27 Απρ 2024
READING

Η Starbucks θέλει να πετύχει στόχους βιωσιμότητας

2 MIN READ

Η Starbucks θέλει να πετύχει στόχους βιωσιμότητας

Η Starbucks θέλει να πετύχει στόχους βιωσιμότητας

Η Starbucks σχεδιάζει να βελτιώσει τους πόρους αλυσίδας εφοδιασμού καφέ, θέτοντας στόχους εστιασμένους στις πρακτικές των καλλιεργειών καφέ και τη χρήση γης. Με το δίκτυο 400.000 καλλιεργητών καφέ της εταιρείας σε 30 χώρες, το πρόγραμμα βιωσιμότητας έχει αντίκτυπο στον κόσμο του καφέ. Προκειμένου η εταιρεία να δημιουργήσει την ανθεκτικότητα και τους συνολικούς περιβαλλοντικούς στόχους που απαιτούνται για την αποτροπή μελλοντικών κλιματικών διαταραχών και κόστους, σχεδιάζει να συνεργαστεί και να μοιραστεί πληροφορίες σε ολόκληρο τον κλάδο.

Το σχέδιο του γίγαντα του καφέ που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την προέλευση του στο αγρόκτημα είναι σύμφωνο με το γενικό σχέδιο της Starbucks να πάρει λιγότερα και να δώσει περισσότερα στον πλανήτη ώστε να γίνει μια εταιρεία που θα είναι θετική στον αντίκτυπο της σε κοινωνία και περιβάλλον.

Για τους αγρότες και τις κοινότητές τους, είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που βιώνουν σχετικά με την κλιματική αλλαγή, οι οποίες καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την καλλιέργεια καφέ υψηλής ποιότητας. Με τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη διατήρηση του νερού, υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα να γίνουν οι αγρότες πιο παραγωγικοί, καθώς στόχος θα είναι η βελτίωση του πλανήτη, φέρνοντας τον καφέ στους πελάτες με βιώσιμο τρόπο. 

Η Nestlé δεσμεύτηκε επίσης να μειώσει και να απομακρύνει τις εκπομπές άνθρακα από την προμήθεια καφέ μέσω προγράμματος της Nescafé. Η εταιρεία έχει ως στόχο να χρησιμοποιήσει συσκευασίες οι οποίες θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Και οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να φυτέψουν δέντρα για την καταπολέμηση της αποδάσωσης και των επιπτώσεων της χρήσης γης.

Η Starbucks στοχεύει στο να εφοδιάσει τους αγρότες καφέ με ακριβή εργαλεία αγρονομίας, να διανείμει ποικιλίες φυτών καφέ οι οποίες θα είναι ανθεκτικές προς το κλίμα και να επενδύσει στην προστασία και στην αποκατάσταση εδάφους παραγωγής καφέ, πρώτα στην Κολομβία και ύστερα στο Περού.

Για να επιτύχει τους στόχους διατήρησης του νερού, η Starbucks θα επενδύσει σε οικολογικούς μύλους, θα κάνει τις εργασίες επεξεργασίας του νερού πιο αποτελεσματικές και θα δημιουργήσει έργα αναπλήρωσης νερού σε κοινότητες καφέ υψηλού κινδύνου. Η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Conservation International για τους στόχους και τις μεθοδολογίες του καφέ ουδέτερου άνθρακα, καθώς θα ακολουθήσει την πρωτοβουλία Science Based Targets.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.