26 Απρ 2024
READING

Οι νέοι ψηφιακοί νομάδες του Λονδίνου ζουν στην Κορνουάλη

2 MIN READ

Οι νέοι ψηφιακοί νομάδες του Λονδίνου ζουν στην Κορνουάλη

Οι νέοι ψηφιακοί νομάδες του Λονδίνου ζουν στην Κορνουάλη

Υπάρχει μια νέα τάση σε όλο τον κόσμο μετά την πανδημία και πολλοί εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις για να ζήσουν σε μικρότερες αφού με την τηλεργασία μπορούν να εργαστούν από όπου θέλουν.Στην Αμερική πολλοί εργαζόμενοι της Wall Street μετεγκαταστάθηκαν στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και το Τέξας έχει συγκεντρώσει χιλιάδες εργαζόμενους από τη Silicon Valley.Το Λονδίνο βλέπει επίσης μια τάση των εργαζομένων να κάνουν μετεγκατάσταση με αποτέλεσμα στην Κορνουάλη να υπάρχει μια τεράστια έκρηξη στο χώρο των ακινήτων. 

Την περασμένη εβδομάδα, δεδομένα από την Rightmove, μια πύλη ακινήτων, αποκάλυψαν ότι η Κορνουάλη είχε ξεπεράσει το Λονδίνο ως την πιο δημοφιλή τοποθεσία για ακίνητα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.Σύμφωνα με την Rightmove, η οποία πραγματοποίησε πέντε εκατομμύρια αναζητήσεις για την Κορνουάλη, φαίνεται πως εκατομμύρια εργαζόμενοι στο Λονδίνο αναζητούν τώρα μια βάση στην Κορνουάλη. Η Κορνουάλη απέχει περίπου πέντε ώρες από το Λονδίνο, ο καιρός εκεί είναι πιο ζεστός και η ακτογραμμή 420 μιλίων είναι γεμάτη με παραλίες. 

Πολλές εταιρείες στην πόλη του Λονδίνου δεν απαιτούν πλέον από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται στο γραφείο καθημερινά με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ολόκληρο κύμα νέων ψηφιακά εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται πλέον από την Κορνουάλη.Η πανδημία έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους που διαμένουν στο Λονδίνο να αναζητούν ακίνητα σε μέρη έξω από την πρωτεύουσα.

Με τόσες πολλές μετεγκαταστάσεις στην Κορνουάλη, οι εταιρείες ακινήτων έχουν αναπτυχθεί πολύ ωστόσο αυτό δημιουργεί μία αναπόφευκτη σύγκρουση. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι λίγοι ντόπιοι μπορούν πλέον να αγοράσουν ακίνητα στις δικές τους πόλεις και χωριά.Το ίδιο συμβαίνει και στην αγορά ενοικιάσεων απλώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.