Στην σημερινή εποχή με την τεχνολογία να εξελίσσεται όλο και περισσότερο, η χρήση smartphones επιταχύνεται πολύ μεταξύ των καταναλωτών. Σχεδόν το 64% της επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο για τις μάρκες έχουν προέλθει από smartphone το 2020, δηλαδή αύξηση 16% από το 2019.
Η ανάλυση 20 δισεκατομμυρίων συνεδριών web δείχνει ότι οι καταναλωτές που κάνουν πλοήγηση σε πολυτελείς αγορές επιλέγουν κινητές συσκευές ως την προτιμώμενη μέθοδο περιήγησής τους, με το 76% των επισκέψεων τους να προέρχονται από κινητές συσκευές. Ακολουθούν οι βιομηχανίες ομορφιάς με 72% και ειδών ένδυσης με 70%, με σχεδόν τα 3/4 όλων των διαδικτυακών επισκέψεων να προέρχονται από smartphones.
Παρά την αύξηση, η έρευνα δείχνει ότι το 49% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας αποχωρούν από τον ιστότοπο μετά την προβολή της πρώτης σελίδας.
Για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και βιομηχανίες B2B, οι επισκέπτες προτιμούν την πρόσβαση στον ιστότοπο σε υπολογιστές εργασίας και σε μεγάλες οθόνες, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους.
Η χρήση εφαρμογών για κινητά αυξήθηκε πέρυσι με τις προβολές εφαρμογών να αυξάνονται κατά 202%. Ο χρόνος που αφιερώθηκε σε εφαρμογές για κινητά κορυφώθηκε στην αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο, όταν οι ώρες συνεδρίας αυξήθηκαν κατά 91%. Αυτό συνέβη γιατί ειδικά η γενιά Ζ κατά την διάρκεια της πανδημίας περνούσε ακόμα περισσότερο χρόνο στο κινητό και πραγματοποιούσε αγορές.
Η ηθική, η ποιότητα και το κόστος είναι βασικοί παράγοντες για την γενιά Z
9 στους 10 νέους προσέχουν την ηθική ενός brand κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς. Πιο συγκεκριμένα το 24% της γενιάς Z αναφέρει ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός brand είναι η ηθική, μετά η ποιότητα ενός προϊόντος και τέλος το κόστος.
Οι καταναλωτές της γενιάς Z αναμενόταν να αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου κοινού μέχρι τα τέλη του 2020, δείχνοντας την αγοραστική δύναμη των νέων και πόσο οι νέοι τείνουν να πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές μέσω των smartphones.
Τα 2/3 των ηλικιών από 16 έως 24 ετών αναφέρουν ότι ερευνούν ένα brand στο διαδίκτυο όταν σχολιάζουν ένα κοινωνικό ζήτημα, με μόλις το 6% να θεωρεί τα brands εντελώς αξιόπιστα.
Η συντριπτική πλειοψηφία (95%) των νέων δηλώνει ότι τα brands πρέπει να εμπλέκονται σε κοινωνικά ζητήματα. Πάνω από το 53% δηλώνουν ότι είναι σημαντικό για ένα brand να υποστηρίζει αιτίες στα κοινωνικά μέσα και στην πραγματική ζωή. Ακόμα, το 69% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι τα brands πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι υποστηρίζουν τα κοινωνικά ζητήματα κάνοντας εσωτερικές αλλαγές.
Σε σχέση με τις αγοραστικές επιλογές για μετά την πανδημία το 74% σκοπεύουν να ξοδέψουν τα χρήματα τους σε ταξίδια και καταλύματα για διακοπές στο εξωτερικό, ενώ το 29% θέλει να περάσει τις εγχώριες διακοπές το 2021. Ένα επιπλέον 28% σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα σε εστιατόρια και καφετέριες μόλις αρθούν οι περιορισμοί.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.