15 virtual εμπειρίες Airbnb που αξίζει τον κόπο να δοκιμαστούν 

Το 2020 το Airbnb παρουσίασε το Airbnb Experiences, δηλαδή ένα συνδυασμό μαθημάτων, επιδείξεων μαγειρικής, περιηγήσεων και άλλων και τις ανέδειξε στο διαδίκτυο μέσω του Zoom. Πρόκειται για μία νέα μορφή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, όπου ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει σε όμορφα μέρη κάνοντας το με διαδραστικό τρόπο.Καθώς η αναζήτηση τους στο διαδίκτυο είναι περίπλοκη, το Airbnb έχει συγκεντρώσει μερικές από τις ξεχωριστές αυτές εμπειρίες.Και αυτό είναι μια εξαιρετική διέξοδος αφού τα ταξίδια έχουν σταματήσει εδώ και καιρό.

Φαγητό και ποτό

Παράσταση με συνοδευτικό την σαγκρία 

Το Drug Taste είναι ένα από τα καλύτερα μουσικά κέντρα στην Λισαβόνα, το οποίο προσφέρει ένα διαδικτυακό διαδραστικό μουσικό drug που ονομάζεται Clockdown, στο οποίο μπορεί ο καθένας να κάνει κράτηση εισιτηρίου μέσω του Airbnb Experience.

Απολαυστική εμπειρία με συνοδευτικό την σοκολάτα 

Ο οικοδεσπότης του AirBnB, Nick είναι ο πυρήνας του One One Cacao, μια εταιρεία σοκολάτας που εδρεύει στο Kingston της Τζαμάικα και έχει ως στόχο να διδάξει σχεδόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για τη σοκολάτα, όπως το πως εξάγεται το κακάο από τα φυτά. 

Η τέχνη του σπιτικού μακαρονιού 

Παρακολουθώντας το μάθημα των Luca και Lorenzo που διεξάγεται στα περίχωρα της Φλωρεντίας αυξάνεται όλο και περισσότερο η όρεξη μας. Η εμπειρία του σπιτικού μακαρονιού μας καθοδηγεί στον τρόπο δημιουργίας και μαγειρέματος τριών διαφορετικών τύπων ζυμαρικών, καθώς και ραβιόλια με βούτυρο και φασκόμηλο. Στην πορεία, μέσω του προγράμματος zoom οι τηλεθεατές ενημερώνονται για την προέλευση των ζυμαρικών, αποκτώντας μια μοναδική εμπειρία. 

Το τέλειο φλιτζάνι καφέ 

Περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την διαδικτυακή εμπειρία του Ricardo, η οποία παρέχει τα εργαλεία για να φτιάξει κανείς ένα τέλειο φλιτζάνι καφέ, καθώς και να μάθει για τη νευροεπιστήμη πίσω από τις έννοιες της γεύσης. Με έδρα το σπίτι του Ricardo στην Πόλη του Μεξικού, αντί για τη συνηθισμένη τοποθεσία του στο Borola Café του, το μάθημα δίνει προτεραιότητα στη σύνδεση μεταξύ των επισκεπτών, ενώ διδάσκει εκείνους που συμμετέχουν, για την ιστορία του καφέ και πολλά άλλα. 

Ινδική κουζίνα 

Κάθε εβδομάδα, η Νεχά από τη σχολή μαγειρικής Saffron Palate στο Νέο Δελχί διδάσκει τρία διαφορετικά ινδικά πιάτα στη δίωρη συνεδρία της. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ποια μαθήματα τον ενδιαφέρουν περισσότερο ώστε να τελειοποιήσει την μαγειρική του. Τα μαθήματα διαθέτουν κοτόπουλο βουτύρου, matar paneer και γεμιστές παρατάδες. Μόλις επιλεχθεί η ημερομηνία, η Neha στέλνει στον καθένα ξεχωριστά μια πλήρη λίστα συστατικών, καθώς μπορεί να προσαρμόσει τα μενού για τους χορτοφάγους, vegan και άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη. 

Workouts 

Τελειοποίηση των χορευτικών κινήσεων 

Συνδυάζοντας τις κινήσεις χορού Zydeco και τις κινήσεις χορού της Νέας Ορλεάνης, το μάθημα είναι αρκετά εξουθενωτικό. Ωστόσο, πέρα από την ενασχόληση και την εξάσκηση με συγκεκριμένες κινήσεις χορού, ο κόσμος θα μπορέσει να μάθει για την ιστορία των χορευτικών κινήσεων της Λουιζιάνας από τη Marissa Joseph, επίσης γνωστή ως Moe Joe. Πέρα από τις προπονήσεις, το στούντιο χορού της είναι δημοφιλές για πάρτι bachelorette και άλλα. 

Προπόνηση με έναν ολυμπιονίκη 

Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό ειδικά μετά από μήνες χωρίς γυμναστήριο αλλά το να βλέπεις τον Ολυμπιακό σπρίντερ Mechelle Lewis Freeman να σε εμψυχώνει είναι κάτι δελεαστικό. Η συγκεκριμένη συνεδρία είναι μέρος μιας ενδιάμεσης προπόνησης υψηλής έντασης προκειμένου να ενθαρρύνει πολλούς να κάνουν προπόνηση για να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση. Επιπλέον, όλα τα έσοδα πηγαίνουν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό TrackGirlz της Mechelle, το οποίο ενδυναμώνει τις γυναίκες και τα κορίτσια μέσω της συμμετοχής τους στο μάθημα. 

