01 Μάι 2024
READING

Η Nike ενισχύει ακόμα περισσότερο τις direct to consumer  πωλήσεις της

3 MIN READ

Η Nike ενισχύει ακόμα περισσότερο τις direct to consumer  πωλήσεις της

Η Nike ενισχύει ακόμα περισσότερο τις direct to consumer  πωλήσεις της

Σε μία προσπάθεια να στραφεί η εταιρεία σε ένα μοντέλο πωλήσεων που βασίζεται περισσότερο σε απευθείας πωλήσεις, η Nike αναφέρει ότι θα παύσει την συνεργασία της με επτά εταιρείες μεταξύ αυτών των περικοπών συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα, όπως η DSW, η Urban Outfitters και η Macy’s, μαζί με την Big Five, την Olympia Sports, την Duhnams και την Shoe Show. 

Τα νέα αυτής της απόφασης κυκλοφόρησαν αφού η εταιρεία των αθλητικών ειδών σταμάτησε να διαθέτει παρουσία σε εννιά σημεία χονδρικής και multi-branded λιανοπωλητές τον περασμένο Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων των Belk και Zappos. Μάλιστα, η Nike βρίσκεται σε αποστολή να μειώσει την παρουσία της στους χονδρεμπόρους και να επεκτείνει τις δικές της πωλήσεις direct to consumer εταιρείες και αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μερικοί μεγάλοι λιανοπωλητές αποκλείονται από τα σχέδια της.

Για αυτόν τον τελευταίο γύρο περικοπών, η ακριβής ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των αποφάσεων παραμένει άγνωστη, αλλά ως πιθανές ημερομηνίες κρίνεται ο Μάρτιος ή ο Απρίλιος του 2021 δεδομένου ότι οι τελευταίες αποστολές έγιναν κατά την διάρκεια του Αυγούστου. Αυτή η ενέργεια αποτελεί την τελευταία κίνηση σχετικά με την στρατηγική της Nike να επικεντρωθεί περισσότερο στις δικές της DTC πωλήσεις και να περιορίσει τη χονδρική πώληση μόνο σε ορισμένους στρατηγικούς εταίρους. 

Επιπλέον, η στρατηγική Consumer Direct Acceleration που αφορά τις απευθείας στους καταναλωτές πωλήσεις εξαρτάται επίσης από την επένδυση περισσότερων σε ψηφιακά μέσα και την ανάπτυξη έως και 200 καταστημάτων μικρού μεγέθους κατ’ εικόνα των Nike Live concept καταστημάτων.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης οδήγησε και τις άλλες εταιρείες όπως η Adidas και η Under Armour σε μία προσπάθεια να πετύχουν πιο κερδοφόρες πωλήσεις μέσω των καναλιών των απευθείας και άμεσων στους καταναλωτές πωλήσεων. Πιο συγκεκριμένα, η Under Armor δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα σταματήσει την συνεργασία της με πολλούς μαζικούς λιανοπωλητές, ενώ η Adidas νωρίτερα αυτό το μήνα ανέφερε ένα σχέδιο που προβλέπει ότι οι άμεσες πωλήσεις θα αντιπροσωπεύουν το 50% των πωλήσεών της μέχρι το 2025.

Οι αναλυτές φαίνεται να επαινούν και να ενθαρρύνουν την στρατηγική της Nike και η επιταχυνόμενη εστίαση της εταιρείας στα ψηφιακά κανάλια ανταποκρίνονται άρτια στις ανάγκες των καιρών μας καθώς η πανδημία αύξησε την εξάρτηση των καταναλωτών από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ήδη, οι πωλήσεις των απευθείας στους καταναλωτές πωλήσεων αποτελούν το 35%, ή 12, 4 δισεκατομμύρια δολάρια, των εσόδων της Nike, και οι ψηφιακές πωλήσεις συνολικά έχουν επίσης αυξηθεί στο 35%.Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ζήτηση για τα προϊόντα της Nike θα παραμείνει εξαιρετικά υψηλή και ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της εταιρείας θα επιταχυνθούν καθώς αυξάνει τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο τα προϊόντα της κυκλοφορούν στην αγορά. 

Με πληροφορία από το Retail Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.