19 Απρ 2024
READING

Η Anthropologie δημιούργησε τον πρώτο ψηφιακό κατάλογο της στο Pinterest 

3 MIN READ

Η Anthropologie δημιούργησε τον πρώτο ψηφιακό κατάλογο της στο Pinterest 

Η Anthropologie δημιούργησε τον πρώτο ψηφιακό κατάλογο της στο Pinterest 

Η Anthropologie, η εταιρεία ειδών ένδυσης και οικιακής επίπλωσης που ανήκει στην Urban Outfitters, δημιούργησε τον πρώτο ψηφιακό κατάλογο μόνο για τη συλλογή «AnthroLiving» στο Pinterest. Οι επισκέπτες της πλατφόρμας που αφιερώνεται στην κοινή χρήση των φωτογραφιών θα απολαύσουν μια συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία διάδρασης με την νέα συλλογή της Anthropologie.

Ο ψηφιακός κατάλογος επιτρέπει στους ανθρώπους να περιηγούνται στην συλλογή του Anthropologie, να αποθηκεύουν τα αγαπημένα τους αντικείμενα και να δημιουργούν ένα ψηφιακό pinboard προϊόντων για να τα αγοράσουν αμέσως ή αργότερα. Μάλιστα, το Pinterest κατά το παρελθόν έτος σημείωσε αύξηση κατά 80% όσον αφορά τα εμπορικά αντικείμενα εν μέσω της ευρύτερης αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πλειονότητα των κορυφαίων αναζητήσεων (97%) στο Pinterest δεν αφορά συγκεκριμένες εταιρείες, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι από τους χρήστες του ενδιαφέρονται για τα προϊόντα της Anthropologie. Πιο συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις όπως: «Anthropologie home décor inspiration» αυξήθηκαν σχεδόν έντεκα φορές σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ εκείνες για το «Anthropologie mirror» αυξήθηκαν κατά 375%, σύμφωνα με το Pinterest.

Έτσι, η Anthropologie στοχεύει να μετατρέψει τους χρήστες του Pinterest σε αγοραστές δημιουργώντας τον πρώτο ψηφιακό κατάλογο στην πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών. Παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές φαίνεται να εξοικειώνονται σιγά σιγά με την ιδέα της επιστροφής στα φυσικά καταστήματά και εμπορικά κέντρα, καθώς η οικονομία ανοίγει εκ νέου μετά την πανδημία, οι ηλεκτρονικές αγορές πιθανόν θα παραμείνουν δημοφιλείς μεταξύ των καταναλωτών που αναζητούν τρόπους για να εξοικονομήσουν χρόνο ή ανησυχούν για την ασφάλεια και την υγεία τους.

Ο ψηφιακός κατάλογος της Anthropologie έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις έντυπες εκδόσεις, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συλλέγουν εικόνες στους ψηφιακούς πίνακες (pinboards) του Pinterest, δημιουργώντας ένα «look book» ιδεών σχεδιασμού πριν κάποιος προχωρήσει σε μία άμεση αγορά.

Ανεξάρτητα από το πόσο έχουν αλλάξει ο αγορές και τα ψώνια, η έμπνευση θα συνεχίσει να διαδραματίζει πάντα έναν κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τους καταναλωτές να αποφασίσουν τι να αγοράσουν για τα σπίτια τους και για αυτό η Anthropologie επέλεξε το Pinterest για τον νέο ψηφιακό κατάλογο της.

Επιπλέον, η ανάπτυξη ενός ψηφιακού καταλόγου αποκλειστικά στο Pinterest συνιστά μία από τις τελευταίες προσπάθειες της Urban Outfitters, της μητρικής εταιρείας να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες συνήθειες αγορών των καταναλωτών. 

Τον περασμένο μήνα άρχισε να δοκιμάζει ένα πρόγραμμα συνδρομής επί πληρωμή που περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Anthropologie, Free People και Urban Outfitters. Η εταιρεία ενδέχεται να επεκτείνει το πρόγραμμα, ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι εγγράφονται για αυτό κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 έως 12 μηνών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοίκηση αυτό το μήνα.

Η Anthropologie είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία που δημιούργησε έναν ψηφιακό κατάλογο μόνο στο Pinterest. Πέρυσι, το Crate & Barrel ξεκίνησε να κυκλοφορεί το «Crate&kids» στην συγκεκριμένη πλατφόρμα αντί να στείλει μία έντυπη έκδοση. Εκείνη την περιοδο, το Pinterest είχε παρατηρήσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την παιδική επίπλωση μεταξύ των γονέων που επιθυμούσαν να οργανώσουν καλύτερα τα σπίτια τους ή να προετοιμάσουν ένα περιβάλλον για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τέλος, το Pinterest τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου της ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τους διαφημιζόμενους. Η εταιρεία αυτό το μήνα φιλοξένησε την πρώτη παγκόσμια σύνοδο κορυφής διαφημιζόμενων για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προγραμματίσουν τις αγορές τους. 

Η υιοθέτηση των διαφημιστικών και προωθητικών περιεχομένων αυξήθηκε έξι φορές το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους για την συγκεκριμένη πλατφόρμα και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα σημάδι ότι οι εταιρείες είχαν αναζητήσει νέους τρόπους για να προσεγγίσουν τους αγοραστές. Ακόμη, τον Ιανουάριο, το Pinterest εισήγαγε μια νέα εξατομικευμένη μορφή διαφήμισης για να επιτρέψει στους εμπόρους να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία δημιουργίας εξατομικευμένων δημιουργικών για το κοινό-στόχο τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.