22 Ιαν 2025
READING

Η κορυφαία πρόκληση της αλυσίδας εφοδιασμού για τους retailers

3 MIN READ

Η κορυφαία πρόκληση της αλυσίδας εφοδιασμού για τους retailers

Η κορυφαία πρόκληση της αλυσίδας εφοδιασμού για τους retailers

Το κύριο και μεγαλύτερο ζήτημα που αφορά τις αλυσίδες εφοδιασμού σύμφωνα με τους λιανοπωλητές είναι οι διακυμάνσεις της ζήτησης.Σύμφωνα με το “Managing Through Disruptive Times with Data Driven Speed ​​and Adaptability”, μια νέα έρευνα λιανικής από την RSR Research, το 56% των ερωτηθέντων επέλεξαν να θεωρούν την ηλεκτρονική ζήτηση ως μια από τις τρεις πρώτες προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού που ήταν κάτι πολύ απαιτητικό για την εταιρεία τους τελευταίους 12 μήνες. Η διατήρηση των προβλέψεων σε συγχρονισμό με τη μεταβαλλόμενη ζήτηση παρακολουθείται στενά στο 52%.

Άλλες κορυφαίες προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού ήταν η διαχείριση των αυξημένων παραγγελιών του ηλεκτρονικού εμπορίου  (47%), η μείωση της ζήτησης για προϊόντα (38%) και η εξασφάλιση της διαθεσιμότητας της προσφοράς (37%).

Κοιτώντας μπροστά στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, η έρευνα διαπιστώνει ότι οι ερωτηθέντες είναι πιθανότερο να αναμένουν την ανάγκη βελτίωσης της παραγωγικότητας στην διαχείριση των αποθεμάτων (41%) ως μια από τις τρεις πρώτες προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού. Ακολουθούν στενά οι δυνατότητες, εφοδιασμού ,παρακολούθησης αναγκών, αποθηκών, και ικανότητα παραλαβής (39%) καθώς επίσης κρίνεται αναγκαίο να αυξηθεί η κερδοφορία της online παραγγελίας (38%).

Η RSR Research εξέτασε επίσης τις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι retail winners-δηλαδή οι εταιρείες με καλύτερα αποτελέσματα- ερωτηθέντες βλέπουν ευκαιρίες αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων σε αντίθεση με όλους τους άλλους ερωτηθέντες-εταιρείες με μέτρια αποτελέσματα. Το 76% των retail winners και το 29% των άλλων ερωτηθέντων βλέπουν την στρατηγική τοποθέτηση αποθεμάτων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των πελατών ως την πιο κρίσιμη ευκαιρία.

Παρόμοια κενά υπάρχουν στα ποσοστά των retail winners και άλλων ερωτηθέντων που βλέπουν την ευκαιρία να λάβουν μέτρα όπως καλύτερη κατανόηση σε μη προγραμματισμένα events που οδηγούν σε μια δραματική αλλαγή στη συμπεριφορά των πελατών (63% έναντι 49%), καλύτερη κατανόηση στην αλλαγή προτιμήσεων των πελατών, βελτιστοποίηση ως προς την εκπλήρωση παραγγελιών σε όλα τα δίκτυα προκειμένου να βελτιωθεί η κερδοφορία (61% έναντι 44%) και η μείωση των αποβλήτων εντός της αλυσίδας εφοδιασμού (50% έναντι 27%).

Επιπλέον, η έρευνα εξέτασε τις διαφορές στη σημασία που δίνουν οι retail winners και άλλοι ερωτηθέντες σε επιλεγμένες πτυχές της πρόβλεψης ζήτησης για μελλοντική επιτυχία, με πολύ πιο ποικίλα αποτελέσματα. Όταν ρωτήθηκαν αν αξιολόγησαν τις ακόλουθες πτυχές ως τι σημαίνει «υψηλή αξία», οι ερωτηθέντες δήλωσαν:

Να είναι σε θέση να παράγουν πολύ ακριβείς και λεπτομερείς προβλέψεις (77% retail winners, 51% άλλοι)

• Να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν νέες πηγές δεδομένων, όπως κοινωνικά μέσα ή περιφερειακά δεδομένα κινητικότητας σε προβλέψεις ζήτησης (61% / 60%)

• Να μπορούν να αντιδρούν γρήγορα και αυτόματα σε αλλαγές στην τοπική ζήτηση (61% / 64%)

• Να είναι σε θέση να αξιοποιούν την ίδια πρόβλεψη σε όλες τις επιχειρήσεις στη διαχείριση αποθεμάτων, στη διαχείριση εργατικού δυναμικού και στη διαχείριση χωρητικότητας (59% / 47%)

• Να προβλέπουν την απόδοση (58% / 29%)

• Να χρησιμοποιούν την ίδια πρόβλεψη για την αλυσίδα εφοδιασμού από την αρχή ως το τέλος (57% / 42%)

• Να καταγράφουν με ακρίβεια τον αντίκτυπο των προωθήσεων και τις αλλαγές τιμών στη ζήτηση (55% / 53%)

• Να κάνουν ακριβή καταγραφή της επίδρασης εξωτερικών παραγόντων, όπως ο καιρός, ο ανταγωνισμός ή οι τοπικές εκδηλώσεις (54% / 36%)

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.