27 Απρ 2024
READING

Το Amazon έχει μετατρέψει έως και 25 εμπορικά κέντρα σε κέντρα διανομής

2 MIN READ

Το Amazon έχει μετατρέψει έως και 25 εμπορικά κέντρα σε κέντρα διανομής

Το Amazon έχει μετατρέψει έως και 25 εμπορικά κέντρα σε κέντρα διανομής

Το Amazon άρχισε να αγοράζει αποτυχημένα εμπορικά κέντρα και να τα μετατρέπει σε αποθήκες και κέντρα διανομής πολύ πριν η πανδημία επιταχύνει την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.Το περασμένο καλοκαίρι, το Amazon άρχισε να μιλά με την Simon-την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης εμπορικών κέντρων στην Αμερική- σχετικά με την εγκατάσταση μίνι-κέντρων εκπλήρωησης παραγγελιών σε κάποια από τα κλειστά καταστήματα Sears και Penney. Ωστόσο το Amazon έχει μετατρέψει ήδη περίπου 25 εμπορικά κέντρα σε σταθμούς εκπλήρωσης παραγγελιών μεταξύ 2016 και 2019.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με την έκθεση, το Amazon έλαβε εγκρίσεις για την εγκατάσταση κέντρων διανομής σε εμπορικά κέντρα σε διάφορα μέρη στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Baton Rouge, στο Knoxville, στο Tenn, στο Worcester, Mass.

Το Amazon εκμεταλλεύεται την αποτυχία των επιχειρήσεων στα εμπορικά κέντρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να μισθώσει πολύτιμο χώρο σε μια εποχή που η διαθεσιμότητα βιομηχανικών ακινήτων είναι χαμηλή και οι τιμές ενοικίασης είναι υψηλές.

Η CBRE κυκλοφόρησε πρόσφατα μια έκθεση που αναφέρει ότι ο όγκος συναλλαγών σε βιομηχανικούς χώρους αυξήθηκε κατά 20% στα 107 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και ότι οι διαθέσιμοι χώροι για logistics θα παραμείνουν περιορισμένοι και ακριβοί για τα επόμενα χρόνια. Περισσότερο από το μισό των 57 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων βιομηχανικών χώρων που βρίσκονται υπό κατασκευή στις 22 κορυφαίες αγορές στις ΗΠΑ έχει ήδη δεσμευτεί να μισθωθεί σύμφωνα με την μελέτη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.