Το Twitter αναπτύσσει το «Community» για να μοιράζεται Tweets με επιλεγμένο κοινό

Τον Φεβρουάριο το Twitter παρουσίασε μια νέα, ομαδική επιλογή που ονομάζεται «Community», η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες του Twitter να μοιράζονται τα tweets τους σε επιλεγμένες υποομάδες χρηστών, σε αντίθεση με την κοινή χρήση με όλους.

Αντί οι χρήστες να κάνουν απλώς tweet σε όλους τους followers τους όπως γίνεται συνήθως, η νέα επιλογή «Community» θα επιτρέψει την επιλογή ενός συγκεκριμένου κοινού για κάθε tweet. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες του Twitter να αλληλεπιδράσουν με ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων και ενδιαφερόντων, χωρίς να ανησυχούν για το αν θα βομβαρδίσουν τους followers τους με άσχετες ενημερώσεις. Χρησιμοποιώντας δηλαδή αυτήν την επιλογή οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να δημιουργήσουν ξεχωριστά προφίλ Twitter προκειμένου να ανεβάζουν διαφορετικό περιεχόμενο κάθε φορά. Φαίνεται λοιπόν πως έχουμε μια νέα ματιά για τον τρόπο με τον οποίο το Twitter αναπτύσσει τα νέα του εργαλεία «Community». 

Στην νέα σελίδα «Community» μπορούν να συνδεθούν μόνο τα μέλη μιας κοινότητας και να μοιραστούν tweets μέσα σε αυτήν. Η σελίδα περιλαμβάνει επίσης καρτέλες «Home» και «About», με την καρτέλα «Home» να είναι μια ροή όλων των tweets που έχουν κοινοποιηθεί σε αυτήν την ομάδα.

Το «Community» του Twitter επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες γύρω από συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, βοηθώντας στην ενίσχυση των στενότερων κοινοτήτων ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αφοσίωση των χρηστών στην εφαρμογή. Αυτό φαίνεται πως είναι κάτι θετικό, επειδή το Twitter έχει θέσει ορισμένους φιλόδοξους στόχους για την αύξηση της χρήσης του. Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, το Twitter στοχεύει να προσθέσει 123 εκατομμύρια περισσότερους ημερήσιους ενεργούς χρήστες με την δυνατότητα δημιουργίας εσόδων από 192 εκατομμύρια τώρα, σε 315 εκατομμύρια το 2023.

Επίσης η εταιρεία επιθυμεί να διπλασιάσει τα έσοδά της, από 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, σε τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.Φαίνεται πως αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον από την άποψη του χρήστη. Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο οι χρήστες να αλλάξουν τις στρατηγικές τους στο Twitter και να αξιοποιήσουν καλύτερα την πλατφόρμα προκειμένου να χτίσουν μια κοινότητα και να προσεγγίσουν ένα νέο κοινό. Το Twitter δοκιμάζει προς το παρόν αυτές τις λειτουργίες, ωστόσο μόλις δημιουργηθούν πλήρως θα προσφέρουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες στους χρήστες.