Η UBS προβλέπει ότι 80.000 καταστήματα θα κλείσουν στις ΗΠΑ έως το 2026

Υπήρχαν 115.000 εμπορικά κέντρα – ένας αριθμός που περιλαμβάνει, malls, εκπτωτικά πολυκαταστήματα και διάφορα εμπορικά κέντρα – στις ΗΠΑ στα τέλη του 2020, σε σύγκριση με 112.000 το 2010 και 90.000 το 2000, σύμφωνα με την UBS.Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 17 τετραγωνικά μέτρα εμπορικού κέντρου ανά νοικοκυριό,ενώ η UBS εκτιμά ότι 80.000 καταστήματα λιανικής θα κλείσουν σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2026. Αυτό προϋποθέτει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξηθούν στο 27% των συνολικών λιανικών πωλήσεων, από 18% σήμερα.

Παρόλο που ο ρυθμός κλεισίματος των καταστημάτων έχει επιβραδυνθεί από το 2019, δεν εκτιμάται ότι αυτό η θα διαρκέσει πολύ, σύμφωνα με μια νέα έκθεση UBS που υποδηλώνει ότι η Αμερική εξακολουθεί να έχει πάρα πολύ μεγάλο κατά κεφαλήν χώρο λιανικής.

Τα 17 τετραγωνικά μέτρα ανά νοικοκυριό των ΗΠΑ, το οποίο είναι ελαφρώς μικρότερο από 19 τετραγωνικά μέτρα το 2010, αλλά είναι ακόμα πάνω από τα 16 τετραγωνικά μέτρα ανά νοικοκυριό το 2000 και 15 τετραγωνικά μέτρα το 1990, κατέγραψε η έρευνα.Τα περίπου 80.000 καταστήματα λιανικής που εκτιμάται ότι θα κλείσουν είναι το 9% του συνόλου των καταστημάτων σε όλη την Αμερική.Με την πανδημία και το γεγονός ότι διαδικτυακή διείσδυση αυξήθηκε απότομα αναμένεται  περαιτέρω εξορθολογισμός του αριθμού των καταστημάτων λιανικής.

Παρόλο που περισσότεροι Αμερικανοί παραγγέλνουν όλο και περισσότερο τα πάντα, από γάλα και ψωμί έως καρέκλες γραφείου έως αθλητικά παπούτσια στο διαδίκτυο, τα ανοίγματα καταστημάτων ξεπερνούν το κλεισίματα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Πολλές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τη στιγμή για να επωφεληθούν από τα φθηνότερα ενοίκια και άφθονο κενό χώρο.Η ανάπτυξη προέρχεται κυρίως από λιανοπωλητές που πωλούν προϊόντα ομορφιάς, παντοπωλείου και hard discounters, συμπεριλαμβανομένων των Ulta, Dollar General και Lidl, οι οποίοι αναμένουν μια ισχυρή μετά την πανδημία ανάκαμψη στις επισκέψεις σε καταστήματα.

Οι λιανοπωλητές των Η.Π.Α. έχουν ανακοινώσει 3.169 κλεισίματα καταστημάτων και 3.535 ανοίγματα καταστημάτων μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που τηρεί η Coresight Research. Η εταιρεία κατέγραψε 9.832 κλεισίματα το 2019 – το υψηλότερο νούμερο που παρατηρείται από τότε που άρχισε να παρακολουθεί αυτά τα δεδομένα. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 8.741 το 2020.

Η UBS επισημαίνει ότι η βιομηχανία λιανικής υποστηρίχθηκε πρόσφατα από τα κυβερνητικά κίνητρα και από τους καταναλωτές που διαθέτουν περισσότερα χρήματα να ξοδέψουν αλλά αναφέρει ότι αυτές οι τάσεις θα είναι βραχύβιες, οδηγώντας σε προβλεπόμενη κάμψη των λιανικών πωλήσεων, η οποία θα οδηγήσει σε μείωση της λιανικής.Η UBS αναμένει ότι τα περισσότερα κλεισίματα θα αφορούν εμπόρους λιανικής πώλησης ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία προβλέπει περίπου 21.000 κλεισίματα σε αυτόν τον τομέα έως το 2026, με πολλά από τα κλειστά καταστήματα να βρίσκονται σε κλειστά εμπορικά κέντρα. 

 

SHARE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here