24 Απρ 2024
READING

Η startup Gorillas συγκεντρώνει 290 εκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρηματοδότηση

3 MIN READ

Η startup Gorillas συγκεντρώνει 290 εκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρηματοδότηση

Η startup Gorillas συγκεντρώνει 290 εκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρηματοδότηση

Η Gorillas, η startup του Βερολίνου υπόσχεται να επιτρέψει στους καταναλωτές να παραγγείλουν είδη παντοπωλείου και άλλα αντικείμενα κατά παραγγελία, με μέσο χρόνο παράδοσης 10 λεπτά. Με την συγκεκριμένη κίνηση έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 290 εκατομμύρια δολάρια στη χρηματοδότηση της Σειράς Β, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.  

Η Gorillas έχει γίνει μια από τις ταχύτερες ευρωπαϊκές νεοσύστατες εταιρείες που έχουν επιτύχει το λεγόμενο unicorn status, δηλαδή είναι μια startup αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο από τους Kağan Sümer και Jörg Kattner στο Βερολίνο και έχει ήδη επεκταθεί σε περισσότερες από 12 πόλεις, όπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο και το Μόναχο. 

Η εταιρεία αναφέρει πως θα επιβραβεύσει το προσωπικό της με 1 εκατομμύριο δολάρια σε μπόνους. Ωστόσο, δεν αποκαλύπτει πώς θα μοιραστούν τα μπόνους στον κάθε εργαζόμενο και δεν είναι σαφές εάν το μπόνους είναι μετρητά ή μετοχές ή μείγμα και των δύο. Η Gorillas έχει ως στόχο την καλύτερη ανάπτυξη σταδιοδρομίας, την καλύτερη ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. 

Χάρη στην αποδοτικότητα των 40 κέντρων υλοποίησης παραγγελιών που απλώνονται σε όλη τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες, η Gorillas χρησιμοποιεί σημεία που εξυπηρετούνται μόνο ηλεκτρονικές παραγγελίες προκειμένου να προβεί στην καινούρια της λειτουργία με το delivery κατά παραγγελία. Οι πελάτες χρεώνονται πάνω από 2 δολάρια ανά παράδοση και μπορούν να παραγγείλουν περισσότερα από 2.000 είδη προϊόντων σε τιμές λιανικής. Η συγκεκριμένη κίνηση θα ωφελήσει τους καταναλωτές σε μεγάλο βαθμό αφού δεν θα χρειάζεται να αφιερώνουν πολύ χρόνο στα σούπερ-μάρκετ αγοράζοντας τρόφιμα.

Επιπλέον, η πανδημία έχει επιταχύνει την ανάγκη για παράδοση ειδών παντοπωλείου. Είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο να παραγγέλνουμε τρόφιμα και μέσα σε λίγα λεπτά να είναι στην πόρτα μας. Γι’ αυτό και η Gorillas βοηθά τους πελάτες να πάρουν ό, τι χρειάζονται και όταν το χρειάζονται. 

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσέλκυσε αρχικά μόνο μερικούς καταναλωτές διότι η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά. Έκτοτε η Gorillas έχει αποκτήσει μια πολύ ευρεία βάση χρηστών που αγοράζουν τακτικά, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος να χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη λειτουργία. Η Gorillas είναι πολύ αξιόπιστη και αυτό φαίνεται από την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζουν οι καταναλωτές, αποδεικνύοντας ότι οι πελάτες την εμπιστεύονται όλο και περισσότερο. 

Εν τω μεταξύ, ύστερα από την συγκεκριμένη λειτουργία που προσφέρει η Gorillas, πολλά παρόμοιες εταιρείες που εξυπηρετούν ηλεκτρονικές παραγγελίες αρχίζουν να κάνουν ενέργειες και να προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις σε μια προσπάθεια γρήγορης απόκτησης πελατών. 

Εν τω μεταξύ, η GoPuff που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ, η οποία αυτή την εβδομάδα συγκέντρωσε άλλα 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης με μια εκπληκτική αποτίμηση 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (σε σύγκριση με 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο), προσπαθεί επίσης να επεκταθεί στην Ευρώπη και έχει πραγματοποιήσει ήδη συζητήσεις προκειμένου να επενδύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.