19 Απρ 2024
READING

Urbx | ίσως το μελλοντικό πρότυπο καταστήματος super market

3 MIN READ

Urbx | ίσως το μελλοντικό πρότυπο καταστήματος super market

Urbx | ίσως το μελλοντικό πρότυπο καταστήματος super market

Η εταιρεία Urbx, μία νεοσύστατη εταιρεία που εδρεύει στη Βοστώνη, στοχεύει να χτίσει καινοτόμα καταστήματα σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα και να παρέχει τεχνολογία μικροεκπλήρωσης σε εμπόρους λιανικής.

Η κατασκευή ενός πλήρως αυτοματοποιημένου καταστήματος είναι σίγουρα μια εντυπωσιακή ιδέα αυτή τη στιγμή, αλλά είναι επίσης απαγορευτικά ακριβή για τις περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις. Εκτός από την ακριβή ρομποτική και τα υπόλοιπα υλικά, το κόστος των ακινήτων μπορεί να διογκωθεί σε εκατομμύρια δολάρια σε αστικές γειτονιές που έχουν την πυκνότητα του πληθυσμού και τα επίπεδα εισοδήματος για να υποστηρίξουν ένα τέτοιο μοντέλο.

Για αυτό το λόγο η Urbx στοχεύει στο να χτίσει τα καταστήματα κάθετα. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα super market με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εκπλήρωσης συνδεδεμένο σε αυτό που φτάνει τα 150 μέτρα ύψος και μπορεί να συμπιεστεί σε 500 τετραγωνικά μέτρα χώρου.

Η Urbx Market, θα επικεντρωθεί στην εκτέλεση παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου σε πολλούς καταναλωτές που ζουν γύρω από τα καταστήματά της, και το πρώτο κατάστημα πρόκειται να κατασκευαστεί στη Βοστώνη μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Οι παραγγελίες θα παραδίδονται με e-bike στους αγοραστές εντός μίας ώρας. Θα υπάρχει επίσης μια μικρή βιτρίνα όπου οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνά τους, και τα ρομπότ θα τους τα παραδίδουν μέσα σε λίγα λεπτά. Η προετοιμασία της παραγγελίας και η συσκευασία θα πραγματοποιείται στο υπόγειο, προωθώντας την εστίαση στην κάθετη ευθυγράμμιση.

Το κατάστημα θα κοστίσει μεταξύ 5 εκατομμυρίων και 7 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή, περίπου το ίδιο κόστος για την κατασκευή ενός Whole Foods, αλλά με χαμηλότερο κόστος ακινήτων και υψηλότερη παραγωγικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου. Η διαδικασία του σχεδιασμού του παντοπωλείου θα αλλάξει σημαντικά στο μέλλον και θα καθοδηγείται από το ηλεκτρονικό εμπόριο. 

Η λειτουργία μικρών, αυτοματοποιημένων καταστημάτων σούπερ μάρκετ σε μια πυκνοκατοικημένη αστική αγορά δεν είναι μια νέα ιδέα. Το σύστημα της Urbx χρησιμοποιεί ρομπότ που ταξιδεύουν κάθετα και οριζόντια κατά μήκος σταθερών διαδρομών και ενσωματώνει λογισμικό πρόβλεψης επιλογής για τη βελτιστοποίηση των διαδρομών τους.

Η συμβατική σκέψη μέχρι τώρα υποστηρίζει ότι αυτές οι πελάτες απολαύσεις θέλουν να βλέπουν, να μυρίζουν και να αγγίζουν τα προϊόντα, και αυτό που κάνει τις αγορές να εκτιμώνται τόσο πολύ από τους καταναλωτές. Η Urbx ελπίζει να ανοίξει τελικά χιλιάδες αστικές αγορές.Η Urbx στοχεύει στο να κάνει πιλοτικές δοκιμές με κάποιους retailers, ενώ θα πάρει χρηματόδοτηση. Επίσης θα προσθέσει στελέχη στην ομάδα με προηγούμενη εμπειρία στο Amazon και στην iRobot. 

Το μοντέλο omnichannel της Urbx βρίσκεται στην σωστή θέση για έναν κόσμο μετά την πανδημία, όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των αγορών παντοπωλείων, αλλά όπου οι καταναλωτές εξακολουθούν να θέλουν να ξαναπάνε σε καταστήματα.Αναμένεται πως κατά τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια, θα υπάρξει ένας πολύ γρήγορος μετασχηματισμός όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε στα καταστήματα και η τάση αυτοματισμού πρόκειται να εξελιχθεί ως η κυρίαρχη τάση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.