25 Απρ 2024
READING

Το Dove παροτρύνει άλλες εταιρείες να προωθήσουν περισσότερο το inclusivity στις διαφημίσεις τους

4 MIN READ

Το Dove παροτρύνει άλλες εταιρείες να προωθήσουν περισσότερο το inclusivity στις διαφημίσεις τους

Το Dove παροτρύνει άλλες εταιρείες να προωθήσουν περισσότερο το inclusivity στις διαφημίσεις τους

Η μάρκα Dove της Unilever προωθεί ενεργά το inclusivity στη διαφήμιση προωθώντας την πρόσληψη γυναικών με ποικιλομορφία από άλλες εταιρείες.Η εκστρατεία «It’s On Us», η οποία ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται φέτος, αποτελεί επέκταση του έργου #ShowUs του Dove για τη δημιουργία μιας συλλογής περισσότερων από 10.000 εικόνων που απεικονίζουν το όραμα της αληθινής ομορφιάς για τους διαφημιζόμενους και τα μέσα ενημέρωσης.

Η Unilever, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, αυξάνει τη δέσμευσή της στο marketing με γνώμονα το σκοπό.  Έτσι, η καμπάνια «It’s On Us» αντικατοπτρίζει την προθυμία της εταιρείας να επενδύσει στις δεσμεύσεις της γύρω από την ένταξη ως τρόπο να τις κάνει πραγματικότητα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διοχετεύσει μερικά από αυτά τα κεφάλαια στις προσπάθειες άλλων εμπόρων και εταιρειών. Η Magnum, η Krispy Kreme, η Cif και η Nedbank έχουν ήδη ενταχθεί στην προσπάθεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της μάρκας, η οποία παρέχει, συγχρόνως, μία φόρμα ούτως ώστε να μπορούν κι άλλες εταιρείες να αιτηθούν την συμμετοχή τους. 

Η καμπάνια του Dove «It’s On Us» αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο η διαφημιστική βιομηχανία αναζητά τρόπους να προχωρήσει πέρα από τη δέσμευση γύρω από την ποικιλομορφία και την ένταξη με σκοπό να βρει λύσεις που μετατρέπουν τις υποσχέσεις τους σε πραγματικότητα. Μάλιστα, η Unilever έχει δεσμευτεί να προωθήσει την ποικιλομορφία και την ένταξη στη διαφήμιση και, ως ένα μέσο για να κινηθεί η βιομηχανία προς τα εμπρός, η εταιρεία επιδοτεί την πρόσληψη «διαφορετικών ανθρώπων» από άλλες μάρκες.

Μάλιστα, μία έρευνα από την Association of National Advertisers υποδεικνύει ότι οι έμποροι υστερούν ακόμα όσον αφορά τα ζητήματα σχετικά με την ποικιλομορφία και τις δεσμεύσεις για κοινωνική ενσωμάτωση. Η καμπάνια « It’s On Us» αποδεικνύει επίσης πώς το marketing του Dove γύρω από την ομορφιά συνεχίζει να εξελίσσεται. Έτσι, ενώ η προσπάθεια στηρίζεται σε μια έρευνα που διαπίστωσε ότι το 70% των γυναικών δεν αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη διαφήμιση, είναι επίσης συνεπής με ένα πιο μακροπρόθεσμο ζήτημα που διατρέχει τις προσπάθειες marketing του Dove, κυρίως την «εκστρατεία για την πραγματική ομορφιά» που ξεκίνησε το 2004.

Γενικότερα, η μητρική εταιρεία Unilever έχει καταστήσει την κοινωνική ανισότητα την μεγαλύτερη προτεραιότητα της, μαζί με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο της προσπάθειας, η Unilever τον Ιανουάριο δεσμεύτηκε να παρουσιάσει πιο διαφορετικές ομάδες στη διαφήμισή της, όχι μόνο μπροστά από την κάμερα, αλλά και αναφορικά με τους οργανισμούς και τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται.

Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει την ενίσχυση των δαπανών για προμηθευτές που ανήκουν ή λειτουργούν με άτομα από υποεκπροσωπούμενες ομάδες. Η εκστρατεία «It’s On Us» δείχνει ότι η Unilever υποστηρίζει τη δέσμευσή της ενεργά ως μία  μέθοδο που θα παροτρύνει άλλες μάρκες να προωθήσουν την ποικιλομορφία και την ένταξη στη διαφήμισή τους.

Η Unilever ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα σχέδια να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη λέξη «κανονικός» στη διαφήμιση και τη συσκευασία των εμπορικών σημάτων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, απηχώντας νέες αντιλήψεις που αγκαλιάζουν κάθε άνθρωπο χωρίς ταμπέλες και προσδιορισμού. Η κίνηση ακολούθησε την ανακοίνωσή της το περασμένο καλοκαίρι, εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών για τη φυλετική δικαιοσύνη παγκοσμίως, ότι θα αφαιρέσει τις λέξεις «λευκή» και «λεύκανση» από τη συσκευασία και τις επικοινωνίες της. Αρκετοί επικριτές, ωστόσο, αντιμετώπισαν τα ίδια τα καλλυντικά προϊόντα ως τον πυρήνα του προβλήματος, υποστηρίζοντας ότι η ιδέα ενός προϊόντος λεύκανσης του δέρματος είναι αναπόφευκτα προβληματική.

Η Unilever σχεδιάζει, τέλος, να επενδύσει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια (2 δισεκατομμύρια ευρώ) τα επόμενα δύο χρόνια για να υποστηρίξει επιχειρηματικούς τομείς υψηλής ανάπτυξης όπως προϊόντα ομορφιάς, φυτικά τρόφιμα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μάλιστα, ο γίγαντας των καταναλωτικών αγαθών λόγω των κλειστών καταστημάτων παρατήρησε ότι περισσότερο από το 50% των πωλήσεων των προϊόντων ομορφιάς προέρχονταν από τα ηλεκτρονικά κανάλια κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.