ ανθρώπων, τους αθλητικούς τύπους που τρέχουν στους δρόμους και τους λάτρεις του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής. Φυσικά, δεν πρόκειται για έναν υπερβολικά οικονομικό προορισμό, αλλά τα μουσεία και οι γκαλερί της πόλης αξίζουν την προσοχή των φανατικών του μοντερνισμού. Παράλληλα, η αφθονία των κομψών, πολυτελών boutique ξενοδοχείων με κοκτέιλ μπαρ δίπλα στην πισίνα κάνει το Palm Springs έναν ιδανικό προορισμό για τις σόλο γυναίκες. Είναι μία περιοχή που μπορεί να διερευνηθεί με ένα ποδήλατο, αλλά τα μέσα που προσφέρονται είναι αρκετά βολικά.

Βαυαρία, Γερμανία

Οι γραφικές Μεσαιωνικές περιτειχισμένες πόλεις, τα λιβάδια με τα αγριολούλουδα, τα κάστρα και οι παραδοσιακές αίθουσες μπύρας είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που προσθέτουν στην γοητεία της περιοχής αυτής. Ταυτόχρονα με την γοητεία που ασκεί το φυσικό τοπίο, η Βαυαρία διαθέτει επίσης μουσεία παγκόσμιας κλάσης στο Μόναχο, εύκολα προσβάσιμες λίμνες και μια εκπληκτικά ποικίλη και πρωτοποριακή συλλογή τροφίμων. Μάλιστα, δεδομένου ότι είναι μια περιοχή δημοφιλής στους εγχώριους τουρίστες όσο και στους διεθνείς επισκέπτες, διαθέτει επίσης ένα εύκολο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, προσβάσιμων από αναπηρικά αμαξίδια,  αξιοθέατα, δρόμους χωρίς συμφόρηση και διαδρομές δημόσιων συγκοινωνιών, καθιστώντας αυτόν τον προορισμό μία εξαιρετική επιλογή για μια υπαίθρια περιπέτεια χωρίς καμία από τις πιέσεις που συχνά συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Έτσι, για τις σόλο γυναίκες, η Γερμανία είναι ένας ευλογημένος τόπος.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.