Η νέα καμπάνια της Orbitz προτρέπει τους LGBTQ+ ταξιδιώτες να ταξιδεύουν όντας απλώς ο εαυτός τους

Εν αναμονή της μετα-πανδημικής επιστροφής στην ταξιδιωτική κίνηση, η Orbitz, η εταιρεία- γίγαντας όσον αφορά την αναζήτηση των ταξιδιών κυκλοφόρησε μια νέα προωθητική εκστρατεία ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές και τους ταξιδιώτες της LGBTQ+ κοινότητας να ταξιδεύουν όπως ακριβώς είναι, όντας απλώς ο εαυτός τους.

Η εκστρατεία «Travel as you are» η οποία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από το Laundry Service, το γνωστό full-service creative agency, καλεί όλους τους ανθρώπους να ταξιδεύουν με τους δικούς τους όρους και με όχι αυτούς που η κοινωνία δημιούργησε γι ‘ αυτούς. Έτσι, το σύντομο βίντεο της καμπάνιας διαθέτει ένα all-LGBTQ + cast και προβάλλει πραγματικά ζευγάρια, με γνωστά πρόσωπα όπως το μοντέλο Ahmad Kanu, ο Cameron Lee Phan, ο Βιετναμέζος-Αμερικανός φωτογράφος, ηθοποιός και μοντέλο και ο blogger Rahquise Bowen. Πίσω από το φακό του δημιουργικού αυτού βίντεο βρίσκεται παράλληλα ο LGBTQ+ σκηνοθέτης και φωτογράφος Cass Bird, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τεράστιες εταιρείες στον τομέα της μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Dior και Calvin Klein.

Μάλιστα, ο διευθυντής του τμήματος marketing της Orbitz υποστήριξε ότι η αυθεντική εκπροσώπηση όλων των κοινωνικών ομάδων στη διαφήμιση είναι εξαιρετικά σημαντική στην εποχή μας και η κοινότητα των LGBTQ+  ατόμων παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό η εταιρεία αποφάσισε να απευθυνθεί στα μέλη της κοινότητας αυτής και να τους πει ότι οφείλουν να ταξιδεύουν ελεύθεροι και να είναι ακριβώς αυτοί που είναι.

Το theme song της καμπάνιας είναι μια σύγχρονη διασκευή του hit «You Don’t Own Me» της Lesley Gore του 1964 από τον Serpentwithfeet, έναν πειραματικό γκέι μουσικό που έχει ως έδρα του το Μπρούκλιν. Οι στίχοι παραπέμπουν και δημιουργούν εντέχνως έναν ύμνο στην ελευθερία και την ενδυνάμωση των ατόμων και των ταξιδιωτών της  LGBTQ+  κοινότητας για τους οποίους η Orbitz ελπίζει ότι θα καταφέρει να τους κάνει να νιώσουν όμορφα όταν θα σχεδιάσουν το επόμενο ταξίδι τους.

Η καμπάνια «Travel As You Are» αν και είναι μια εξαιρετικά σύγχρονη προσέγγιση από όλες τις απόψεις χρησιμεύει επίσης ως ένας φόρος τιμής στις ρίζες της Orbitz. Η Orbitz ήταν η πρώτη μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία των ΗΠΑ η οποία ξεκίνησε και ενσωμάτωσε διαφημιστικές εκστρατείες με ομοφυλόφιλα ζευγάρια και προσωπικότητες. Λόγω χάρη,  μέσα από τις έντυπες διαφημίσεις του 2001 που υποστήριζαν ανοιχτά τους ταξιδιώτες της LGBTQ+ κοινότητας και τους προέτρεπε να δουν τον κόσμο με τους «δικούς τους όρους».

Συνεπώς, η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει μια πλούσια ιστορία όσον αφορά την υποστήριξη των LGBTQ+ δικαιωμάτων και οι διαφημιστικές και προωθητικές τους ενέργειες δεν έχουν απλώς χρησιμοποιήσει τις διασημότητες αυτών των ομάδων, αλλά έχουν αρκετές φορές κάνει αναφορές σε σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές στιγμές, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του 2015 να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων σε όλες τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Έτσι, με την καμπάνια «Travel As You Are», η Orbitz επαναβεβαιώνει το παραπάνω πνεύμα στο οποίο ιστορικά έχει μείνει αφοσιωμένη. Τέλος, καθώς ο πληθυσμός των ΗΠΑ εμβολιάζεται έναντι του ιού της πανδημίας, τα ποσοστά της τουριστικής και ταξιδιωτικής κίνησης παρουσιάζουν ήδη ανοδική πορεία και η Orbitz ελπίζει ότι καθώς ο κόσμος αρχίζει να επιστρέφει με όρεξη στα ταξίδια, οι καταναλωτές όλων των ταυτοτήτων και των υποβάθρων θα αισθάνονται ελεύθεροι πια να εξερευνήσουν τον κόσμο χωρίς όρια!