Έχουν περάσει περίπου 10 μήνες από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία πυροδότησε παγκόσμιες διαμαρτυρίες σχετικά με τη φυλετική δικαιοσύνη, προκαλώντας πολλά brands να ασχοληθούν με το κίνημα του Black Lives Matter και σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνουν αλλαγές στα λογότυπα και τα ονόματά τους.
Μετά το ξέσπασμα του κινήματος το περασμένο καλοκαίρι, σε έρευνα το 38% των ερωτηθέντων έχουν υψηλότερες προσδοκίες από τα brands, ενώ το 31% έχει τις ίδιες προσδοκίες και το 22% δεν έχει καθόλου προσδοκίες από τις μάρκες. Σε μια προηγούμενη έρευνα της Piplsay που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, σχεδόν το 65% των Αμερικανών καταναλωτών δήλωσαν ότι τα brands πρέπει να υιοθετήσουν μια στάση κατά του ρατσισμού, υποδηλώνοντας ότι οι μάρκες έχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης σε αυτόν τον τομέα.
Ο εν λόγω ακτιβισμός περιλάμβανε επωνυμίες όπως οι PepsiCo, Procter & Gamble, Mars και Hasbro που κάνουν αλλαγές σε λογότυπα και ονόματα προϊόντων για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων όπως ο ρατσισμός και η ουδετερότητα των φύλων. Πιο συγκεκριμένα, η μετονομασία του brand Aunt Jemima της PepsiCo σε Pearl Milling, ανακλήθηκε από τους περισσότερους καταναλωτές (31%), ακολουθούμενη από την πρόσφατη απόφαση της Hasbro να αποσύρει το “Mr.” από τα παιχνίδια της Potato Head για να κάνει το brand ουδέτερο σχετικά με το φύλο.
Η έρευνα της Piplsay διαπίστωσε επίσης διαφορές απόψεων μεταξύ φύλων και γενεών. Περισσότεροι από τους μισούς (55%) των ανδρών βλέπουν τον ακτιβισμό της μάρκας θετικά σε σύγκριση με το 45% των γυναικών, ενώ το 57% των millennials αναφέρουν ότι ο ακτιβισμός επηρεάζει τόσο την εντύπωση της μάρκας όσο και την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών σε σύγκριση με το 43% της γενιάς Zers. Οι διαφορές υποδηλώνουν ότι ο ακτιβισμός των επωνυμιών εξακολουθεί να είναι μια σημαντική στρατηγική, αλλά μια στρατηγική που πρέπει να γίνει με προσοχή, ειδικά όταν εξετάζουμε διαφορετικά τμήματα καταναλωτών.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.