26 Απρ 2024
READING

Το Facebook μπορεί να γίνει πλατφόρμα newsletter με στόχο την προσέλκυση δημιουργών περιεχομένου

3 MIN READ

Το Facebook μπορεί να γίνει πλατφόρμα newsletter με στόχο την προσέλκυση δημιουργών περιεχομένου

Το Facebook μπορεί να γίνει πλατφόρμα newsletter με στόχο την προσέλκυση δημιουργών περιεχομένου

Μετά το Twitter να εξαγοράζει πρόσφατα τον πάροχο ενημερωτικών δελτίων-newsletter Revue, το Facebook προσπαθεί επίσης να ακολουθήσει την τάση αναπτύσσοντας τα δικά του εργαλεία δημιουργίας και διανομής ενημερωτικών δελτίων ως μέσο για να βοηθήσει τους δημιουργούς να παράγουν περισσότερα έσοδα από το περιεχομενό τους.

Το Facebook στοχεύει στην διευκόλυνση των δημιουργών περιεχομένου να δημιουργήσουν επιχειρήσεις στο διαδίκτυο. Τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ, θα παρουσιαστεί μία νέα  πλατφόρμα για την ενδυνάμωση ανεξάρτητων δημιουργών περιεχομένου, γεγονός που θα τους βοηθήσει να προσεγγίσουν νέο κοινό και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. 

Η προσφορά ενημερωτικών δελτίων-newsletter του Facebook θα βασιστεί σε ένα δωρεάν εργαλείο αυτόματης δημοσίευσης, με μια σειρά επιλογών για να βοηθήσει τους δημιουργούς να δημιουργήσουν το δικό τους, μοναδικό στυλ περιεχομένου. Χρησιμοποιώντας αυτό ως βάση, το Facebook θα προσφέρει διάφορες επιλογές διανομής και παρουσίασης, όπως:

  • Ενσωμάτωση με τις σελίδες Facebook για να επιτρέπεται η δημοσίευση σε διάφορες μορφές πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, live video και ιστοριών
  • Η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων Facebook και δημιουργίας μιας κοινότητας αναγνωστών
  • Λειτουργίες που βοηθούν το κοινό να ανακαλύπτει εύκολα νέο περιεχόμενο αλλά και να βοηθά τους δημιουργούς να κατασκευάζουν άμεσες σχέσεις με το κοινό τους
  • Εργαλεία δημιουργίας εσόδων για τη δημιουργία επιτυχημένων μεμονωμένων ιστότοπων και επιχειρήσεων, ξεκινώντας από τις συνδρομές

Το Facebook θα μπορούσε να έχει πολλά πλεονεκτήματα μέσα από αυτήν την λειτουργία. Ως η πιο μεγάλη ενιαία πλατφόρμα στον κόσμο, με 2,8 δισεκατομμύρια χρήστες, η πιθανή προσέγγιση χρηστών του Facebook είναι πολύ σημαντική και δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς ότι περισσότερα άτομα θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσω της πλατφόρμας του.

Η ενοποίηση ομάδων παρέχει ένα άλλο πλεονέκτημα. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες Facebook χρησιμοποιούνται από 1,8 δισεκατομμύρια άτομα κάθε μήνα και μπορούν να διευκολύνουν την άμεση, συνεπή σύνδεση με το κοινό. Καμία άλλη πλατφόρμα δεν μπορεί να πλησιάσει το Facebook σε αυτά τα στοιχεία και ενώ, πάλι, το Facebook δεν καθιστά απαραίτητα εύκολο να προσεγγίζει κάποιος όλους τους χρήστες, εάν επιθυμεί να κερδίσει στο “παιχνίδι” της νέας αγοράς των newsletter, αυτή η δυνατότητα διανομής θα μπορούσε να είναι βασικό όφελος.

Η διασφάλιση της αποτελεσματικής δημιουργίας εσόδων από το περιεχόμενο των δημιουργών είναι το κλειδί για τη διατήρηση χρηστών υψηλού προφίλ στην πλατφόρμα, μαζί με το αφοσιωμένο κοινό τους. Αυτό παραμένει και κάθε πλατφόρμα μπορεί να εξετάζει περισσότερα εργαλεία δημιουργίας εσόδων.Το Facebook θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά πολύτιμο σε όλα αυτά τα μέτωπα, αλλά η προηγούμενη δύσκολη σχέση του με εκδότες και δημιουργούς θα είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.