19 Απρ 2024
READING

Η Canva-start up σχεδιασμού- έχει φτάσει σε αποτίμηση αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων

3 MIN READ

Η Canva-start up σχεδιασμού- έχει φτάσει σε αποτίμηση αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Canva-start up σχεδιασμού- έχει φτάσει σε αποτίμηση αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, με χιλιάδες ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, έχει εκτινάξει τη δραστηριότητα της startup εταιρείας λογισμικού Canva, που άντλησε πρόσφατα επιπλέον χρηματοδότηση, ανεβάζοντας την αποτίμησή της στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντας δύο από τους συνιδρυτές της δισεκατομμυριούχους. 

Η Canva με έδρα το Σίδνεϊ της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συγκέντρωσε μια νέα χρηματοδότηση ύψους 71 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής τους T. Rowe Price και Dragoneer, με αποτέλεσμα η αποτίμηση της εταιρείας να φτάσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Canva ανακοίνωσε επίσης ότι η επιχείρησή της έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα, αύξηση 130% από το προηγούμενο έτος.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Melanie Perkins, καθώς και ο συνιδρυτής Cliff Obrecht, κατάφεραν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι. Ο καθένας από αυτούς κατείχε περίπου το 15% της Canva πριν προβούν στην νέα επένδυση. Ύστερα από την αποτίμηση της εταιρείας σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια, το ζευγάρι θα κατάφερνε να πάρει μερίδιο αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Canva ιδρύθηκε το 2007 στο Περθ, στη δυτική ακτή της Αυστραλίας, από τη διευθύνουσα σύμβουλο της startup εταιρείας Melanie Perkins και τον τότε σύντροφό της Obrecht. Στο σχήμα εντάχθηκε το 2012 και ο Cameron Adams, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στο να κάνει τα γραφικά και τα ψηφιακά εργαλεία σχεδίασης της προσβάσιμα σε ανθρώπους που δεν ήταν σχεδιαστές, αλλά και σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, παρέχοντας πρότυπες φόρμες για την παραγωγή επιχειρηματικών εντύπων, όπως καταλόγους και διαφημιστικά φυλλάδια, αλλά και ψηφιακών παρουσιάσεων για το Instagram και άλλες καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Canva είναι μια παγκόσμια επιχείρηση η οποία έχει ήδη 20 εκατομμύρια χρήστες από τον Δεκέμβριο του 2019. Σήμερα αυτός ο αριθμός ανέρχεται σε 55 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. 

Η εταιρεία σημειώνει ότι παραμένει κερδοφόρα και ότι έχει διπλασιάσει τη βάση των επί πληρωμή πελατών της. Επίσης, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μήνα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της, που βασίζονται σε ένα μοντέλο που επιτρέπει σε πολλούς εξ αυτών να έχουν πρόσβαση στο λογισμικό της δωρεάν. Η Canva αναφέρει ακόμη ότι στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται και μεγάλοι πελάτες όπως η American Airlines, η Hubspot και η Warner Music.

Η δραστηριότητα ανάπτυξης και διαμοιρασμού σχεδιαστικών εργαλείων της Canva έχει αυξηθεί περισσότερο από 50% από την έναρξη της πανδημίας. Παρόλο που η εταιρεία έκλεισε τα γραφεία της, συνέχισε τη δραστηριότητά της προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα της εργασίας από το σπίτι, καθώς δημιουργήθηκε η ανάγκη να μπορέσουν οι μικρές επιχειρήσεις να βρουν νέους τρόπους προσέγγισης των πελατών τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Με τη νέα χρηματοδότηση, η Canva σχεδιάζει να συνεχίσει να επενδύει σε νέα προϊόντα, που σημαίνει νέες προσλήψεις. Το δεύτερο μεγαλύτερο γραφείο της εταιρείας παραμένει στη Manila, ωστόσο η Canva άνοιξε πρόσφατα μια εταιρεία στο Austin του Τέξας και προσέλαβε επίσης ένα προσωπικό στο Σαν Φρανσίσκο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.