19 Απρ 2024
READING

Τα αυτοκίνητα της Apple μπορούν να είναι αυτόνομα 

2 MIN READ

Τα αυτοκίνητα της Apple μπορούν να είναι αυτόνομα 

Τα αυτοκίνητα της Apple μπορούν να είναι αυτόνομα 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ανέφερε σε μια συνέντευξη ότι η Apple κατευθύνεται προς την αυτόνομη τεχνολογία οχημάτων καθώς η αυτονομία είναι στοιχείο της τεχνολογίας. Ο Tim Cook παρομοιάζει τα αυτόνομα αυτοκίνητα με ρομπότ, αφού δεν χρειάζονται κάποιον άνθρωπο ως οδηγό.  

Φαίνεται πως ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν η Apple σκοπεύει να σχεδιάσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο ή να ενσωματώσει μια καινοτόμα τεχνολογία μέσα στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, το Project Titan έχει ξεκινήσει να δουλεύει προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι ενδιάμεσο. Φαίνεται πως η ενσωμάτωση νέων software και hardware μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς η καινοτομία στα αυτοκίνητα είναι κάτι πολύ ελκυστικό και σημαντικό. 

Η Apple είναι γενικά γνωστή για την κατοχή των λογισμικών hardware και software, οπότε δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε τους μηχανικούς της Apple να συνεργάζονται στενά με έναν κατασκευαστή προκειμένου να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο της Apple. 

Το λεγόμενο Project Titan φαίνεται να κινδυνεύει να αποτύχει πριν καν παρουσιαστεί στο κοινό. Ωστόσο, πιο πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι το συγκεκριμένο project έχει σχεδιαστεί καλά προκειμένου να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκινούμενο επιβατικό όχημα έως το 2024. 

Νωρίτερα φέτος, το CNBC ανέφερε ότι η Apple πλησίαζε να ολοκληρώσει μια συμφωνία με την Hyundai-Kia για την κατασκευή ενός αυτοκινούμενου αυτοκινήτου με το σήμα της Apple στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Kia στο West Point της Γεωργίας. Ορισμένες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία θέλει να συνεργαστεί με μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα επιτρέψει στην Apple να κρατήσει τα ηνία των software και hardware που θα ενσωματωθούν στο αυτοκίνητο.

Οι δύο εταιρείες δεν κατέληξαν ποτέ σε συμφωνία αφού οι συζητήσεις τους σχετικά με αυτό το θέμα διακόπηκαν τον Φεβρουάριο. Οι συγκεκριμένες συζητήσεις έχουν δημιουργήσει φήμες και αναφορές σχετικά με την Apple και τα μελλοντικά της σχέδια, τα οποία είχαν προηγουμένως συνδεθεί με άλλους προμηθευτές και αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Nissan αλλά και άλλες νεοσύστατες εταιρείες.

Εξακολουθεί να μην είναι σαφές το πώς θα μοιάζει το αυτοκίνητο της Apple, αλλά ως επιβατικό όχημα, και όχι ως όχημα παράδοσης, δεν θα μοιάζει καθόλου με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla.Το Project Titan διευθύνεται από τον Doug Field, ο οποίος ήταν πρώην αντιπρόεδρος στην Tesla και ένας από τους βασικούς παίκτες πίσω από το λανσάρισμα του Model 3.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.