25 Απρ 2024
READING

Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο θα γίνουν βασική επιχειρηματική λειτουργία το 2021

2 MIN READ

Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο θα γίνουν βασική επιχειρηματική λειτουργία το 2021

Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο θα γίνουν βασική επιχειρηματική λειτουργία το 2021

Τα δεδομένα και τα αναλυτικά στοιχεία θα μετατραπούν σε μια βασική επιχειρηματική λειτουργία το 2021, καθώς μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν την κρίση, ανταποκρινόμενες σε όλα τα ζητήματα, από τη ζήτηση των καταναλωτών έως τις προκλήσεις των logistics. Οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο έγιναν ακόμη πιο σημαντικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η ορατότητα βοήθησε τις αλυσίδες εφοδιασμού να αντιδράσουν και να προσαρμοστούν στην αβεβαιότητα και την αστάθεια.

Η εισαγωγή real time δεδομένων σε επιχειρηματικές διαδικασίες, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, μπορεί να είναι μια μεγάλη αλλαγή για τις εταιρείες, καθώς θα δημιουργηθεί αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς και θα ανοίξουν νέες ροές εισόδων που πιθανώς να μην είχαν εξεταστεί παλαιότερα. 

Οι εταιρείες έχουν αρχίσει ήδη να επενδύουν σε αυτή την επιχειρηματική λειτουργία. Η έγκαιρη ανάλυση δεδομένων είναι μέρος σχεδόν κάθε ρόλου στον οργανισμό μιας επιχείρησης, μια στρατηγική που στοχεύει στην τροφοδότηση δεδομένων σε όλη τη δομή της εταιρείας.Στην αρχή της πανδημίας, η αλυσίδα εφοδιασμού είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα όπως τη ζήτηση, την προσφορά, τα φορτηγά και το προσωπικό, σε μια περίοδο που οι περισσότερες επιχειρήσεις βίωναν κάτι πρωτόγνωρο.

Τα real time δεδομένα ήταν επίσης κρίσιμα κατά την πανδημία στην αλυσίδα εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης. Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο βοήθησαν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, τους διανομείς, τους οργανισμούς αγορών και τις κυβερνήσεις να διαχειριστούν τις προμήθειες και να αναδείξουν τις ανάγκες του προσωπικού.

Καθώς οι οργανισμοί απαιτούν περισσότερες δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων για τον ανταγωνισμό, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρηματοδοτούν αυτές τις προσπάθειες. Τα 2/3 των ανώτερων στελεχών σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις στον αυτοματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη καθώς προχωρά η φάση ανάκαμψης της COVID-19.Η Gartner αναμένει ότι οι ηγέτες που επιθυμούν να συνδέσουν real time δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία στις επιχειρηματικές τους διαδικασίες θα τα αξιοποιήσουν και θα επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.