Μια μοναδική εμπειρία tango 

Ο χορός είναι κάτι που συναρπάζει και ενθαρρύνει πολύ κόσμο. Η συγκεκριμένη virtual εμπειρία είναι ιδανική για ραντεβού το βράδυ και διοργανώνεται από την Jorge και την Ana, δύο χορεύτριες τάνγκο της Αργεντινής στη Βαρκελώνη, οι οποίες διδάσκουν τα βασικά βήματα και τις βασικές αρχές του χορού τάνγκο. Χώρος και όρεξη είναι οι λέξεις κλειδιά και το μάθημα γίνεται συναρπαστικό. Δεδομένου ότι τα μαθήματα είναι μικρά (περιορισμένα σε 10 άτομα), η προσοχή θα είναι εξατομικευμένη. 

Ο εσωτερικός pop star που κρύβουν όλοι 

Η τάξη χορού για αρχάριους, που διδάσκονται από εκπαιδευτές που εδρεύουν στη Σεούλ, καλύπτει τις βασικές κινήσεις χορού των Black Pink και Crash Landing. Με την συγκεκριμένη συνεδρία ο κόσμος μπορεί να μάθει για την κορεάτικη pop κουλτούρα χορεύοντας το αγαπημένο του τραγούδι. 

Ηχητικά τοπία 

Διαλογισμός παρέα με έναν μοναχό 

Ο μοναχός Kuniatsu που εδρεύει στην Οζάκα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 4.000 επισκέπτες του Airbnb για διαλογισμούς με τον ίδιο να καθοδηγεί εδώ και χρόνια. Το συγκεκριμένο μάθημα προσφέρει μεγάλη χαλάρωση και τέλεια αποτελέσματα. Η έναρξη του μαθήματος περιλαμβάνει 20 λεπτά ψαλμωδίας, ακολουθούμενα από 10 λεπτά αναπνοής και η συνεδρία κλείνει με ερωτήσεις των συμμετεχόντων απέναντι στον μοναχό σχετικά με τον Βουδισμό, τον διαλογισμό και πολλά άλλα από το Kuniatsu.

Μία υπέροχη βραδιά τζαζ 

Υπό κανονικές συνθήκες, το Hidden Jazz Club είναι pop up γεγονός που συμβαίνει σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Τόκιο, η Βαρκελώνη, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Τώρα, προσφέρει εικονικές συναυλίες τζαζ με τους Theo Jackson και Cherise με έδρα το Λονδίνο, τους Tahira Clayton και Addison Frei με έδρα τη Νέα Υόρκη, ερμηνεύοντας “μύθους” όπως οι Nat King Cole, Chet Baker, Ella Fitzgerald και Nina Simone. Πολλοί θαυμαστές σημειώνουν ότι είναι επανειλημμένοι επισκέπτες, κάνουν κράτηση της συγκεκριμένης virtual εμπειρίας δύο ή τρεις φορές, καθιστώντας την μια τέλεια επιλογή για ραντεβού το βράδυ. 

Συμμετοχή σε μια συναυλία tango 

Το τάνγκο επέστρεψε, αλλά αυτή τη φορά μπορεί ο καθένας να το απολαύσει. Οι οικοδεσπότες María και Kevin ξέρουν πώς να κάνουν μια παράσταση και να ξεφαντώσουν τον κόσμο. Ο τραγουδιστής τανγκό που έχει υποδειχθεί για Grammy και ο δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας από την Καλιφόρνια αντίστοιχα, μιλάνε στο κοινό για την ιστορία της μουσικής του τάνγκο, δείχνοντας μερικές από τις ζωντανές τους εμφανίσεις. 

Η τέχνη του Foley 

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο διαφορετική εμπειρία Airbnb από ένα διαλογισμό καθοδηγημένο από ένα masterclass στο Foley. Ο οικοδεσπότης Adam θα οδηγήσει τους επισκέπτες σε μια περιοδεία στο στούντιο ηχογράφησης στο Λος Άντζελες, όπου έχει ηχογραφήσει ηχητικά εφέ που περιλαμβάνονται στο Jumanji: The Next Level, The Good Doctor, Lost, Orange Is the New Black και πολλά άλλα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να το δοκιμάσουν μόνοι τους, αφού θα μιμηθούν τον ήχο των σπασμένων οστών. 

Εναλλακτικές virtual εμπειρίες 

Καλύτερη οργάνωση των φυτών 

Ο στιλίστας φυτών και συγγραφέας Hilton Carter παρουσιάζει το ταλέντο του στην εμπειρία Airbnb, με μια συνεδρία αναπαραγωγής φυτών. Από το σπίτι του στη Βαλτιμόρη, θα καλύψει όλα τα είδη σπιτικών φυτών, όπως σύκα φύλλων και κάκτους, καθώς και πως να τα αναπαράγει κανείς, κόβοντας ένα υπάρχον φυτό, αφήνοντας νέες ρίζες να αναπτυχθούν σε ένα φλιτζάνι νερό και, στη συνέχεια, επανατοποθέτηση νέου φυτού. 

Γιατρός πανούκλας στην Πράγα 

Αυτή η εμπειρία της Airbnb περιλαμβάνει την παρακολούθηση των επισκεπτών μιας γυναίκας ντυμένη γιατρός πανούκλας να περιηγείται στους δρόμους της παλιάς πόλης της Πράγας τη νύχτα, μαθαίνοντας από ξεναγούς που αφηγούνται και απαντούν σε ερωτήσεις στην πορεία για τις πραγματικότητες των πνευμονικών και βουβωνικών πληγών. Πάνω από 2.500 άτομα έχουν συμμετάσχει, ταξιδεύοντας σχεδόν στους πλακόστρωτους δρόμους της Πράγας και στους εμβληματικούς ιστότοπους κατά τη διάρκεια της εμπειρίας των 60 λεπτών.