20 Απρ 2024
READING

Η Starbucks δοκιμάζει πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης κυπέλλων

2 MIN READ

Η Starbucks δοκιμάζει πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης κυπέλλων

Η Starbucks δοκιμάζει πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης κυπέλλων

Η Starbucks  δοκιμάζει ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους πελάτες να κερδίσουν πόντους επιβράβευσης για την αγορά ενός επαναχρησιμοποιήσιμου κυπέλλου και την επιστροφή του σε ένα ειδικό περίπτερο.

Ο γίγαντας του καφέ ξεκίνησε μια περιορισμένη δοκιμή του “Borrow A Cup”, ένα πρόγραμμα που παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να παραγγείλουν το ροφημά τους σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κύπελλο και να το επιστρέψουν σε ένα ειδικό περίπτερο του καταστήματος ή από σπίτι μέσω μιας υπηρεσίας στο Σιάτλ που ονομάζεται Ridwell.Ο πιλότος θα τρέξει σε πέντε καταστήματα Starbucks στο Σιάτλ έως τις 31 Μαΐου 2021. Σύμφωνα με την Starbucks, ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κύπελλο αντικαθιστά έως και 30 ποτήρια μιας χρήσης.

Η προώθηση της επαναχρησιμοποίησης είναι ένα σημαντικό μέρος του στόχου της Starbucks να μειώσει τα απόβλητα κατά 50% έως το 2030.Οι πελάτες αφού πιουν το ρόφημα τους παραδίδουν το κύπελλο σε ένα κατάστημα η σε ένα drive thru χωρίς επαφή.Με αυτό τον τρόπο κερδίζουν 1 $ στο λογαριασμό πιστότητας που διαθέτουν αλλά και 10 πόντους ανταμοιβής.

Η Starbucks συνεργάζεται με την Ridwell, η οποία προσφέρει μια υπηρεσία παραλαβής από το σπίτι για επαναχρησιμοποιήσιμα και δύσκολα να ανακυκλωθούν αντικείμενα. Οι πελάτες της Ridwell μπορούν να τοποθετήσουν το επαναχρησιμοποιήσιμο κύπελλο Starbucks σε μια προσαρμοσμένη, επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα και να το τοποθετήσουν στον κάδο Ridwell για παραλαβή από την μπροστινή πόρτα του σπιτιού τους.

Τα κύπελλα καθαρίζονται και αποστειρώνονται επαγγελματικά μετά από κάθε χρήση.Σε μια αντίστοιχη κίνηση, η Starbucks θα εξαλείψει όλα τα φλιτζάνια μιας χρήσης από τα καταστήματα της στη Νότια Κορέα έως το 2025.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.