23 Απρ 2024
READING

Η Thredup-η ιστοσελίδα μεταχειρισμένων ενδυμάτων σκοπεύει να δημιουργήσει μια τεχνολογική λύση μεταπώλησης για τα brands

4 MIN READ

Η Thredup-η ιστοσελίδα μεταχειρισμένων ενδυμάτων σκοπεύει να δημιουργήσει μια τεχνολογική λύση μεταπώλησης για τα brands

Η Thredup-η ιστοσελίδα μεταχειρισμένων ενδυμάτων σκοπεύει να δημιουργήσει μια τεχνολογική λύση μεταπώλησης για τα brands

Η Thredup ιστοσελίδα μεταχειρισμένων ενδυμάτων, εισηγμένη πλέον στο χρηματιστήριο εταιρεία, θέλει να δημιουργήσει μια τεχνολογική λύση μεταπώλησης για τις εταιρείες παράλληλα με την αγορά των ιδιωτών πελατών που ήδη διαθέτει.

Η Thredup, μάλιστα, αύξησε πρόσφατα την αξία της κατά 168 εκατομμύρια δολάρια φτάνοντας τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά της (IPO). Οι μετοχές αυξήθηκαν από 14 δολάρια στα 20 δολάρια. Πιο συγκεκριμένα, με 1,24 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές, 428.000 ενεργούς πωλητές και 186 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2020, η εταιρεία δεν έχει αποφέρει ακόμα σημαντικό κέρδος. Έτσι, η Thredup, η οποία συγκεντρώνει μεταχειρισμένα ρούχα από τους ιδιώτες, στοιχηματίζει τώρα ότι η προαναφερθείσα τεχνολογία θα βοηθήσει όχι μόνο τα εμπορικά σήματα αλλά και την δική της κερδοφορία.

Είναι γεγονός ότι ο ανταγωνισμός στον τομέα της μεταπώλησης αυξήθηκε κατά το παρελθόν έτος, δεδομένης της αυξημένης προσοχής της βιομηχανίας στην αγορά των μεταχειρισμένων, λόγω της ζήτησης που υπάρχει μεταξύ των νεότερων πελατών και της έκρηξης των ζητημάτων βιωσιμότητας. Η Thredup, μάλιστα, είναι η δεύτερη εταιρεία μεταπώλησης που θα εισαχθεί  φέτος στο χρηματιστήριο, μετά την IPO του Ιανουαρίου της Poshmark και την RealReal το 2019. 

Η αγορά της μεταπώλησης αναμένεται να φτάσει τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, αντιπροσωπεύοντας έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 39% από το 2019, καθιστώντας τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα στο λιανικό εμπόριο, σύμφωνα με έρευνα του Ιανουαρίου 2020 από την GlobalData.

Παρόλα αυτά,  ενώ οι εταιρείες πολυτελείας μπορεί να αποζητούν περισσότερα έσοδα και μεγαλύτερο έλεγχο στην δευτερογενή αγορά, είναι λιγότερο πρόθυμοι και ικανοί να είναι σε θέση να περάσουν 10 χρόνια και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια επενδύοντας στην ισχυρή υποδομή και την τεχνολογία που απαιτείται για να την υποστηρίξουν, σύμφωνα με την GlobalData. Έτσι, εξετάζουν όλο και περισσότερο τις συνεργασίες με τις τεχνολογικές πλατφόρμες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία μεταπώλησης.

Η Thredup εργάζεται πάνω στο «resale as a service» από το 2018, το οποίο τελικά θα επιτρέψει στα εμπορικά σήματα να παρέχουν τις δικές τους επιλογές μεταπώλησης στους πελάτες και το οποίο λειτουργεί με πολλούς τρόπους. Πιο αναλυτικά, ξεκίνησε με την δυνατότητα για τους πελάτες που πωλούν στο Thredup και να λαμβάνουν πίστωση αντί να λαμβάνουν μετρητά. Για παράδειγμα, κάποιος που πωλεί αγαθά αξίας 100 δολαρίων στο Thredup μπορεί αντ ‘ αυτού να επιλέξει να λάβει 115 δολάρια σε πίστωση στην Gap. Η πλατφόρμα του Thredup αρνήθηκε, ωστόσο, να σχολιάσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα οικονομικά αυτών των εταιρικών σχέσεων, αλλά διαθέτει τουλάχιστον 21 συνεργάτες λιανικής και μάρκας, συμπεριλαμβανομένων της Gap, της Madewell, της Reformation και της Walmart.

Παράλληλα στην αγορά υπάρχουν κι άλλες λύσεις τεχνολογίας μεταπώλησης. Η Trove, για παράδειγμα, κυριαρχεί στην μεταπώληση όσον αφορά άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Patagonia και της Levi’s, και ο διευθύνων σύμβουλος Andy Ruben την παρομοιάζει με το Shopify και το Salesforce Commerce Cloud. Έτσι, ορισμένες εταιρείες πολυτελείας έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται απευθείας με τις πλατφόρμες μεταπώλησης για να δοκιμάσουν, όπως η Balenciaga η οποία στράφηκε στην RealReal για να προσφέρει υπηρεσίες μεταπώλησης peer-to-peer στον ιδιόκτητο ιστότοπό της. 

Η συνεργασία με άλλα εμπορικά σήματα με σκοπό την δημιουργία μεγαλύτερου αποθέματος ρούχων θα βοηθήσει την Thredup να πετύχει κερδοφορία. Μάλιστα, το 2020, η Thredup δαπάνησε 100 εκατομμύρια δολάρια για λειτουργίες, προϊόντα και τεχνολογία, σε σχέση με τα 82 εκατομμύρια δολάρια που δαπάνησε το προηγούμενο έτος, λειτουργεί πέντε κέντρα διανομής και είναι σήμερα σε θέση να κατέχει 5, 5 εκατομμύρια προιόντα, τα οποία αναμένει να αυξηθούν σε 6, 5 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021. Ταυτόχρονα, μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερες από 100.000 μοναδικές μονάδες διατήρησης αποθεμάτων την ημέρα και έχει κατασκευάσει υποδομή σχεδιασμένη για την εφοδιαστική αλυσίδα της.

Είναι σαφές ότι η κλίμακα της Thredup είναι το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Έτσι, η στρατηγική της Thredup δεν σκοπεύει να κατευθυνθεί επιθετικά προς στον χώρο  της πολυτελείας, αφού η μαζική αγορά είναι έξι φορές μεγαλύτερη από την αγορά της πολυτελείας, αλλά να βρει την ισορροπία μεταξύ των δύο. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.