Η H&M επενδύει στην αφοσίωση των πελατών για να ανατρέψει τις ζημιές από την πανδημία

Η H&M επισημαίνει την «ταχεία» ανάπτυξη του προγράμματος πιστότητας των πελατών ως ένδειξη ότι η πελατειακή της βάση συνεχίζει να επεκτείνεται, παρά τις δυσκολίες που έχει  καθώς ο εγκλεισμός στην πανδημία κράτησε τα καταστήματα κλειστά.

Στην οικονομική έκθεσή της για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Φεβρουαρίου, η H&M δήλωσε ότι το πρόγραμμα πιστότητας πελατών, H&M Membership, έχει πλέον περισσότερα από 120 εκατομμύρια μέλη σε 26 αγορές – αύξηση 71% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το πρόγραμμα πιστότητας αφορά μόνο την H&M και δεν περιλαμβάνει τις υπόλοιπες μάρκες στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, το οποίο περιλαμβάνει ARKET, & OtherStories, Monki και H&M Home.

Η πελατειακή της βάση αυξάνεται και ένα παράδειγμα αυτού είναι η ταχεία αύξηση του αριθμού των μελών του προγράμματος αφοσίωσης πελατών της H&M.Η H&M έκανε κάποιες σημαντικές προσθήκες στο πρόγραμμά της. Εκτός από τις προϋπάρχουσες δυνατότητές του, που περιλαμβάνουν την απόκτηση πόντων επιβράβευσης για αγορές, εκπτώσεις και την επιλογή «αγορές τώρα, πληρωμή αργότερα», τα μέλη της H&M μπορούν πλέον να κερδίσουν πόντους για να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές.

Οι πιστοί πελάτες θα ανταμείβονται τώρα επιπλέον για τη παράδοση παλαιών ρούχων, επιλέγοντας έξυπνες επιλογές παράδοσης χωρίς αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή, φέρνοντας τη δική τους τσάντα όταν ψωνίζουν και επιλέγουν προϊόντα από πιο βιώσιμα υλικά.

Η βελτίωση του προγράμματος έρχεται ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της H&M να προσφέρει βιώσιμη μόδα. Στην Έκθεση Αειφορίας του 2021, που δημοσιεύθηκε επίσης σήμερα 31 Μαρτίου, η επιχείρηση περιέγραψε έναν αριθμό στόχων αειφορίας, συμπεριλαμβανομένου ενός στόχου για την επίτευξη 30% ανακυκλωμένων υλικών έως το 2025 και ενός άλλου για τη μείωση της συσκευασίας σε όλη την αλυσίδα αξίας κατά 25% έως το 2025, σε σύγκριση με το 2018.

Οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου H&M μειώθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2021, ως εκ τούτου, ο όμιλος είχε ζημιές. Η H&M αποδίδει την απώλεια «ολοκληρωτικά» στην πτώση των πωλήσεων που προκλήθηκαν από τους περιορισμούς που σχετίζονται με το Covid-19, με περίπου 1.800 καταστήματα κλειστά.Ωστόσο, η εταιρεία σημειώνει ότι οι μειωμένες πωλήσεις στο κατάστημα αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 57% το πρώτο τρίμηνο.