19 Απρ 2024
READING

Το Amazon μπορεί να ξεπεράσει σε έσοδα τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

3 MIN READ

Το Amazon μπορεί να ξεπεράσει σε έσοδα τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

Το Amazon μπορεί να ξεπεράσει σε έσοδα τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

Κατά τη διάρκεια του 2021, το Amazon ενδέχεται να αυξήσει τα έσοδά του σε περισσότερο από 20%.Σύμφωνα με το Trackr, την πλατφόρμα παρακολούθησης δεμάτων, το Amazon θα συνεχίσει να αυξάνει τα ετήσια έσοδα του, καθώς σκοπεύει να ξεπεράσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2021.Το 2020 είχε αύξηση 38% σε σχέση με το 2019 και έφτασε τα 386 δις. δολάρια πωλήσεις.

Επιπλέον, το Trackr αναμένει ότι το Amazon θα αυξήσει την κερδοφορία επίσης η οποία έφτασε τα 21,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, κατά τουλάχιστον 30% από έτος σε έτος, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις από τη συνεχιζόμενη πανδημία. Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται σε πέντε βασικούς παράγοντες:

1. Η Covid-19 και τα συνεχόμενα lockdown έχουν επιταχύνει τη μετάβαση των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση πραγματοποιώντας αγορές από το διαδίκτυο. Οι εφαρμογές αγορών έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο στις λήψεις, καθιστώντας το Amazon την δεύτερη πιο δημοφιλή κατηγορία εφαρμογών μετά από τις εφαρμογές μουσικής.

2. Η αυξημένη ζήτηση για τις διαδικτυακές αγορές επέτρεψε στο Amazon να εξασφαλίσει τη θέση του στην πρώτη γραμμή του ηλεκτρονικού εμπορίου. Με περισσότερους από 200 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα και αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των μελών της Prime που θα φτάσουν τα 151 εκατομμύρια το 2022, το Amazon φαίνεται πως τηρεί πλέον όλες τις προδιαγραφές για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. 

3. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο νέοι πωλητές μπαίνουν στο Amazon Marketplace κάθε χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα της JungleScout, το 85% των πωλητών του Amazon Marketplace επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από τις διαδικτυακές αγορές των καταναλωτών, με αποτέλεσμα τα μισά από τα έσοδα έσοδα του Amazon από τα 386 δισεκατομμύρια δολάρια να έρχονται από αυτούς. Επίσης, το 44% των πωλητών δήλωσε ότι επωφελήθηκαν αρκετά από την πανδημία της COVID-19, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούσαν αγορές από το διαδίκτυο. Το Amazon έχει σχεδόν 2 εκατομμύρια ενεργούς πωλητές παγκοσμίως και 319.000 νέους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα το 2021. 

4. Η προβολή εσόδων του Trackr για το Amazon για το 2021 βασίζεται επίσης στην συνεχή βελτίωση του delivery και των logistics, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες βιώνουν καλύτερη εμπειρία σχετικά με τις διαδικτυακές τους αγορές. Το Amazon αναζητά τρόπους προκειμένου να βελτιώσει τις δικές του υπηρεσίες delivery και συνεχίζει να “χτίζει” τη υψηλότερη δυναμικότητα της Amazon Air προκειμένου να εξασφαλίσει υψηλότερη απόδοση στις διαδικασίες delivery.

5. Το Amazon επιθυμεί επίσης να βελτιώσει τα συστήματα διανομής του και να προσφέρει μια ποικιλία επιλογών delivery στους πελάτες του. Γι’ αυτό το λόγο, δοκιμάζει νέες μεθόδους παράδοσης προϊόντων, όπως drones, που στοχεύουν στην παράδοση παραγγελιών σε περίπου 30 λεπτά. 

Φαίνεται πως η πανδημία έχει επηρεάσει αρκετά τις συνήθειες των καταναλωτών σχετικά με τις διαδικτυακές αγορές με αποτέλεσμα ακόμα και μετά την λήξη της, να συνεχίσουν να κρατούν αποστάσεις και να πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των αγορών τους από το διαδίκτυο. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.