20 Απρ 2024
READING

Επαναπροσδιορισμός της εμπειρίας των πελατών σχετικά με το BOPIS-Buy Online Pick In Store

3 MIN READ

Επαναπροσδιορισμός της εμπειρίας των πελατών σχετικά με το BOPIS-Buy Online Pick In Store

Επαναπροσδιορισμός της εμπειρίας των πελατών σχετικά με το BOPIS-Buy Online Pick In Store

Η άνοδος των αγορών σε όλα τα κανάλια έχει αλλάξει τις προσδοκίες των καταναλωτών με αποτέλεσμα οι λιανοπωλητές να πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα σε αυτές τις αλλαγές.Μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο το buy-online-pickup-in-store (BOPIS) και η παραλαβή από το κατάστημα άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες θέλουν να ψωνίσουν.

Το μεταβαλλόμενο ταξίδι των πελατών

Οι λιανοπωλητές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το σύγχρονο ταξίδι των πελατών ξεκινά πολύ νωρίτερα από την ώρα της άφιξης τους σε ένα κατάστημα. Πιο συγκεκριμένα, οι retailers για να πετύχουν αυτό που επιθυμούν πρέπει να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία με τους πελάτες τους και να τους μιλάνε με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθουν εκείνοι άνετα. Η νέα γενιά νιώθει την ανάγκη πριν πραγματοποιήσει μια αγορά να μιλήσει με έναν υπεύθυνο. Επιθυμεί δηλαδή να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα. 

Έμφαση στην ευχαρίστηση και όχι στην εργασία

Στην εποχή του BOPIS, οι πελάτες έχουν συνειδητοποιήσει πολύ περισσότερο ποια μέρη της εμπειρίας αγορών είναι μια «δουλειά» και ποια είναι «ευχαρίστηση».Οι πελάτες όταν κοιτούν από την σκοπιά της “δουλειάς’ θέλουν να πραγματοποιούν τις αγορές τους όσο το δυνατόν πιο αβίαστα. Ορισμένοι έμποροι λιανικής δοκιμάζουν να βάλουν τα κορυφαία 100 κορυφαία προιόντα σε μία περιοχή, ώστε να υπάρχει γρήγορη είσοδος και έξοδος στο κατάστημα.

Ως παράδειγμα της «δουλειάς» έναντι της «ευχαρίστησης» των αγορών η αγορά χρωμάτων για την ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι κάτι “ευχάριστο”, ενώ η αγορά μεντεσέδων μάλλον θα είναι μια “δουλειά”. Ομοίως, η επιλογή προϊόντων μπορεί να είναι ευχάριστη, αλλά η επιλογή μιας απλής χαρτοπετσέτας είναι μια “δουλειά”.Οι retailers θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν ρυθμίσει τις επιλογές πληρωμής για κινητά ώστε οι πελάτες να μπορούν να βγουν το συντομότερο δυνατό και να παραλάβουν τις αγορές τους από το κατάστημα. 

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των αγορών παντός καναλιού μειώνει την αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών προωθήσεων στο κατάστημα. Ωστόσο, υπάρχουν καινοτόμες εναλλακτικές λύσεις.Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη οι retailers μπορούν να προχωρήσουν αναλύοντας το τι θέλει να γνωρίζει ο πελάτης όταν κάνει scroll σε μια σελίδα, τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιούν, τη συχνότητα επαναγοράς και πού θέλουν να ψωνίσουν.Είναι επίσης σημαντικό οι λιανοπωλητές να μην σταματήσουν τις προσπάθειές τους για καινοτόμα δέσμευση πελατών μόλις ολοκληρωθεί μια αγορά.Η συνομιλία με τον πελάτη μετά την ολοκλήρωση μιας αγοράς είναι κάτι πολύ σημαντικό. Φαίνεται πως η συνομιλία μεταξύ retailer και πελατών για το BOPIS, για το πως μπορούν να δουν που βρίσκεται η παραγγελία τους και για πολλά άλλα είναι μια διαδικασία που σίγουρα μπορεί να αφήσει τους καταναλωτές πλήρως ικανοποιημένους. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.