26 Απρ 2024
READING

Η Porsche συμπεριέλαβε το ηλεκτρικό όχημα Taycan στο συνδρομητικό της πρόγραμμα

3 MIN READ

Η Porsche συμπεριέλαβε το ηλεκτρικό όχημα Taycan στο συνδρομητικό της πρόγραμμα

Η Porsche συμπεριέλαβε το ηλεκτρικό όχημα Taycan στο συνδρομητικό της πρόγραμμα

Η Porsche πρόσθεσε το καθ΄ όλα ηλεκτρικό όχημά της, το Taycan sports sedan, στο πρόγραμμα συνδρομής και βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ως μέρος μιας ευρύτερης επέκτασης που στοχεύει στην οικοδόμηση μιας νέας πελατειακής βάσης των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε την Πέμπτη ότι επεκτείνει επίσης τα προγράμματα συνδρομής και ενοικίασης Porsche Drive σε πέντε ακόμη πόλεις-σε σχέση με τις τέσσερις που μέχρι στιγμής είχε παρουσία. Πλέον, το πρόγραμμα προσφέρεται σε πελάτες που ζουν στην Ατλάντα, το Χιούστον και το Φοίνιξ, την Καλιφόρνια, το Λος Άντζελες, το Μοντερέι, το Σαν Ντιέγκο, το Σαν Φρανσίσκο και το Σαν Χοσέ. Μάλιστα, η Porsche δήλωσε ακόμα ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την επέκτασή της στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο καθ ‘ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους όσο και το 2022.

Τα προγράμματα της Porsche στοχεύουν όλα σε μία σχετική ευελιξία και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην τιμή. Το μοντέλο TAYCAN 4S, το οποίο αρχικά θα είναι διαθέσιμο μόνο στο πλαίσιο των προγραμμάτων συνδρομής ή ενοικίασης ενός μόνο οχήματος, κοστίζει περίπου 20% περισσότερο από το μηνιαίο κόστος μιας αντίστοιχης διετούς μίσθωσης. Πιο συγκεκριμένα, το κόμιστρο για το TAYCAN 4S είναι 3.250 δολάρια το μήνα ενώ το Taycan θα κοστίζει 2.500 δολάρια μηνιαίως.

Η ενοικίαση ενός TAYCAN 4S στο πλαίσιο του βραχυπρόθεσμου σχεδίου συνδρομής κοστίζει 335 δολάρια την ημέρα για μία έως τρεις ημέρες και 295 δολάρια την ημέρα για περισσότερες από τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, στις τιμές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και τα τέλη και κάθε συνδρομητής πρέπει να πληρώσει επίσης ένα κόμιστρο ενεργοποίησης της τάξεως των 595 δολαρίων. 

Παρά τις υψηλές τιμές αυτών των προγραμμάτων, οι εν λόγω συνδρομές υπήρξαν αρκετά δημοφιλείς για να δικαιολογήσουν μια επέκταση. Μάλιστα, το Porsche Drive έχει κρατήσεις έως και δύο μήνες νωρίτερα στις περισσότερες αγορές, σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός εκπροσώπου της εταιρείας. Βέβαια, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει αυτά τα προγράμματα ως ένα συμπλήρωμα στις πωλήσεις της εταιρείας και την μίσθωση των αυτοκινήτων και όχι ως υποκατάστατο αυτών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Porsche Cars στην Βόρεια Αμερική. Μάλιστα, εκτιμάται ότι περίπου το 80% των πελατών της Drive είναι νέοι πελάτες στην Porsche, γεγονός που βοηθάει στην επέκταση της πελατειακής βάσης της εταιρείας.

Η Porsche κυκλοφόρησε και λειτούργησε ένα πρόγραμμα συνδρομής το 2017 και από τότε σημειώνει εξαιρετική επιτυχία. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τρία προγράμματα ή βαθμίδες, που στεγάζονται όλα στο ίδιο πλαίσιο του προγράμματος συνδρομής οχημάτων της Porsche Drive, το οποίο μετονομάστηκε έτσι το 2020. Το πιο ισχυρό εξ αυτών είναι η συνδρομή Porsche Drive-Multi-Vehicle, η οποία προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέγουν μέσα από μία ποικιλία οχημάτων σε μηνιαία βάση. 

Όλα τα προγράμματα ενοικίασης της εταιρείας είναι προσβάσιμα από την εφαρμογή Porsche Drive. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το όχημά τους και να προγραμματίσουν  την παράδοση και παραλαβή οχημάτων μέσω της εφαρμογής. Τα σχέδια συνδρομής βασίζονται όλα σε μια σταθερή μηνιαία συνδρομή που καλύπτει τη συντήρηση και την ασφάλιση οχημάτων.

Με πληροφορίες από το Tech Crunch

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.