25 Απρ 2024
READING

Συναρπαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με τρένο στην Ευρώπη 

3 MIN READ

Συναρπαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με τρένο στην Ευρώπη 

Συναρπαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με τρένο στην Ευρώπη 

Όσο η πανδημία δείχνει να αντιμετωπίζεται οι άνθρωποι αρχίζουν να σχεδιάζουν ξανά τα επόμενα ταξίδια τους. Ένας ιδανικός και ιδιαίτερος τρόπος για να επανέλθουν οι άνθρωποι στα ταξίδια είναι η εμπειρία του  τρένου! Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες και προτάσεις αυτής της κατηγορίας.

Το ταξίδι: Zermatt προς St Moritz (Ελβετία)

Το Glacier Express ταξιδεύει με κατά μέσο όρο 38 χλμ. την ώρα, αλλά ποιος θέλει να βιαστεί όταν το τοπίο είναι τόσο θεαματικό;

Συνδέοντας δύο από τα πιο εντυπωσιακά χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας, η διαδρομή περιλαμβάνει μια σειρά από χιονισμένες κορυφές, τραχιές κοιλάδες, 291 γέφυρες και άγρια τοπία αλπικού δάσους. Η θέα θα κρατήσει σίγουρα κάθε ταξιδιώτη κολλημένο στα πανοραμικά παράθυρα του τρένου – αν και η διαδρομή της πανύψηλης οδογέφυρας Landwasser μπορεί να οδηγήσει μερικούς στο να αναζητήσουν ένα ποτήρι κρασί.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι μπορεί κανείς να επεκτείνει το ταξίδι του παίρνοντας τον υψηλότερο οδοντωτό σιδηρόδρομο της Ευρώπης στην κορυφή του Gornergrat (3.089 μ.) καθώς η θέα του Matterhorn αξίζει τον κόπο.

Το ταξίδι: Διακοπτό προς Καλάβρυτα (Ελλάδα)

Αυτός ο σιδηρόδρομος – που χτίστηκε το 1895 – είναι μία από τις τελευταίες εναπομείνασες στενές σιδηροδρομικές γραμμές της νότιας Ελλάδας. Ξεκινά από την παραθαλάσσια πόλη του Διακοπτού και εκτείνεται μέχρι την ορεινή πόλη των Καλαβρύτων μέσα από μακρόσυρτες σήραγγες και πλατάνια. Κατά τη διαδρομή, θα διασχίσετε 49 γέφυρες συνολικά,  ενώ ο Βουραϊκός Ποταμός ξεχειλίζει από κάτω.

Επιπλέον, αξίζει να επισκεφτεί κανείς τους κοντινούς αρχαίους ναούς και το στάδιο της Ολυμπίας.

Το ταξίδι: Γλασκώβη προς Mallaig (Μ.Βρεττανία)

Η γραμμή West Highland διασχίζει μερικά από τα πιο άγρια τοπία της Βρετανίας: ανάμεσα σε μοναχικούς βάλτους, δασικές λίμνες και ποικίλα Ερείπια Κάστρου.

Εδώ, είναι πιο πιθανό να εντοπίσει κανείς κόκκινα ελάφια παρά ανθρώπους – αν και η οδογέφυρα Glenfinnan είναι γνωστή χάρη στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Έξτρα συμβουλή: αν ταξιδεύετε προς τα νότια, καθίστε στη δεξιά πλευρά του τρένου για την καλύτερη θέα.

Ωστόσο, εάν το Royal Scotsman και το Jacobite Steam Train είναι για κάποιους απρόσιτες από οικονομικής απόψεως, αξίζει να εξετάσει κάποιος τις εναλλακτικές λύσεις όπως το ταξίδι ScotRail.

Το ταξίδι: Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) προς  Βουδαπέστη (Ουγγαρία) μέσω Βουλγαρίας & Ρουμανίας 

Στην διαδρομή αυτή μέσα από τα κάστρα της Τρανσυλβανίας  οι ταξιδιώτες θα περιηγηθούν ανάμεσα σε δύο από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης απολαμβάνοντας παράλληλα πολυτελείς παροχές υψηλής ποιότητας. Οι εκδρομές εκτός τρένου επιτρέπουν την εύκολη εξερεύνηση των μεσαιωνικών πόλεων και των ρουμανικών κάστρων, ενώ η εμπειρία του τρένου περιλαμβάνει, όπως αναφέρθηκε ήδη, πολυτελή προνόμια όπως βελούδινα καθίσματα και ρεσιτάλ πιάνου.

Το ταξίδι: Όσλο προς Μπέργκεν (Νορβηγία)

Το έρημο Οροπέδιο Hardangervidda της Νορβηγίας είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ένα ρίγος στους ταξιδιώτες. Έτσι, ενώ τα δάση και οι λίμνες έξω από το Όσλο είναι όμορφα, είναι τα παράξενα άδεια ορεινά περάσματα του Μπέργκεν που κλέβουν την παράσταση. Μάλιστα, στο Finse, τον υψηλότερο σταθμό της γραμμής (1.222 μ.), οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το σημείο όπου εκπαιδεύτηκε ο Robert Falcon Scott και το πλήρωμά του πριν από την περίφημη αποστολή του νότιου πόλου του 1912. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.